Gamle fisketrawl får nyt liv på Skagen Havn

Gamle fisketrawl får nyt liv på Skagen Havn

16. april 2021 - kl. 12:29 - af

Den nye havneudvidelse Etape 3, har vist sig at være noget af et tilløbsstykke. Det imponerende nyetablerede landareal tiltrækker store som små, og hvis du ikke allerede har taget turen ud på det nye areal, kan det absolut anbefales. Fra de nye fiskeplatforme er der en imponerende udsigt og alleryderst – ved molehovedet, kan man følge med i skibstrafikken, direkte ved indsejlingen til havnen.

Det nye molehoved er hele 900 m2 stort, og her har Skagen Havn netop opsat 3 bordebænkesæt. Og det er ikke blot hvilke som helst bordebænkesæt. Den karakteristiske grønne farve, leder tankerne hen på fisketrawl, og faktisk er det netop fisketrawl, de er lavet af.

Skagen Havn modtager årligt op mod et hundrede tons kasseret fisketrawl, der indsamles fra de mange fiskefartøjer, som anløber havnen. Det har altid været et fokus for Skagen Havn at undgå, at de indsamlede fisketrawl ender på lossepladsen. Genanvendelse af de indsamlede fisketrawl er med til at reducere mængden af affald i havet, mens vi genbruger værdifulde ressourcer. De gamle fisketrawl bliver genanvendt til en lang række forskellige produkter, lige fra bæredygtige designmøbler til indkøbskurve og mobilcovers.  

Direktør for Skagen Havn Willy B. Hansen fortæller; ”Udover at det gamle fisketrawl får et nyt liv, som eksempelvis møbler, bidrager det samtidig til en betydelig CO2 reduktion. For hvert ton fisketrawl vi genanvender, reduceres Co2-aftrykket med 3,7 tons. Dét, at vi årligt er med til at genanvende op mod 100 tons fisketrawl, er derfor et vigtigt bidrag i forhold til at mindske det samlede klimaaftryk på Skagen Havn. ”

Det hele går fint hånd i hanke med Skagen Havns bæredygtighedsstrategi og Willy B. Hansen siger afslutningsvis; ”Ved Skagen Havn håber vi, at folk får glæde af de ny-opstillede bordebænkesæt på molehovedet, da det er vigtigt for os, at vores investeringer er med til at skabe merværdi – også for lokalsamfundet.”

Kilde og foto: Skagen Havn.

En kommentar til “Gamle fisketrawl får nyt liv på Skagen Havn” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Gamle fisketrawl får nyt liv på Skagen Havn”

  • Tillykke med det flotte nye havne areal. Arealet ved molehovedet indbyder til en pause med kaffe og madpakke.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gamle fisketrawl får nyt liv på Skagen Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger