Status på vaccination i Region Nordjylland

Status på vaccination i Region Nordjylland

12. februar 2021 - kl. 6:52 - af

I uge 6 er regionen begyndt på vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Derudover får borgere i tre forskellige målgrupper en invitation til 1. stik med Pfizer/BioNTech-vaccinen. 

Risikogruppe for alvorligt forløb sættes i gang

Region Nordjylland modtager i denne uge cirka 5000 doser af AstraZeneca-vaccinen, som går til vaccination af regionalt og kommunalt frontpersonale. Man er torsdag startet med at vaccinere frontpersonale med AstraZeneca-vaccinen på Regionshospital Nordjylland, og senere på ugen vaccineres frontpersonale på Aalborg Universitetshospital og i Psykiatrien.

– Det er en god nyhed, at vi har fået mulighed for at vaccinere flere blandt frontpersonalet. Den nye vaccine yder en god og langvarig beskyttelse, siger Jan Nybo, overlæge og chef for Covid-19 test og vaccination, Region Nordjylland.

I kommunerne begynder man vaccinationerne af frontpersonale med AstraZeneca-vaccinerne i løbet af næste uge.

Derudover modtager regionen cirka 5000 doser Pfizer/BioNTech-vaccine, og den går til flere målgrupper.

– 1. stik til borgere i målgruppen over 85 år.

– 1. stik til borgere i målgruppen over 65 år, der både modtager hjælp til personlig pleje og praktisk hjælp.

– 1. stik til borgere i målgruppen af borgere, der er i øget risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med Covid-19.

Vaccinationstider lægges ud løbende

Borgerne modtager invitation i deres e-Boks eller pr. brev, hvis man ikke har e-Boks. Vaccinationerne af de tre målgrupper af borgere begynder i løbet af næste uge. Inviterede borgere kan se vaccinationssteder på www.vacciner.dk. Det er ikke sikkert, at tiderne er lagt ind i bookingsystemet, når man modtager invitation, men der lægges tider ud til booking de kommende dage. Der lægges løbende tider ud de næste to uger. Der kan være ventetid på at få en tid, men der skal nok komme tilstrækkeligt med tider til dem, der modtager en invitation.

Der oprettes et vaccinationssted i hver af de nordjyske kommuner.

– Der er en flot tilslutning til vaccinationen i Nordjylland. I sidste uge begyndte vi at vaccinere ældre over 85 år, og i alle kommunerne var der er en stor tilslutning. Selvom vi nu inviterer endnu flere borgere og frontpersonale til at få en vaccine, så er det ingen hemmelighed, at vi kunne godt ønske os flere vaccinedoser, så vi kunne vaccinere endnu flere. Men vi glæder os over, at vi løbende kan give flere personer tilbuddet om en vaccine, siger Jan Nybo, overlæge og chef for Covid-19 test og vaccination, Region Nordjylland.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Status på vaccination i Region Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger