Politikere på Borgen bryder Grundloven – de er ikke den eneste

Politikere på Borgen bryder Grundloven – de er ikke den eneste

4. december 2020 - kl. 6:56 - af

Birgit S. Hansen(S) – borgmester og Frederikshavns byråd – overtræder også Grundloven, tillige med anden lov; samt tilsidesætter forskningsresultater fra WHO og Aarhus konventionen af 1998.

Borgmesteren og byrådet i Frederikshavn vil ikke lytte til klager fra Beboerforeningen for Skagen Centrum, der siden 2017 forgæves har forsøgt dialog om den udendørs kommercielle musik i centrum af Skagen, der foregår fra maj til november, som »musik uden grænser« ikke kun lydniveau, men også med spilletid. I 2020 anslået til ca. 600 timer. En øgning fra 2019 over 108%.

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER;

Århus-konventionen af 25. juni 1998
Om adgang til oplysninger, offentlig deltagelse i beslutningsprocesser samt adgang til klage og domstolsprøvelse på miljøområdet – artikel 1 »Med henblik på at bidrage til beskyttelsen af den ret, der tilkommer ethvert menneske i denne og kommende generationer, til at leve i et miljø, der er tilfredsstillende for hans eller hendes sundhed og velbefindende, garanterer hver part retten til adgang til oplysninger, offentlig deltagelse i beslutningsprocesser og adgang til klage og domstolsprøvelse i overensstemmelse med bestemmelserne i denne konvention«. Af Frederikshavns Kommune (FK) restaurationsforskrift fremgår det i afsnit om Dispensation og klage – § 14.  Frederikshavns Kommunes afgørelser i medfør af denne forskrift kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Dermed er borgerne og foreninger som Beboerforeningen for Skagen Centrum (BSC) afskåret fra at anke. Det er i modstrid mod ovennævnte konvention.

WH0 – Final report Noise effects and morbidity By: Dr Hildegard Niemann / Dr Christian Maschke/ Interdisciplinary research network „Noise and Health “

BSC gjorde i mail til borgesteren opmærksom på WHO´s rapport » En af de vigtigste konklusioner af dette arbejde er, at for støjinducerede søvnforstyrrelser, trafikstøjgener og kvarterstøjgener er de identificerede sundhedseffekter uafhængige af socioøkonomisk status og boligforhold. De forhøjede relative risici udtrykkes i det kardiovaskulære system, luftvejene og bevægeapparatet samt gennem depression« – svaret fra borgmesteren/forvaltningen var » Vi deler ikke din tolkning af de fremsendte rapporter, da de i vores optik beskriver kontinuerlige belastninger, i vurderingerne«. Svaret er skræmmende; og indikerer, at man ikke forstår, eller vil forstå rapportens konklusioner – det dokumenterer FK´s magtmisbrug.

Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 367 af 10. maj 1992 – foreskriver at ved ansøgning om dispensation for afholdelse af udendørs koncerter uden lydgrænser skal ansøgning indgives senest 14 dage før koncerten. Loven overskrider FK konsekvent. De har ingen deadline, men giver den fra dag til dag.

Grundloven § 78 Stk. 1. Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at danne foreninger i ethvert lovligt øjemed.

BSC blev dannet for som forening i 2017 for at kunne varetage og agere på medlemmernes vegne, specielt i klager over den eskalerende støj fra restauranternes kommercielle udendørs musik koncerter.  BSC har derfor på vegne af medlemmerne klaget over generne fra udendørs musik iht. til vores rettigheder nedskrevet i grundloven. Dermed overskrider FK grundloven ved at meddele » Da Kommunen ikke har modtaget 1220 selvstændige klager«. FK overskred også grundloven i 2017 ved kun at tælle BSC som én stemme.

Hvorfor har FK regler for udendørs kommerciel musik, der kun gælder for Skagen? I andre af kommunens byer er det ikke tilladt. Hvorfor er disse regler, der blev politisk vedtaget i 2010 efter krav fra restauratørerne stadig gældende? Restauratørerne krævede (og kræver) disse undtagelser fordi, som de selv har sagt »den der spiller højest, sælger flest bajere«.  Frederikshavns lokale politikeres kommercielle engagementer tilsidesætter lov og orden.

Beboerforeningen for Skagen centrum: Mogens Bandholm (formand) Lars-Christian Thorvil (næstformand) Jens Christian Møller (bestyrelsesmedlem)

6 kommentarer til “Politikere på Borgen bryder Grundloven – de er ikke den eneste” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Politikere på Borgen bryder Grundloven – de er ikke den eneste”

 • John Nebbelunde

  William, ja jeg har nok udtrykt mig forkert?

  engang var der musikfestival i Roskilde og i begyndelsen spillede musikanterne i små grupper i hovedgaden og kom man tæt på fx. 4 violinister, kunne man høre tonerne vibrere omkring dem.
  Det oplever man ikke her i Skagen og det er synd.

  Sluttelig marcherede ca. 400 musikanter ind mod folkeparkens amfiteater, alle med gang i violinerne, det var fantastisk at høre 😉

 • William Petersen

  Tænker du på akustisk musik, John Nebbelunde?

  Instrumental musik kan nemlig også spilles ‘med strøm på’…

 • John Nebbelunde

  Jeg gider dårligt nok at blande mig i denne debat, da jeg ikke er generet af støjen fra midtbyen.
  Men,- er der slet ingen restauratører der aner hvad instrumental musik er? altså musik uden 230 volt, så ved man ikke meget.
  Det kræver dog, at musikerne “virkelig kan spille”
  vh John

 • Flemming H Olsen

  Hvis jeg som borger i Skagen skal forholde mig nøgternt til den udemærkede redegørelse som BSC her fremsiller, ja så er byrådets dispensation selvklart ulovlig i henhold til miljølovens bestemmelser.

  Al lovgivning har altid til hensigt at beskytte civilbefolkningen og skal altid håndhæves efter lovens hensigt (at beskytte borgeren mod unødig støj i privaten)!

  En sidste bemærkning. Det er altid kommunens pligt at rådgive og vejlede borgeren til at klageadgangen bliver så let og smidig som muligt. Og at alt der tjener til belysning af problemstillingens kompleksitet bliver lagt frem i åbent og demokratisk.

 • Herr Jens Rasmussen.

  Visse skagboere befinder sig fortsat i den
  vildfarelse at:

  HØJ musik er GOD musik !

  Den dårlige smag har gode tider heroppe !

 • Det er skønt med sådan en appetitvækker fra denne beboerforening; NØJ hvor jeg glæder mig til gårdhaven på Bryghuset, Moonjam uge 29 og selvfølgelig festivallen – bare for at nævne nogle stykker.
  Giv den fuld gas – det bliver SÅ godt!

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politikere på Borgen bryder Grundloven - de er ikke den eneste' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger