Hurtigere genåbning – men er alt fryd og gammen igen?

Privatfoto.

Hurtigere genåbning – men er alt fryd og gammen igen?

17. april 2021 - kl. 9:39 - af

Torsdag aften indgik regeringen og et bredt flertal af folketingets partier en aftale om en hurtigere genåbning af Danmark end først meldt ud. Aftalen indebærer bl.a. at cafeer, restauranter, barer og værtshuse må åbne for indendørs servering allerede fra 21. april, med krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas. Ved udendørsservering fjernes kravet om coronapas. Samtidig hæves forsamlingsloftet så man fra den 21. april må samles 10 personer indendørs.

Den fremrykkede genåbning betyder at det lysner for restaurationsbranchen. Jakob Sund, som ejer Jakobs Café og Bar i Skagen, ser da også frem mod genåbningen:

”Nedlukningen har været utrolig lang og meget dyr for os, selvom de offentlige støttepakker har hjulpet. Det har allerede væltet ind med reservationer fra de lokale og danskere som har sommerhus i området. Jeg glæder mig virkelig til at åbne med et brag.”

Men den snarlige genåbning betyder ikke at alt er fryd og gammen på Jacobs Café og Bar. Særligt udsigten til stadig at undvære udenlandske turister lægger en dæmper på forventningerne hos Jakob Sund:

”I perioder stammer 75 % af vores omsætning fra turister, som hovedsageligt kommer fra Sverige og Norge. Fx i maj under kapsejladsen. Dem må vi indtil videre undvære. Vi går samtidig glip af den store omsætning som ligger fra kl. 22 til 2-3 stykker, som vi normalt har åbent til. Indtil videre har vi gjort os klar til at halte igennem en restriktiv genåbning, men vi ser virkelig frem til at turisterne rigtig kommer igen”.

Fremrykningen af genåbningsplanen er ikke gået ubemærket hen blandt virksomhederne i Frederikshavn kommune:

”Det er naturligvis glædeligt for de erhvervsdrivende i Frederikshavn kommune. Cafeer, restauranter osv. har været utrolig hårdt ramt af nedlukningen, også selvom de har gjort brug af diverse støtteordninger. Med den fremrykkede genåbning fornemmer jeg en vis optimisme. Men på vegne af de erhvervsdrivende som er afhængige af turister, er det vigtigt at understrege at alt ikke er som det plejer endnu. Det vil det sandsynligvis først være når grænserne åbnes igen, fortæller Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hurtigere genåbning – men er alt fryd og gammen igen?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger