Børnene udfordrede rødbeden!

Efter middagen var der Rødbede diplomer til børnene.

Børnene udfordrede rødbeden!

17. september 2020 - kl. 7:37 - af

Der var dømt rødbeder i går, da køkkenpersonalet i daginstitutionen Pilekrattet/Regnbuen brugte den klimavenlige knold til at tilberede rødbedeburgere til børnene. Anledningen var Maddag 2020, som arrangeres af Kost og Ernæringsforbundet og FOA for at hylde madordninger i daginstitutionerne.

Hvorfor fejre madordninger?
Madordninger er et skridt på vejen til lighed i sundhed, da alle børn er sikret ordentlige måltider, der både er varierede og i overensstemmelse med de officielle kostråd. Børn får dækket op til 70 % af deres energibehov i løbet af dagen i deres daginstitution, så her er den rigtige kost altså vigtig.

Nem, god og klimavenlig
Rødbeden spiller hovedrollen i årets menu, fordi det er en dejlig dansk råvare, der både er i sæson, velsmagende og klimavenlig. Den har været i vores madkultur i 400 år, og indgår stadig i hverdagsmåltiderne, mest kendt som syltede rødbeder. Jeps, men den kan så meget mere og det viser maddagsmenuen.

“Gode måltidsvaner grundlægges tidligt i livet. Madordninger giver børn og voksne i institutionerne et fællesskab om det gode – og sunde måltid. De madprofessionelle bruger deres kompetencer hver eneste dag, året rundt på at fylde de små hoveder med lækker og sund mad og gode kostvaner. Vi bruger derfor Maddag i år til at bringe denne spændende, velsmagende og bæredygtige råvare i fokus. Den er billig, nem af få fat i og indeholder en masse gode vitaminer og fibre – en af køleskabets klimadukse”, siger Ghita Parry, formand for Kost og Ernæringsforbundet.

Sunde vaner er en god investering
“Hvis vi vil skabe sunde madvaner, skal der være madordninger i alle daginstitutioner, hvor børnene får veltillavet, velsmagende og sund mad hver dag. Overvægt har for eksempel en stærk social slagside, så de fælles måltider kan også bidrage til at udligne sociale forskelle. Det er ganske enkelt en fornuftig investering”, siger Pia Heidi Nielsen, formand for Kost- og Servicesektoren i FOA.

Eventen Maddag 2019 arrangeres af Kost og Ernæringsforbundet i samarbejde med FOA.Maddag 2020 støttes desuden af: FOLA, Rådet for sund mad, Landbrug & Fødevarer, BUPL, Fødevarestyrelsen og Komiteen For Sundhedsoplysning.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnene udfordrede rødbeden!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger