Vær med til at fejre befrielsen efter Anden Verdenskrig

Mattias Kolstrup, Lars Lilholt, Pernille Rosendahl og Shaka Loveless.

Vær med til at fejre befrielsen efter Anden Verdenskrig

25. april 2021 - kl. 8:19 - af

Se med på TV2 Nord den 4. maj, hvor befrielsen efter Anden Verdenskrig fejres med en frihedsgudstjeneste og en festaften, der bliver sendt direkte.

TV2 Nord fejrer sammen med en række samarbejdspartnere friheden den 4. maj. Her er det nemlig 76 år siden, at frihedsbudskabet lød på BBC – Danmark var atter frit efter fem års besættelse.

På grund af coronasituationen bliver det ikke muligt at samles i store grupper rundt omkring i Nordjylland, ligesom det heller ikke var muligt sidste år, hvor det var 75-års jubilæum for befrielsen.

I stedet bliver fejringen den 4. maj transmitteret på TV2 Nord SALTO, tv2nord.dk og på TV2 Nords facebookprofil, og alle nordjyder kan på den måde deltage i markeringen af befrielsen.

Frihedsgudstjeneste og storslået festaften

Den 4. maj begynder fejringen klokken 14.00, hvor du kan komme med til frihedsgudstjeneste fra Budolfi Kirke i Aalborg, der er Nordjyllands domkirke. Biskop Henning Toft Bro kommer til at forestå gudstjenesten, der blandt andet byder på musik med Lars Lilholt, og frihedsgudstjenesten sendes direkte på TV2 Nord SALTO, tv2nord.dk og på TV2 Nords facebookprofil.

Senere på aftenen, klokken 19.45, sender TV2 Nord en storslået festaften fra Aalborg Kongres & Kultur Center.

Aftenen kommer til at byde på alsang, taler, hilsner fra nær og fjern, og så går Pernille Rosendahl, Mattias Kolstrup, Shaka Loveless, Lars Lilholt og Klarup Pigekor på scenen, hvor de blandt andet vil fortolke historiske sange. Festaftenen vil ligeledes blive sendt på TV2 Nord SALTO, tv2nord.dk og på TV2 Nords facebookprofil.

Frihedsfesten er arrangeret i et samarbejde mellem Aalborg Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Garnison og TV2 Nord.

Frihedsfesten er støttet økonomisk af Spar Nord Fonden, Club Nord, Region Nordjylland, Det Obelske Familiefond, ARF Multimedier Aars, Aalborg Kommune og TV2 Nord og afvikles i samarbejde med Aalborg Konges & Kultur Center.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vær med til at fejre befrielsen efter Anden Verdenskrig' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger