Skagen Pastorat aflyser juleaftensgudstjenester

Skagen Pastorat aflyser juleaftensgudstjenester

23. december 2020 - kl. 7:46 - af

Grundet covid19-situationens stigende alvor har menighedsrådsformand i Skagen og Hulsig Sogne, Vibeke Zinck Mose, truffet beslutning om at aflyse alle juleaftensgudstjenester i Skagen Pastorat – den eneste undtagelse er juleaftensgudstjenesten i Hulsig. Gudstjenesten i Hulsig, som foregår på Hotel Skagen Strand i et stort lokale med gode adgangsforhold, er den gudstjeneste, som bedst kan gennemføres med størst mulig sikkerhed mod smitte. Der bliver adgang for maksimalt 50 personer.

Som alternativ til juleaftensgudsgudstjenesterne, bliver der lavet en række tiltag, så menigheden stadig har adgang til kirken i Skagen og Hulsig Sogne i juletiden:

• Skagen Kirke, som er pyntet op til jul, vil være åben for personlig andagt i tidsrummet kl. 13 til 17 på juleaftensdag. Der vil periodevis være orgelmusik, ligesom der i hele tidsrummet vil være en præst til stede.

• Juleaftensdag – og senere – kan man fra kirkens hjemmeside og via sociale medier streame Skagen Kirkes online-julegudstjeneste. Pastor Niels Berthelsen prædiker over juleevangeliet.

• Kirkens præster lægger juleevangelium og deres egne juleprædikener ud på kirkens hjemmeside og på de sociale medier.

• Både juledag og første juledag er der, som annonceret, højmesse i Skagen Kirke klokken 10.30. Disse er dog forkortede og underlagt skærpede restriktioner med hensyn til sang og så videre.

• I hele juletiden er man, som altid, velkommen til at kontakte sognets præster, hvis man har brug for en samtale eller sjælesorg.

Med denne vanskelige beslutning ønsker Skagen og Hulsig Sognes menighedsråd at vise, at folkesundheden er noget, vi tager alvorligt. Det er synd, at vi ikke kan gå i kirke, som vi plejer. Men det ville være endnu mere synd, hvis kirken var årsag til et smitteudbrud eller ligefrem til sygdom og død i menigheden, sådan som det allerede er set andre steder.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Pastorat aflyser juleaftensgudstjenester' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger