1 år med corona – flere opdager skader på deres hus

1 år med corona – flere opdager skader på deres hus

22. marts 2021 - kl. 8:51 - af

Byggemarkederne har haft rekordomsætning, og mange danskere har brugt det seneste år under corona til at kaste sig over renovering af deres hus. Men mange har også fået sig en kedelig overraskelse, viser nye tal fra Topdanmark. Antallet af anmeldte skader på huse efter råd-, svampe- og insektangreb har siden corona-nedlukningen sidste forår været næsten 30 pct. højere end normalt.

Mange danskere har det seneste år under corona istandsat deres hus. Men de mange husprojekter har samtidig også medført, at langt flere end normalt har opdaget skader på deres hus. Det viser nye tal fra forsikringsselskabet Topdanmark.

I det seneste år, hvor mange danskere har været meget hjemme, er antallet af anmeldte skader på huse efter råd, svampe- og insektangreb fra marts 2020 til marts 2021 steget med 29 pct. sammenlignet med året før.

”Vi har i løbet af det seneste år set en stor stigning i, hvor mange der har opdaget råd-, svampe- eller insektskader i deres hus. Den eneste forklaring på stigningen vi kan se, er at mange danskerne på grund af corona-nedlukning og meget tid hjemme har sat gang i renovering af deres hus og derfor har opdaget usædvanligt mange skader på deres hus, siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

Selvom det er ærgerligt at opdage en alvorlig skade midt i renoveringen af sit hus, ser Topdanmark ikke negativt på udviklingen.

”En rådskade eller svampeskade kan potentielt udvikle sig til en meget alvorlig skade, hvis den ikke bliver opdaget i tide. Selvom det i situationen er meget ærgerligt at få en ubehagelig overraskelse midt i sit husprojekt, så er det godt, at mange skader bliver opdaget, så vi hurtigt kan hjælpe husejerne, inden skaden bliver endnu værre”, siger Rasmus Ruby-Johansen.

Gode råd – tjek dit hus for råd og svamp
• Råd og svamp kan nedbryde træværk og andre organiske byggematerialer i dit hus. Skader skal derfor opdages og udbedres, inden de udvikler sig kritisk.
• For at opdage tegn på råd og svamp skal huset gennemgås omhyggeligt. Det er særligt vigtigt efter en vandskade.

Steder der særligt bør gennemgås:
• Gulve
• Trævinduer
• Ydervægge og indervægge
• Kælder
• Indvendige lofter, tag og loftsrum
Tegn på råd eller svamp:
• Lugt af mug
• Flosset træ
• Misfarvninger og skjolder

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '1 år med corona - flere opdager skader på deres hus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger