Her er 5 gode råd til at sikre, at naboen ikke falder

Her er 5 gode råd til at sikre, at naboen ikke falder

16. februar 2021 - kl. 7:00 - af

Der er varslet snestorm og snefygning flere steder i Danmark, og kombinationen af 10-15 cm sne og kraftig blæst kan give flotte, hvide landskaber.

Men den kan også betyde øget risiko for skader og uheld på både bygninger og personer, som kan få konsekvenser.

Sker der eksempelvis ”glatføreuheld” på områder, du er ansvarlig for, er det op til dit forsikringsselskab at vurdere, om reglerne for glatførebekæmpelse er overtrådt, og hvem der sørger for, at den tilskadekomne vil få erstatning.

Baseret på flere års skadestatistik har forsikringsselskabet Codan samlet gode råd til at undgå sneskred fra taget, uheld med istapper og fygesne på loftrum:

 • Snerydningspligt
  Da du som husejer har snerydningspligt på din vej, skal du, straks efter snevejret er holdt op, sørge for at sneen bliver ryddet, og at der bliver foretaget den nødvendige glatførebekæmpelse.
 • Fjern sne fra taget
  Tjek, at tage med lav hældning og flade tage ikke bærer for store snemængder, som kan beskadige taget. Ligger der mere end en meter sne, eller en halv meter på lette tage, bør den fjernes.
 • Fare for sneskred eller istapper?
  Tjek, at der ikke er fare for sneskred fra taget og ned på opholdsarealer. Driver dannes primært på læ side af hus og tag. Fjern også eventuelle istapper, som hænger på tagrenden eller tagudhænget.

  Er der fare for sneskred fra taget, og er der istapper, der ikke kan fjernes, kan områder afspærres.

 • Risiko for frostsprængninger
  Fjern sneen omkring dit hus og bygninger, så facaden ikke efterfølgende risikerer at få frostsprængninger.

Fygesne og vandskader
Tjek, om der er fygesne på loftet eller andre rum, hvor der er sprækker eller åbent udefra. Er der det, skal mest muligt fjernes, da smeltet sne kan give store mængder vand, som kan resultere i vandskader på huset.

10 kommentarer til “Her er 5 gode råd til at sikre, at naboen ikke falder” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

10 kommentarer til “Her er 5 gode råd til at sikre, at naboen ikke falder”

 • Svend Erik Floor

  Nej, Jan Leer. Selvfølgelig skal de samme regler gælde for alle. Jeg har bare fået det indtryk, at det er lidt nemmere for kommunen at få kontakt til de lokale husejere end til de udenbys ejere, som måske oven i købet har forskellige ejerskabskonstruktioner mellem sig og en kommunal ”snerydningskontrollør”.
  Hvis ellers han må og vil, kan han i reglen hurtigt finde frem til ”de lokale” og hurtigt få kontakt til dem. I modsat fald skulle man måske overlade opgaven til Europark eller lignende selskaber. Det plejer at betyde afregning ved kasse 1.
  Jeg foretrækker dog, at det klares lokalt, så pengene også bliver i kommunen.
  Overordnet set beklager jeg dog, hvis vi her selv skal finpudse ideerne. Politikerne må komme med ønskerne. Så må embedsfolk finpudse de endelige ordninger/regler.

 • Svend Erik Floor er det rigtigt forstået, at dit forslag kun skal gælde for grundejere med bopæl udenfor Frederikshavn kommune?
  I så fald vil jeg gerne have dig til at delagtiggøre mig i din løsning for grundejere boende i Frederikshavn kommune. For der er i sandhed utallige af sådanne, der heller ikke opfylder pligten mht. snerydning.

 • Svend Erik Floor

  Er her en voksen politiker til stede?
  Indtil videre forløber debatten (den manglende) som sædvanligt og forventeligt. Mon ikke det, om ikke andet så i et valgår, skulle være muligt at få en eller flere politikere ud af den sædvanlige strudseposition: Jeg dukker hovedet. Så sker der nok ikke noget!
  Det krænker min retsfølelse som borger, når jeg gang på gang ser folk slippe uden om at overholde almindeligt gældende bestemmelser, som at vi alle som grundejere skal svinge sneskovlen eller betale os fra det, hvis tiden eller kræfterne ikke slår til.
  Så kan det være meget godt, at man kan benytte kommunens Giv et praj, knap, men hvem bryder sig lige om den ufred med naboerne, der kommer af en anmeldelse. Jeg efterlyser i stedet, at kommunen selv er opsøgende, for at sikre overholdelse af sine egne retningslinier. Vil eller kan man ikke det, må man i stedet indføre nye, som man har tænkt sig at kræve overholdt.
  Jeg gentager gerne mig selv: Kommunen bør indføje helt klare retningslinier om, at alle grundejere, som ikke er bosat i kommunen, får pligt til at fremlægge bevis for at have indgået en aftale om snerydning med enten en privatmand/nabo eller et firma. Foreligger disse oplysninger ikke, vil kommunen lade arbejdet udføre af sit eget til lejligheden oprettede korps på grundejerens bekostning. Kommunen takker for grundejerens bidrag til at opretholde en højere beskæftigelse i Skagenområdet, for de højere skatteindtægter til kommunekassen og noterer sig den indmeldte kontaktmand som ansvarlig ved problemer!
  Endelig ser jeg da også muligheder for at udstrække tilbuddet til eksempelvis hækklipning om sommeren, når fortovene bliver ufremkommelige, fordi fritidshusejerne (eller en enkelt lokal?) ikke lige synes, det er nødvendigt på fortovet at snige en barnevogn forbi deres parcel. Fortsæt bare selv rækken af gode forslag. Det er nu, der skal bruges initiativrige lokalpolitikere med blik for, hvad der rører sig på gulvet!

 • Jan du har så. evig ret
  Men der er jo personer som mener at alt er kommunens skyld
  Jeg forstår ikke de er i kommunen stadig

 • Nu er problemet med snerydning ikke kun til stede ved huse ejet af deltidsskawboer, men så sandelig også ved huse ejet af fastboende. Men de har det nok på samme måde som deltidsskawboerne, nemlig at når der ikke er konsekvenser ved at undlade at rydde sne, så hvorfor i alverden gøre det?
  Nå, men nu forsvinder sneen vel helt naturligt af sig selv, og så er problemet ovre for denne gang og forhåbentligt for denne vinter. Kunne det også være kommunens tilgang til den manglende rydning hos mange grundejere?

 • Det er ikke så interessant for
  Kommunen! Det er Skagen det drejer sig om.

  I gamle dage blev husejerne ringet op med besked om at få fjernet sneen. Hvis det ikke blev gjort, sendte kommunen en regning!

  Det koster kun 1000kr for et helt år!
  Det er kun 5 flasker Rose-vin!

 • Svend Erik Floor

  Nu må kommunen da træde til!
  Hver gang der, sjældnere og sjældnere, falder en ladning sne ned over Skagen med de efterhånden mange deltidsskagboers huse, har vi diskussionen om manglende snerydning foran især turishusene. Der bliver flere og flere fortove, der står uryddede, fordi ejerne enten er ligeglade lokale, eller som vi lokalt foretrækker at udlægge det, husene ejes af folk i Langtbortistan, som aldrig har oplevet at skvatte på et glat eller ufremkommeligt fortov ved Sct. Hans-tid, når de tager deres ”sommerferie på Skagen”.
  Det burde ikke være et problem, hvis ellers ”myndighederne” ville leve op til deres ansvar og forpligtelser samt egne tidligere vedtagelser. Ret mig gerne, hvis jeg husker fejl: Har man ikke haft bestemmelser, der forpligter grundejere, som ikke er bosat i kommunen, til at udpege en lokal ansvarlig for snerydning og andre forpligtelser såsom hækklipning, gadefejning osv., når ejeren ikke selv er til stede. Til samme lokalkontakt kan kommunens ansvarlige for tilsyn med snerydning m.v. altid henvende sig, hvis der er mangler/problemer med at opfylde grundejerforpligtelserne. Alternativt ved at beordre arbejdet udført på ejerens regning!
  Selv om de firmaer som, mod betaling, tilbyder snerydning pr. abonnement sikkert fryder sig over årets snefald, fordi det vist var lige før, folk opsagde abonnementet, når der nu alligevel aldrig mere faldt sne, bør både vi som borgere og kommunen glæde os over de lokale arbejdspladser som ligger og venter lige for næsen af os alle her. Sagt mere ligefremt: Hvad hindrer Frederikshavn kommune i at pålægge alle ikke fastboende grundejere i til kommunen at skulle opgive, hvem der er ansvarlig for snerydningen på deres fortov? Der skal såmænd nok ligge op til flere brugerfinansierede arbejdspladser til at administrere ordningen og gode skatteindtægter fra de ekstra arbejspladser. Lur mig, om ikke også der er besparelser på sygehusenes afdelinger for brækkede legemsdele, når der kommer styr på saltningen på fortovene.
  Som det fungerer nu, virker den kommunale laden-stå-til noget provokerende for fastboende, som ikke har noget imod at bidrage til fællesskabet. Princippet: Du må godt! skulle nødigt fortolkes som et: Du behøver ikke, for vi kommer alligevel ikke efter dig!
  Med venlig hilsen
  Svend Erik Floor
  Stuhrsvej 30

 • Ja det er rigtig Erik der mangler rydning af sne mange steder.

 • Mit forslag er, hvis det kan lade sig gøre, og er lovligt, så skal der stå i skødet, at om vinteren skal vinterbetingelser være afholdt. Hvis ikke bliver F.eks. Sneen fjernet straks på ejers regning og der skal ikke først foretages en anmeldelse med den tid det tager at behandle sådan en sag
  Så er det jo blevet forår igen

 • Der er snerydningspligt i Skagen, det gælder også for deltidsskawboere, det burde være sådan, når en turist køber et hus i Skagen ,skal de have abonnement på snerydning, det hjælper jo ikke at kun naboen rydder

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Her er 5 gode råd til at sikre, at naboen ikke falder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER