En særlig Skagenspakke skal skaffe flere SOSU-elever

Illustrationsfoto.

En særlig Skagenspakke skal skaffe flere SOSU-elever

12. maj 2021 - kl. 7:54 - af

Kommunens Center for Sundhed og Pleje oplever i stigende grad udfordringer med at rekruttere kvalificeret social- og sundhedspersonale til plejegrupperne i Skagen – særligt i hjemme- og sygeplejen.

På den baggrund foreslås det nu, at der oprettes en såkaldt Skagenspakke, der kan øge dimensioneringen for optaget af social- og sundhedshjælperelever i Skagen med 10 pladser pr. år i 2021 og 2022.

Skagenspakken er forankret lokalt med fokus på de særlige muligheder og rammer, som gør sig gældende i Skagens lokalsamfund. Eleverne skal således findes i Skagen og omegn bl.a. gennem målrettede kampagner, der når ud til den brede lokalbefolkning.

Fokus i rekrutteringen af elever skal eksempelvis være på de individuelle forløb, den positive arbejdsidentitet og helhedsløsningerne.

Formålet er at arbejde målrettet med at uddanne og fastholde social- og sundhedspersonale lokalt i Skagen.

Skagenspakken tager afsæt i et tæt samarbejde mellem SOSU Nord, FOA, Jobcenteret, VUC og Center for Sundhed og Plejes uddannelses- og udviklingskonsulenter.

De bedste forudsætninger

Tidligere erfaringer viser, at det brede samarbejde på tværs giver de bedste forudsætninger for gode resultater på SOSU-elevområdet. Bl.a. kan det bidrage til at få ny-ledige og brancheskiftere kendt fra Jobcentret til at se mulighederne i et grundforløb som social- og sundhedshjælper.

Social- og sundhedshjælpereleverne ansættes forud for grundforløbet (GF2), hvilket giver mulighed for voksenlærlingeløn, hvis de er over 25 år og kategoriseret som delvist ledige. Alle elever ansættes på elevkontrakt ved Frederikshavn Kommune i sammenhængende forløb med garanti for fastansættelse i Skagen efter endt uddannelse.

Eleverne starter deres uddannelse med et 14-dages introduktionsprogram til faget og praktikken med temaer som teori om hygiejne, professionel fremtoning, fagsprog og faglig kommunikation samt rettigheder og pligter.

Praktik i Skagen

Herefter afvikles grundforløbet i SOSU Nords lokalafdeling i Frederikshavn. Uddannelsens praktikker afvikles i plejegrupperne i Skagen i et tæt samarbejde med praktikvejleder Team-Skagen for at sikre, at de gode individuelle forløb bliver en realitet. Herigennem er målet at give eleverne det bedst mulige indblik i social- og sundhedsområdet og mulighederne inden for faget.

Udgiften vil være højest, hvis alle 10 elever er over 25 år uden mulighed for voksenlærlingetilskud, hvilket vil svare til en udgift på ca. 1,3 mio. kr. om året. Den laveste udgift er, hvis alle 10 elever er under 25 år, hvilket vil svare til en udgift på ca. 720.000 kr. om året.

Forventningen er dog, at alle tre grupper vil være repræsenteret blandt eleverne, og der tages derfor udgangspunkt i en gennemsnitlig udgift på 1,0 mio. kr. pr. år.

Projektet afsluttes med udgangen af 2022. Projektet kan dog ikke iværksættes, før der også er sikret finansiering for 2022. CenterMED er meget positivt indstillet overfor forslaget.

Punktet er på dagsordenen på mødet  i Socialudvalget i dag den 12. maj. Udvalgets formand er Ole Rørbæk Jensen (A).

 

Tekst: Per Rye

En kommentar til “En særlig Skagenspakke skal skaffe flere SOSU-elever” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “En særlig Skagenspakke skal skaffe flere SOSU-elever”

  • Socialudvalget har i referat fra mødet anført, at udvalget ønsker at iværksætte projektet, og fremsender sagen til behandling i Økonomiudvalget med anmodning om en principgodkendelse på at opnå en rammekorrektion i
    2022 på 0.7 mio kr. i forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af budgetforslaget
    for 2022.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En særlig Skagenspakke skal skaffe flere SOSU-elever' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger