Test og vaccination: Vi har spurgt borgmesteren

Test og vaccination: Vi har spurgt borgmesteren

24. februar 2021 - kl. 15:08 - af

Der er vist ikke mange der er i tvivl om at de fleste skagboer ikke er helt tilfredse med at skulle kører ca *160 km til Frederikshavn for at blive vaccineret, så derfor har Avisen spurgt Borgmester Birgit Hansen om hvad kommunen gør for at få teststeder og vaccinationssted til f.eks Skagen?

Birgit Hansen: “Fra kommunens side har vi hele vejen igennem gjort gældende, at det er rigtigt vigtigt, at der er teststeder og vaccinationssteder tæt på borgerne.

Det er vigtigt, fordi opbakningen til at lade sig teste og vaccinere også afhænger af, hvor langt der er.

Det er regionen, der styrer, hvor der skal være teststeder, og det er regionen, der planlægger vaccinationsteder.

Det vi gør, er at gøre opmærksom på lokale praktiske forhold som afstand.

Og vi spiller ind med anvisning af steder og stiller kommunalt ansatte til rådighed til praktisk afvikling på stederne. Vi prøver altså at gøre det nemmere for andre myndigheder at beslutte, at der skal være test og vaccinationssted i feks. Skagen. 

Vi har påpeget, at vi ønsker test og vaccinationssteder i Skagen, Sæby, Frederikshavn og Østervrå. 

Det tyder på, at der er hul igennem nu til faste teststeder flere steder i kommunen – herunder naturligvis i Skagen.

Presset fortsætter for også at få vaccination steder også lokalt. Lige nu er man udfordret på, at antallet af vacciner, der kommer til Danmark og prioritering af bestemte målgrupper, som Sundhedsstyrelsen har fastlagt skal planlægges med øje for, at der ikke kommer vaccinespild, hvorfor indsatsen koncentreres på et vaccinationssted i hver kommune. Som kommune bidrager vi med kørsel til de borgere, der ikke kan selv, eller ikke har pårørende, der kan køre dem.

Men det ændrer ikke ved den politiske/min holdning om, at man også skal kunne få sin vaccination lokalt. Og det gør jeg konstant gældende”. 

*40 km hver vej fra Skagen til Frederikshavn, og man skal vaccineres to gange!

 

 

 

4 kommentarer til “Test og vaccination: Vi har spurgt borgmesteren” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Test og vaccination: Vi har spurgt borgmesteren”

 • John Nebbelunde

  Covid – 19 kapitel 2

  En kommune vil nu undersøge spildevandet (altså toiletvand) for corona smitte…
  For mig svarer det til, at en skipper går ud agter og kigger på sit skruevand for at se hvad der kommer forude… Hvor er vi henne?

  Bedre var det nok om vi kiggede på vores import af Sydfrugter! Her menes sydeuropa, hvor dårligt betalte arbejdere ikke kender til den hygiejne der er normalt i nordeuropa, – fortæl ikke mig, at de vasker og spritter hænder efter ”toiletbesøg” no no no, de er accordlønnet.

  Og med disse hænder plukker og pakker de alskens slags frugter, citroner appelsiner ect. Og sender til nordeuropa og vi hygger os med disse varer, desuagtet den smittefare der følger med?

  Det er et stort ønske fra mig, at konsum butikker, ville overveje at bruge Ultraviolet lys på alle grønsager i nattetimerne, herved dræbes alle baciller og vira!

  UV lys er ikke farligt som sådan, man skal blot ikke opholde sig det, radioaktiv bestråling er en helt anden ting, det kan kontaminere varerne, så disse kan afgive stråling senere…

  Jeg er ikke ekspert på nogen områder, men jeg har alderen med mig og har fulgt med udviklingen og jeg er ikke interesseret i ”Likes” eller ”følgere” uinteressant for mig!

  Mvh. John Nebbelunde

 • John Nebbelunde

  I 1958, hærgedes landet af en influenza epedemi, kaldet A influenza (ved ikke hvor mange der husker dette) Aet stod for Asiatisk, – kan have været en slags Corona, men det ord var ikke opfundet dengang. det var en hård omgang for mange, hvor mange der døde af den vides ikke.
  Selv blev også jeg ramt (hvorfor ikke) befandt i en af Søværnets skoler, hvor en underviser opdagede at jeg havde feber, røg så hen på KSA kasernens syge afd. og da vi var mange, havde man taget gymnastiksalen i brug, hvor vi lå på ”feltsenge” og blev behandlet af værnepligtige sygehjælpere og de stakler der ikke kunne få deres feber ned, fik et ekstra hyl i numsen med sprøjten, – heldigvis undgik jeg det og kom mig ralativt hurtigt. Som jeg ser tilbage, der var engang!

  Grethe har jo ganske ret, – test-steder og vacinations-steder er for dårligt organiseret, det bør være regeringens ansvar, at sådanne ting er på plads og i orden og ikke overlade det til regionerne, Ulla Astmann, kan jo ikke finde ud af det?

  Ældre mennsker , har det ikke godt med al dette corona halløj, de er isoleret og ser ikke venner.
  Handlende i nærbutikker er flinke til både at bære mundble og holde afstand, jeg holder også afstand og det har jeg en god grund til for jeg bærer en ”FRITAGET” Badge jeg har fået af sundhedsstyrelsen.

  Forretningsansatte er velorienteret om hvad denne badge betyder og jeg har endnu ikke mødt et menneske der har kigget ondt til mig, kanske undrende?

  Bakterier fylder ikke ikke meget, på et komma her, kan der ligge 50 af slagsen, men jeg har hørt at en corona virus er 100 gange mindre end en bakteria, jeg er ikke virolog! Og hvis virus er luftbåren
  Kan den sagtens trænge igennem et mundbind, det svarer til at man sætter et hønsehegn omkring sin have for at undgå myg til sommer?

  En PCR-test eller hvad det nu hedder, foregår i munden, er det spyttet man går efter, det får vi aldrig at vide, men der er jo ikke spyt i næsen?

  Og så er det med hosten og nysen i albueleddet, gør man det og i butikker samler varer til kurven, vifter man jo godt og grundigt med sin smitte? Eller hvad?
  Jeg prøver så vidt muligt at tænke logisk (så længe jeg kan) men der er nok så mange eksperter og klogeÅger der styrer regeringens ekspert panel ved pressemøderne, hvor det, at gestikulere skulle betone de enkeltes udsagn, det er træls at se på!!

  mvh. John Nebbelunde

 • Jette Kvistgaarden

  Det er ikke ok med transporten. Har fået fortalt at man var 8 personer med. Hvad de er transporteret i ved jeg ikke. Men kan fortælle det tog flere timer. Det er ikke godt nok

 • Al magt til Ulla Astmann. Det kan ikke passe at vores politikerer ikke kan planlægge logistikken omkring vaccination lokalt, vi har dygtige og pålidelige folk der sagtens kan løfte den opgave. Prøv lige at at tænke hvor meget det koster,når alle skagboer skal køre til Frederikshavn for at blive vaccineret. Det bliver dyrt for arbejdspladserne, som er hårdt trængt i forvejen. Er der slet ikke noget der hedder sund fornuft.Er det for at trække vaccinationen i langdrag, at man vælger kun at have et sted til hele kommunen. Man vil jo altid kunne undskylde sig med,at der ikke er flere tider, min bekymring er, at alt for mange må vente. Kom nu med den vaccine, lad os komme sygdommen i forkøbet.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Test og vaccination: Vi har spurgt borgmesteren' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger