93.388 har søgt videregående uddannelse via kvote 1

93.388 har søgt videregående uddannelse via kvote 1

6. juli 2021 - kl. 8:22 - af

I år har 93.388 unge søgt ind på en videregående uddannelse efter kvote 1. Ansøgningsfristen udløb i går til middag, og i første omgang går der ca. 3 uger, inden ansøgerne får svar på, om de er kommet ind på deres søgte drømmestudium.

Der er tale om et lille fald på 1216 ansøgere i forhold til sidste år, hvor der – bl.a. som følge af Covid 19 – var et rekordhøjt antal ansøgere. Det svarer til en procent.

– Sidste år var et særligt år, hvor Corona-situationen betød, at der var ekstraordinært mange ansøgere. Men selvom der i år er tale om et meget lille fald i antallet af ansøgere, så er det stadig godt, at så mange har lyst til at tage en videregående uddannelse. En af de bedste investeringer, man kan gøre i sit liv, er og bliver uddannelse. Vores politiske opgave er at sikre, at man kan uddanne sig bredt og i hele landet. Så hele Danmark kan få glæde af de studerendes kompetencer, når de kommer ud på den anden side af studielivet”, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Ansøgerne får svar på deres ansøgning den 28. juli, når Uddannelses- og Forskningsministeriet helt præcist kl. 00,01 offentliggør hovedtal fra Den Koordinerede Tilmelding med antal ansøgere, antal optagne samt adgangskvotienter.

I fjor søgte 94.604 ind på en videregående uddannelse. Af disse blev 69.526 tilbudt optag på en uddannelse.

 

(Kilde. Uddannelses- og Forskningsministeriet)

 

Tekst: Per Rye

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '93.388 har søgt videregående uddannelse via kvote 1' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger