Danske Havne: Fuld opbakning til krydstogter

Arkivfoto.

Danske Havne: Fuld opbakning til krydstogter

6. august 2021 - kl. 6:28 - af

Det er trist, at krydstogtsgæster i Danmark behandles anderledes end andre turister. Det koster Danmark dyrt og vi mister arbejdspladser, mener brancheorganisationen Danske Havne.

”Krydstogtsbranchen har vores fulde opbakning og sympati. Det er pilskævt at vi i Danmark gør forskel på gode gæster fra et krydstogtsskib og andre gæster til Danmark.” Sådan siger direktør Tine Kirk, brancheorganisationen Danske Havne, i en kommentar til nye tal, der viser, at Danmark er faldet 96 procent på krydstogtsanløb under Corona-pandemien, og at flere danske restriktioner end nabolandene på præcis krydstogtsturismen har forstærket den i forvejen katastrofale udvikling.

Tine Kirk:
”Det virker altså meget ukonstruktivt, at vi stædigt har holdt fast i usædvanligt strikse krav til lige præcis krydstogts-turister samtidig med, at snart sagt alt andet åbnes op og den ene restriktion efter den anden fjernes. Blot ikke på krydstogtsturister, der gerne vil i land og opleve Danmark. Endda i en sommer, hvor vejr og varme har bidraget til at vore byer, uanset om det f.eks. er København, Fredericia, Aalborg eller Skagen, fremstår endnu smukkere. Det betyder, at krydstogter nu sejler udenom Danmark – det koster indlysende omsætning, men det koster også arbejdspladser.”

Samme regler for alle
I midten af juli anløb krydstogtskibet ”Vasco Da Gama” en række danske havne fra København til Skagen. Skibet havde knap 400 fuldt vaccinerede tyske gæster ombord, der alle måtte gå i land. Politiet kontrollerede, at reglerne blev overholdt. Da skibet indledte sin Danmarks-turné den 14. juli i København, var det første gang siden 2019, at krydstogtsgæster måtte gå i land i Danmark.

Krydstogtbranchen er frustrerede over, at der kræves fuld vaccination for krydstogtsgæster, der vil i land i Danmark, når andre turister kan komme ind i Danmark på alle andre måder uden at møde et vaccinationskrav.

”Der burde indlysende gælde præcis samme regler for alle slags turister. Det her diskriminerer jo åbenlyst en enkelt gruppe og en hel branche”, siger Tine Kirk, der opfordrer regeringen til at sadle om nu. Sæsonen er snart slut, men det vil give branchen rimelige og retfærdige retningslinjer at arbejde ud fra.

Alene i København kom der i 2019 næsten en million krydstogtsturister. Der var i 2019 desuden godt 300.000 hotelovernatninger i København i forbindelse med krydstogter – gæster, som de i forvejen hårdt trængte hoteller også mangler nu.

En kommentar til “Danske Havne: Fuld opbakning til krydstogter” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Danske Havne: Fuld opbakning til krydstogter”

 • Vi har vist haft mere en nok af turister der kommer her med corona.
  Kender tre der lige nu er syge med corone, de to er vaccineret, så drop snakken, om at det er en garanti.
  Skagen var ved at blive lukket ned, havde det ikke været fordi de der var smittet ikke havde bopæl i byen var Skagen sikkert lukket ned nu.
  Hvem er det der mister arbejdspladser ?? så vidt jeg er bekendt skaber de skibe ikke nogle arbejdspladser, men ligger et alt for stort tryk på vores by, som ikke kan klare flere turister.
  Det krydstogt sjov var en stor fejl som aldrig burde være sket.
  Vi har også rigeligt med skibe ude i bugten der ligger og forurener vores luft og vand.
  To krystogtskibe ligger derude med motorene kørende hele tiden, man behøver bare kigge ud om natten og se de fuldt oplyste skibe, for ikke at snakke om de olietanker der ligger og får bunden renset mens de forurener vores luft.
  Nej tak til krydstogskibe her fra.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danske Havne: Fuld opbakning til krydstogter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger