Fortsat ingen modstand mod 2+1 vej Ålbæk- Skagen

Arkivfoto.

Fortsat ingen modstand mod 2+1 vej Ålbæk- Skagen

11. februar 2021 - kl. 6:17 - af

Der er dog stadig protester mod de forslag, der er på dele af strækningen.

Vejdirektoratet har nu afsluttet spørgerunden i forhold til det onlinemøde der fandt sted 1 februar. På onlinemødet orienterede projektchef Leif Hald Petersen om de justerringer, man havde foretaget siden første høring sidste år.

I alt er indkommet knap 100 spørgsmål, hvilket nok er Danmarksrekord ved en høring. Normalt er 25 over gennemsnittet. Tekniske problemer har bevirket, at ikke alle spørgsmål kan ses, men blandt de 100 spørgsmål, er der ingen, der er direkte imod projektet. Alle spørgsmål – ofte ledsaget af nye forslag, kommer fra sommerhusområderne syd for Ålbæk ved golfbanen/ Lodskovvad og især strækningen på knap tre kilometer ved Ålbækvej. Her foreslår Vejdirektoratet højere hastighed og overhalingsbaner og fraråder en støjmur på grund af omkostningerne. Støjmuren vil, siger projektchefen på onlinemødet, give en væsentlig støjdæmpning, men er ikke med som et must. 

Grundejerne ved sommerhusområderne gør opmærksom på, at man i 20 år har forsøgt at få først kommunen, siden Staten, til at leve op til lovgivningen om, at når man nu har udlagt et sommerhusområde, så er man også forpligtiget til at bringe støjgrænserne ned til 53 dB. Grænserne ligger langt over det sundhedsskadelige.

Nedsat hastighed

Der peges også på, at når man øger hastigheden ud til en dobbeltrettet smal cykel/gangsti, hvor der er mange i sommerperioden, så øger man risikoen for de bløde trafikanter. Derfor foreslås nedsat hastighed i sommerperioden, der også vil dæmpe støj, samt støjdæmpende asfalt, og en række andre løsninger.

Også i forhold til VD`s beregninger om det samfundsøkonomiske stilles spørgsmål. Blandt andet fremgår at projektet kun vil være rentabelt, hvis hastigheden forøges og der stilles spørgsmålstegn ved, om man ikke kunne forbedre vejene ved langt billigere initiativer, uden der dog udtrykkes direkte modstand mod projektet. 

Ekspropriation

Sammenlægningerne af lokalveje ved Perlevej får også mange ord med på vejen, og her foreslås andre løsninger end de løsninger Vejdirektoratet kommer med. En del spørgsmål handler om trafiksikkerhed og sætter spørgsmålstegn ved at VD både mener trafikken vil være aftagene, og på samme tid skriver at trafikken vil øges på grund af haveneudvidelsen i Skagen, flere arbejdspladser og initiativer til at øge turismen i Skagen.

Der er også ønske om bedre information til de sommerhusejere der ikke bor i området, og direkte berøres af projektet fordi deres veje lukkes. 

Der er spørgsmål om fremkommeligheden løses med en 2+ 1 vej, når trafikken standser ved Skagen. 

Lukning af populært strandområde

I planen indgår at P-pladsen ved Råbjergvej nedlægges. Der har ved første høring været ønske om større trafiksikkerhed i krydset, og løsningen har været, at man blandt andet har nedlagt P-pladsen ved stranden. Den løsning er mange fra de vestlige sommerhusområder imod, fordi det er adgangen til en offentlig strand med redningskrans, og en strand der besøges af rigtig mange sommerhusejere og turister.

Vejdirektoratet giver på et nyt onlinemøde d.15. februar svar på spørgsmålene.

Tekst: Lars Lund.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fortsat ingen modstand mod 2+1 vej Ålbæk- Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger