Hvorfor så mange danske investorer skynder sig at købe Dogecoin

Hvorfor så mange danske investorer skynder sig at købe Dogecoin

17. maj 2021 - kl. 11:21 - af

Når vi taler om hvorfor den førhen oversete kryptovaluta Dogecoin pludselig er steget i interesse, så kommer vi ikke udenom at tale om iværksætter og Tesla topchef Elon Musk. Elon Musk er nemlig fan af Dogecoins, og taler gerne om kryptovalutaen.  

Stigningen i interessen for kryptovalutaen skyldes i stor stil Elon Musks interesse. Efter Elon Musk for ganske nyligt nævnte Dogecoins i sit Saturday Night Live interview, steg interessen for aktien så meget, at den populære amerikanske handelsapp Robinhood crashede i næsten en halv time.

Det var dog ikke helt det resultat som alle forventede, da aktien rent faktisk endte med at falde omkring 30% efter boomet. Men det betyder ikke, at interessen for kryptoen er død hverken i Danmark eller udlandet.

Elon Musk har før ytret sin holdning til andre kryptovalutaer, mere specifikt Bitcoinen.Som førende i den teknologiske verden og investeringsverden værdsætter mange hans meninger og tanker.

Hvad er Dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, som i 2013 blev skabt lidt som en joke. Den er baseret på blockchain systemet, ligesom mange andre kryptovalutaer. Det tog cirka 3 timer at oprette valutaen med hundetema.

Stifterne fandt inspiration til temaet i et meme fra internettet med et billede af en Shiba hund. Dette meme kaldtes “Doge” og det er der navnet på kryptovalutaen kommer fra. Det er derfor også den første valuta, der er skabt på baggrund af et internet fænomen.

De to stiftere benyttede Dogecoin til at indsamle penge til gode formål, og det blev hurtigt et fænomen. Der gik dog ikke længe før alle Dogecoin var givet væk, da der ikke blev lavet særlig mange.

Hvordan har Dogecoins udvikling været?

Da Dogecoin blev udviklet var det allermest som en parodi på Bitcoin, og der var ingen der forventede, at det ville blive en seriøs valuta som Bitcoin. Det er nu blevet modbevist, og interessen for Dogecoin har aldrig været større.

Havde man investeret 1.000 kroner omkring nytår 2021, så havde ens investering på nuværende tidspunkt været 142.000 kr værd. Det er en fuldstændig vanvittig stigning som kryptovalutaen har haft siden nytåret.

Ved årsskiftet kostede én Dogecoin nemlig kun 0,0046 dollar. Lige nu skal man betale 0,67 dollar for én Dogecoin. Se her hvor man kan købe dogecoin.

Hvordan ser fremtiden ud for Dogecoin?

Med Elon Musks fortsatte fokus på Dogecoin, kan denne have en stærk fremtid indenfor kryptovaluta. Hans tidligere interesse for Bitcoin gjorde helt sikkert en helt del for, hvordan Bitcoin blev set på i aktieverdenen.

Det samme kan sagtens ske med Dogecoin. Der er dog andre som mener, at kryptovalutaen er en usikker investering og nogle spår, at den vil falde lige så hurtigt igen.

En ting er i hvert fald sikkert. Kryptovaluta er kommet for at blive, og i takt med at andre navne som Bitcoin og Ethereum vinder indpas på markedet, så vil også Dogecoin kunne nyde godt af deres popularitet.

Hvis multimilliardæren Elon Musk samtidig fortsætter med at øge fokus på hundevalutaen, så ser det ud til at populariteten kun vil stige.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvorfor så mange danske investorer skynder sig at købe Dogecoin' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger