Reelt kvalitetsløft af de kommunale plejehjem

Foto: Mark Knudsen.

Reelt kvalitetsløft af de kommunale plejehjem

5. august 2021 - kl. 8:24 - af

Den sidste tid har vi læst hvilke holdninger både Socialdemokraterne, Konservative og Venstre har til plejehjem, eller deres ønsker om friplejehjem. Alle taler de om arbejdsmiljø, om faglig ledelse samt manglende rekruttering som de store udfordringer for de kommunale plejehjem. 

Måske skulle man starte der – netop de kommunale plejehjem! Især når der blandt medarbejderne opfattes både “meningsløshed og utilfredshed” omkring deres arbejde samt en “mangel på tillid til medarbejderens faglighed

Enhedslisten mener ikke det bør handler om oprettelse friplejehjem. Derimod bør det handle om, at der skal eksistere et kommunalt plejehjemstilbud, hvor alle ældre borgere sikres et højt kvalitetsniveau, uanset økonomisk formåen. Hvor målet er, at beboerne kan fortsætte deres sidste år med selvbestemmelse og værdighed, hvor der samtidig er let adgang til hjælp fra fagfolk, når der er brug for læger, sygeplejersker og andet personale. 

Enhedslisten er ikke i tvivl om, at der findes gode friplejehjem, hvor der tages store hensyn til beboernes livskvalitet, fordi de har dygtige ledere, og godt arbejdsmiljø, og velhavende beboere, der har råd til ekstra-service. Men hvis der ikke er et kommunalt kvalitetstilbud, der kan betales af alle, er der ikke tale om et frit valg.

Yderligere taler Ole Rørbæk (A) omkring kvalitetsløft for Ældreområdet og det glædes vi over. Enhedslisten genkender dog ikke dette fra sidste budgetforhandlinger (2020), hvor der blot blev tilført 5 millioner til Ældre- og Handicapområdet. At kalde dette for et kvalitetsløft, vil være at lege med sandheden. Blot 1 år tidligere mistede området hele 10 millioner og de foregående år, er der som minimum blevet sparet 1%. 

Dermed kan det vel kun kaldes for en “begyndende genopretning“. Enhedslisten ser dog dette som en udstrakt hånd fra Udvalgsformanden til de kommende budgetforhandlinger, hvor vi sammen kan arbejde for et reelt kvalitetsløft for kommunes ældre borgere. 

Pernille Christensen, Byrådskandidat

På vegne af Enhedslisten Frederikshavn/Læsø

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Reelt kvalitetsløft af de kommunale plejehjem' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger