Midler til skolernes arbejde med kvalitetsrapport

Midler til skolernes arbejde med kvalitetsrapport

12. december 2020 - kl. 5:25 - af

Børne- og Ungdomsudvalget har pü dets seneste møde drøftet 3 modeller for fordeling af midler til skolernes arbejde med kvalitetsrapport.

Til bage pü Børne- og Ungdomsudvalgets møde den 10. november 2020 blev det godkendt, at midlerne til arbejdet med skolernes kvalitetsrapport skal prioriteres sÌrligt til indskolingsomrüdet og til yderligere understøttelse af den lokale lÌseindsats i 1. og 2. klasserne. Udvalget besluttede dengang desuden at bede administrationen fremlÌgge konkrete udmøntningsmodeller pü mødet i december 2020.

Center for Skole har derefter peget pĂĽ 3 modeller for fordeling af de ekstra midler til arbejde med skolernes kvalitetsrapport:

  • Model 1. Her fordeles midlerne forholdsmĂŚssigt ud fra antallet af 1. og 2. klasser eller antallet af elever i distriktet
  • Model 2. Her fordeles midlerne ud fra skolernes resultater i lĂŚsning i 2. klasse i seneste kvalitetsrapport
  • Model 3. Midlerne fordeles ud fra en blanding af model 1 og model 2, som tĂŚller 50% hver.

I FN’s verdensmål om kvalitetsuddannelser nævnes det i et af delmålene, at der skal sikres lige adgang til alle niveauer af uddannelse og erhvervsrettet uddannelse for de mest udsatte grupper. En af grundforudsætningerne for dette er, at eleverne tidligt i skoleforløbet mestrer læsning.

Børne-, ungdoms- og arbejdsmarkedsdirektøren indstillede forud for det seneste møde, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender, at midlerne i 2021 og 2022 fordeles efter model 3.

Venstres medlem af udvalget, Asger Møller Mortensen fulgte denne indstilling. Et flertal i udvalget kunne ikke følge indstillingen og valgte i stedet model 2, ”fordi kvalitetsrapportens konklusioner ikke skal siddes overhørig i den kommende læseindsats”. Det gælder formanden Anders Brandt Sørensen (A), Lars Oldager (A), Irene Hjorthøj (A), Almina Nikontovic (A), Helle Skovgaard Mortensen (A) samt Christina Lykke Eriksen (SF).

Tekst: Per Rye

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Midler til skolernes arbejde med kvalitetsrapport' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger