Genoptræning ved senfølger efter Covid-19

Genoptræning ved senfølger efter Covid-19

17. maj 2021 - kl. 6:49 - af

På Sundhedsudvalgets forestående møde orienteres udvalget om et samarbejde mellem træningsenheden på Aalborg Universitetshospital og træningsområdet i kommunens Center for Sundhed og Pleje.

Samarbejdet etableres omkring borgere tilknyttet senfølgeklinikkerne i Region Nordjylland, som via genoptræningsplan henvises til almen genoptræning, og som samtidig giver deres samtykke til at deltage i samarbejdet.

De øvrige kommuner i Region Nordjylland har ligeledes udvist interesse for at indgå i samarbejdet og forventes at deltage.

Aalborg Universitetshospital vurderer, at der i Region Nordjylland vil være ca. 20 patienter om måneden, som skal undersøges og vurderes af fysio- og ergoterapeuter. Det er et håb, at man ved udgangen af 2021 kun vil se ganske få patienter i takt med, at vaccinerne udrulles.

Samarbejdet består i, at borgerne testes med et ens testbatteri både på sygehus og på de kommunale træningscentre. Der lægges op til både fysiske og kognitive test.

Understøtter sundhedsstyrelsens anbefalinger

Samarbejdet understøtter Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at indsamle resultater af undersøgelse og behandling – herunder genoptræning – af borgere med senfølger efter COVID-19.

Samarbejdet bidrager også i et større samfundsmæssigt perspektiv til at sikre viden om COVID-19 og senfølgerne heraf. Aalborg Universitetshospital har i den sammenhæng tilbudt at samle og bearbejde data.

Herefter kan hospitalet i samarbejde med kommunerne – heriblandt Frederikshavn Kommune – vurdere resultaterne og dermed sammen få indsigt i indsatsernes virkning for borgerne. Samarbejdet er endnu ikke påbegyndt, men forventningen er, at det sker inden længe.

Forud for udvalgets møde i dag den 17. maj indstiller social- og sundhedsdirektøren, at Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Sagen sendes endvidere til orientering i Ældrerådet og Handicaprådet.

Formand for Sundhedsudvalget er Christina Lykke Eriksen, SF.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Genoptræning ved senfølger efter Covid-19' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger