Hjælpepakke, som ingen kan få

Direktør Rikke Gandrup, Color Hotel Skagen.

Hjælpepakke, som ingen kan få

3. december 2020 - kl. 6:18 - af

Regeringen har forlænget nordjyske hjælpepakker med fire dage efter genåbningen, men virksomhederne kan ikke få kompensationen og ordrebøgerne er stadig gabende tomme. Det er en ommer, mener erhvervsdirektør.

”Virksomheder, lønmodtagere og kultur- og idrætsliv skal have en god opstart efter den lokale nedlukning i Nordjylland. Derfor lægger regeringen op til at forlænge udfasningen af hjælpen i Nordjylland.”

Sådan hed det i pressemeddelelsen fra Erhvervsministeriet. Men det var tomme ord, for ingen nordjyske virksomheder får glæde af forlængelsen af lønkompensationsordningen. Forlængelsen, som i øvrigt kun var på fire dage, blev meldt ud efter at dagene var gået. Men virksomhederne havde jo kaldt medarbejderne på arbejde, straks det blev meldt ud, at restriktionerne og dermed hjælpepakkerne ophørte. Så de er de ikke berettiget til lønkompensation.

”Det dur ikke, at regeringen handler så kortsigtet. Det kan virksomheder ikke arbejde med. Når man melder en forlængelse ud, efter at perioden er forbi, så har virksomhederne ingen chance for at reagere på det. Det dur simpelt hen ikke,” siger erhvervsdirektør Niels Bay Christensen, Erhvervshus Nord.

”Blandt andet maritime virksomheder, bygge- og anlægsvirksomheder samt og hotel- og restaurationsvirksomheder fik aflyst ordrer og bookinger helt frem til efter jul. Det tager lang tid at få nye opgaver ind, så for disse virksomheder batter fire dage ikke meget. Virksomhederne har kaldt medarbejderne på arbejde efter genåbningen, selv om der ikke var noget at lave. Og så kan de slet ikke få kompensation – det er ikke i orden,” siger erhvervsdirektøren videre.

Et eksempel fra hotelbranchen belyser problemet klart:

”Vi kaldte medarbejderne på arbejde, da lønkompensationen brat ophørte, vi kunne jo ikke bare lade dem gå hjemme på fuld løn. Men hotellet var lukket ned til den 27. november, så der var ikke noget at lave. Og der er stadig meget stille. Vi skulle have kørt en TV–kampagne for juleophold fra den 7. november. Den satte vi på pause, for vi turde ikke brænde så mange penge af uden at vide, om vi overhovedet kunne modtage gæster. Og nu er løbet kørt for jul og nytår,” siger direktør Rikke Gandrup, Color Hotel Skagen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjælpepakke, som ingen kan få' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger