Klage afvist på byggeri på Toldergårdsvej

Klage afvist på byggeri på Toldergårdsvej

1. marts 2021 - kl. 7:30 - af

Plan- og Miljøudvalget får på udvalgets næste møde den 2. marts forelagt en afgørelse om en klagesag i forbindelse med et ønske om opførelse af boliger i beskyttet hede på Toldergårdsvej 13.

Frederikshavn Kommunes afgørelse af 15. august 2019 om dispensation til opførelse af tre bygninger til helårsbeboelse på ejendommen i beskyttet natur, som var muligt i henhold til lokalplanen, blev siden påklaget af Danmarks Naturfredningsforening.

Dispensationen er truffet administrativt og har ikke været politisk behandlet. Men den er en indirekte udløber af, at Byrådet i september 2017 traf beslutning om at sælge den lokalplanlagte del af Toldergårdsvej 13 til en privat.

Miljø- og Fødevareklagenævnet er den 11. februar i år kommet frem til følgende afgørelse: ”Miljø- og Fødevareklagenævnet ændrer Frederikshavn Kommunes afgørelse af 15. august 2019 med dispensation til opførelse af boliger i beskyttet hede til et afslag.”

Klagenævnet har vurderet, at byggeriet vil have en negativ påvirkning på den beskyttede natur, og der er ikke særlige omstændigheder til stede, som kan begrunde en dispensation.

2 kommentarer til “Klage afvist på byggeri på Toldergårdsvej” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Klage afvist på byggeri på Toldergårdsvej”

 • Steen Pedersen

  Det var dog en dejlig nyhed…!

  Desværre endnu en påmindelse om, at man fra Frh. Kommune er parat til at gå til ekstremer i sin evige jagt efter ussel mammon. Der tildeles dispensationer i Skagen til højre og venstre, hvor man samtidig lader hånt om gældende lokalplaner. Denne gang gik den så heldigvis ikke, men tager Frh. kommune så ved lære – næh såmænd ikke – der fortsættes ufortrødent i samme usympatiske spor, så ovenstående må blot være en opfordring til borgerne om at stemme imod, når situationen kræver det.

  Vi har for nyligt set samme mønster i Hulsig, hvor Frh. Kommune i samarbejde med en smart developer øjner en chance for, at tjene nogle hurtige penge, og straks går man i gang med et projekt, der indbefatter 80-90 sommerhuse, som skal presses sammen på en mark, der ikke er større end 12.4 ha – selvsamme mark er i øvrigt beliggende i landzone, men det forsøges fra Frh. kommunens side omgået, med henvisning til lovgivning om omplacering af sommerhusområder indenfor kystnærhedszoner.

  Ovenstående er blot et, af efterhånden mange eksempler på, at ledelsen i Frh. Kommune dybest set ikke interesserer sig for Skagen. Tværtimod har de bevidst modarbejdet intentionerne i gældende lokalplaner. Det rejser naturligvis spørgsmålet, om borgerne i Skagen har den rigtige kommunale ledelse, når denne ikke værdsætter byens kvaliteter..??

 • Henning Pedersen

  Den var svær at forstå i første læsning, men må vel opfattes som et afslag på byggeri? Forhåbentlig?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Klage afvist på byggeri på Toldergårdsvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger