Foredrag om den tyske besættelsesmagt i Skagen

Foredrag om den tyske besættelsesmagt i Skagen

28. september 2020 - kl. 6:55 - af

Mandag den 5. oktober tilbyder Nordjyllands Kystmuseum et fascinerende aftenforedrag med formidler Kenneth Kristensen p√• Kystmuseet i Skagen. Her kan du blandt andet h√łre om bes√¶ttelsesmagtens milit√¶re installationer samt aktiviteter i og ved Skagen.¬†

Sporene efter den tyske bes√¶ttelsesmagt taler stadig sit tydelige sprog i Skagen i dag, og de efterladte n√¶sten sp√łgelsesagtige bunkere vidner om at den tyske bes√¶ttelsesmagt var massivt tilstede i Skagen og p√• Grenen under bes√¶ttelsen.

Særligt på Grenen oprettede det tyske luftvåben og den tyske marine vigtige radarstationer, og den tyske marine placerede kystbatteri og sikrede havnen samtidig med at der blev placeret permantente sejlende enheder i havnen.

I slutningen af besættelsen fik den tyske hær til opgave at sikre området mod land- og nærangreb på bl.a. radarstationerne på Grenen. Og på havet tæt ved Skagen kom krigen også tæt på. Alt i alt påvirkede tyskernes tilstedeværelse alle indbyggere i stort som småt i den ellers så idylliske kystby.

Alt dette fort√¶ller Kystmuseets formidler Kenneth Kristensen mere om til foredraget ‚ÄĚDen tyske bes√¶ttelsesmagt i Skagen‚ÄĚ, der finder sted p√• Kystmuseet i Skagen mandag den 5. oktober kl. 18:30. D√łrene √•bner kl. 18:00, og der er begr√¶nset antal pladser af hensyn til Corona.

Pris for voksne kr. 150,00 og b√łrn kr. 50,00. Inkluderet i prisen er en sandwich samt en vand/√łl, og billetten g√¶lder ogs√• til Kystmuseets √•bne afdelinger i en uge fra arrangementets dato.¬† ¬†

L√¶s mere og k√łb billet via Kystmuseets webside kystmuseet.dk eller p√• Kystmuseet i Skagen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag om den tyske besættelsesmagt i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger