De unge er væk før du aner det

De unge er væk før du aner det

16. september 2020 - kl. 8:21 - af

Giv det bedste videre til dem du holder af .

Familieliv: Ny bog er en opfordring til forældre og unge, som er ved at flytte hjemmefra, og en hjælp til at få dem sendt godt afsted. Hent bogen gratis hos home Skagen

Når hverdagen suser afsted, handler det om at holde tungen lige i munden, frem for at få tungen på gled. Madlavning. Rengøring. Arbejde. Sport. Det hele går stærkt. Tiden går stærkt. De unge er væk, før du aner det, og så er der så meget, man opdager, at man har glemt at få sagt til hinanden.  

“En sidste ting jeg vil sige til jer, som jeg ikke har sagt i mine 18 år… det er… at jeg elsker jer.” 

Ordene er de sidste linjer af Rasmus Birkebæk Hammerums brev til sine forældre. Rasmus og hans forældre er en af de tre familier, der har delt deres breve og historier i bogen ’Giv det bedste videre – når unge flytter hjemmefra’.

Hos Home i Skagen møder man hver dag mennesker, der står overfor eller midt i en flytning, og her er ønsket at kunne hjælpe endnu flere med at komme godt hjem i det nye liv, lyder det fra Home indehaver Nicklas Lind Pedersen.

Bogen, som Home står bag, har fokus på de ca. 90.000 unge mennesker, der hvert år flytter hjemmefra og deres forældre. I bogen opfordres familiemedlemmer til at skrive ét brev til hinanden, som hjælper til at få talt ud, rettet op på misforståelser og få sagt de vigtige ting, inden familien fysisk skilles. For det er en livsfase, der slutter og en ny, der begynder, når et ungt menneske flytter.

Socialrådgiver og psykoterapeut Trine Svarrer har med sin professionelle viden bidraget til bogen, for som hun giver udtryk for, ”er det vigtigt at få taget ordentligt afsked med det, der var, for at kunne sige ordentligt goddag til det, der venter.” 

Ud over bogen har Home også lavet en film med de tre familier. Den er instrueret af Kasper Torsting, der blandt andet er kendt for filmen “Armadillo”, og kan ses her: home.dk/givdetbedstevidere

Alle er velkomne til at komme forbi Home-forretningen på Sct. Laurentii Vej 66A i Skagen og hente et gratis eksemplar af ’Giv det bedste videre – når unge flytter hjemmefra’. Også selvom man ikke har en datter eller søn, der skal flytte hjemmefra lige om lidt, understreger indehaver Nicklas Lind Pedersen.

Home har også tidligere udgivet bogen “Når børn flytter” i samarbejde med den kendte familievejleder Lola Jensen, som også kan hentes gratis i forretningen.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De unge er væk før du aner det' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger