Det er beskæmmende!

Det er beskæmmende!

17. februar 2021 - kl. 14:12 - af

Læserbrev i forbindelse med nedrivning af præsteboligen i Aalbæk.

Det er beskæmmende, at Aalbæk mister en historisk og smuk bygning som Peter Sørensen slutter sit indlæg af med.

Det er beskæmmende at menighedsrådet kun kan pege på at man næppe kan tiltrække en ny præst til huset selvom det sættes i stand, hvilket er udokumenteret og ikke nogen begrundelse for at nedrive en smuk ejendom.

Der er ikke fremkommet dokumentation for at bygningen kan ombygges og blive en pragtfuld ramme for en familie og tegn på at menighedsrådet havde visioner.

Menighedsrådet skulle måske havde vedligeholdt bygningen som er opført i 1932 gennem tiderne og holdt den oppe på det niveau som der ønskes af præster. I den forbindelse kan man tænke over om kirken der blev taget i brug i 1897 kan tiltrække nye præster da denne bygning absolut ikke er moderne – vil man rive kirken ned hvis en ny præst kræver dette?

Noget helt andet er om en eventuel ny præst er interesseret i bo i en tjenestebolig, men det har menighedsrådet vel styr på.

Det kan ikke være økonomien der trykker – folkekirken er en vel konsolideret virksomhed og har en meget stor forpligtigelse til at bevare og vedligeholde deres bygninger og her kunne man passende spørge om hvor provstiet og for den sags skyld bispen henne – kirken skulle være garant for passe på vores bygningskultur.

Kommunens rolle i dette er en normal sagsbehandling fra Frederikshavn kommunes side – der gives tilladelse til nedrivninger af vores bygningskultur arv – måske skyldes dette mangel på viden om bevaring af bygningskulturarven eller måske skyldes det der er i nogen systemet der ved hvad det eventuelt kan koste kommunen og sige nej til en nedrivning – altså kommunen er forpligtiget til at overtage ejendommen.

Desværre gives der så mange tilladelser til nedrivninger og dispensationer i forhold til lokalplanerne i den gamle Skagen kommune, at man føler trang til at bede om en liste på hvilken huse der kan blive nedrevet i fremtiden.

Dispensationerne som gives med rund hånd fra Frederikshavn kommunes side skyldes, at lokalplanernes formål og anvendelse er så vage at der til enhver tid kan dispenseres. Man føler at lokalplaner kun udarbejdes fordi det er et lovkrav.

Det er åbenbart kommunens mål at nedrive uden hensyn til det er vores fælles bygningskultur der skal gives videre til vores efterkommere.

Det er vores bygnings, landskabs- og kunstkultur store dele af de gæster der besøger os, ønsker at opleve.

 

Med tak for optagelse

På vegne af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Skagen og Råbjerg Sogne.

Erik Vium

En kommentar til “Det er beskæmmende!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Det er beskæmmende!”

  • Lennart hårdberg nielsen

    Og Hr Erik Vium har selvfølgelig rådfært sig med menighedsrådet om hvad grunden til ønsket om nedrivning er og ikke kun læst Peter Sørensens læserbrev?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det er beskæmmende!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger