Politisk ja og nej til del i de frie midler

Politisk ja og nej til del i de frie midler

14. marts 2021 - kl. 7:40 - af

Kultur- og Fritidsudvalget har på udvalgets seneste møde afgjort, hvilke ansøgninger der skulle have ja eller nej til at komme i betragtning ved de såkaldte ”frie midler”.

Skagen Kunstmuseer søgte 50.000 kr. til 10 arrangementer under projektet Aftenakademiet 2.0. Arrangementerne er helürlige og fordelt pü hele ür 2021. Der er fokus pü, at deltagerne mødes om fÌllesskab og dialog med hinanden og forskelligartede kunst- og kulturaktører i oplevelsesaftener. Projektperioden er 1. juni til december 2021. Her blev der bevilget 50.000 kr.

”Baghaven” søgte om 34.500 kr. til honorarudgift til koncert i Anna og Michael Ankers have ved Skagen Kunstmuseer. Arrangementet skal afholdes den 15. juli 2021. Målgruppen er bred, men der lægges særligt fokus på unge med interesse for kunst, kultur og fællesskaber. Her besluttede udvalgets politikere at stille en underskudsgaranti på 30.000 kr.

Frederikshavn Museumsforening søgte 10.000 kr. til materialer og betaling af kunstner/oplÌgsholder til teaterforestilling pü primÌrt Hovedgürden Bangsbo den 28. august 2021. Der samarbejdes med SÌbyscenen, som büde skriver og opfører stykket. Formület er at give borgere og turister en helhedsoplevelse af Bangsbos centrale rolle som kulturelt samlingspunkt. Her lød tilskuddet pü de ansøgte 10.000 kr.

Nordisk Teaterkoncert

Nordisk Eksperimentalscene søger 20.000 kr. til en Nordisk Teaterkoncert den 22. august 2021. Støtten skal bruges til honorar til orkester og musikere. Aktiviteten viser, at kunst og musik kan opløfte og lindre i en svÌr tid med Corona. Herudover styrkes den lokale amatørmusik i arbejdet med professionelle musikere, som kan fremme Skagens image og turisme samt handel i Skagen. Mülgruppen er lokale amatørsangere, professionelle musikere, musikinteresserede, turister og medvirkendes familier. Her blev der fra politisk side nikket ja til 20.000 kr.

Drachmann-Klubben i Skagen søgte 5.000 kr. til genudgivelse af opdateret bog om Holger Drachmann og hans hus i Skagen. Udgivelsen forventes at udbrede kendskabet til Holger Drachmann og hans digtning og vÌre klar til sÌsonübningen i 2021. Mülgruppen er alle interesserede i Drachmann og hans hus i Skagen. I dette tilfÌlde var der ingen økonomisk hjÌlp at hente.

Argo Events søger 13.000 kr. til julefest for daginstitutioner den 7. december 2021. Der er tre shows pü dagen, og der forventes deltagelse af minimum 350 personer. Støtten skal dÌkke leje af Maskinhallen og en del af godteposer til børn. Dagen afvikles med børneunderholdere, og showet afsluttes med julemanden og godteposer til alle. Julefesten henvender sig til børnehaver og vuggestuer. Der blev bevilget 10.000 kr., men kun til honorar.

Blink ved Det GrĂĽ Fyr

Blink ved Det Grü Fyr søger 12.000 kr. til afvikling af tre radiobiografer fra den 15. juni til 15. august 2021. Støtten skal bruges til kunstnerhonorar, transport, leje af høretelefoner, logi og annoncering. Radiobiografen giver brugeren mulighed for at udforske kultur- og naturoplevelser i Skagen. De søgte 12.000 kr. blev bevilget.

Skagen Musik- og Teaterforening af 1944 søger 8.337 kr. til lydinstallationen Skagensymfonien. Støtten skal bruges til honorar, lokaleleje og forplejning. Aktiviteten skal foregĂĽ fra den 22.-24. maj 2021 pĂĽ Klitgaardens atelier ved Damstedvej i Skagen. Lydinstallationen er en musikalsk genfortĂŚlling af historien om skagenkomponisterne. MĂĽlgruppen er alle kulturinteresserede i Skagen – bĂĽde fastboende og turister. Der ydes 5.000 kr., hvis arrangementet kan afholdes.

Rana Salim Maoued søgte 10.000 kr. til filmleje, salleje, transport, forplejning, markedsføring og hotel til en libanesisk filmfestival. Og Mazen Haj Kassem søgte 25.000 kr. til afholdelse af Women’s Film Festival, som finder sted på Palads Teatret i Frederikshavn den 26.-28. marts 2021. Støtten skal bruges på filmleje, salleje, transport, forplejning, sociale medier, hotel, posters og flyers. I begge tilfælde var der ingen støtte at hente.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politisk ja og nej til del i de frie midler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger