Debatindlæg: Trivslen skal højt på dagsorden

Almina Nikontovic

Debatindlæg: Trivslen skal højt på dagsorden

9. august 2021 - kl. 8:28 - af

Så er valgkampen startet igen og som politiker med stor interesse for børne- og ungeområdet, så er det tydeligt for mig, at valgkampen også er rykket ind på skoleområdet. Det giver selvfølgelig god mening. Vi kan altid forbedre børn og unges vilkår – og det bør vi altid have fokus på. Som lokalpolitiker og mor vil jeg godt opfordre til at man tager hensyn til børn og unge. At vi tager hensyn til den hårde periode, vi har været igennem, hvor hverdage er blevet rykket op ved rode, hvor skolen og fritiden er blevet blandet sammen og hvor trivslen har taget et ordentligt hug. Det har været hårdt for eleverne. Det har været hårdt for lærerne.

Derfor er det vigtigt at vi roser vores elever, vores skoler og personalet, for det ekstra tunge læs de har slæbt det sidste halvandet år. Tusind tak skal i have for jeres arbejde! Men vi er ikke færdige. Vi skal have rådet bod på det slag, Corona har været for vores trivsel, så børn og unge igen kan komme på fode lige såvel som alle os andre.

I politik, når vi snakker om vores børn og unge, siger vi at de er en ressource. De er kommende medarbejder, og de skal være så kvalificerede som overhovedet muligt. Det er selvfølgelig sandt, men det er ikke hele billedet. I hvert fald ikke for mig eller for Socialdemokratiet. Først og fremmest er vores børn og unge, mennesker og medborgere. Mennesker og medborgere i kommunen skal trives, så de har de bedste forudsætninger for et godt liv, for at få de bedste forudsætninger for at lære i skolen og for at bidrage på bedstevis til det samfund og arbejdsmarked de i fremtiden kommer til at indgå i.

Fokus på det gode liv gennem trivsel, så god læring kan foregå i vores skoler er noget som Socialdemokratiet har fokuseret på de sidste 4 år. Det har vi gjort ved at afskaffe den rullende skolestart og ved at satse på 0-5 årsområdet. De har fået tildelt flere midler, hvilket har været nødvendigt, så kvalificeret personale kunne anskaffes og understøtte det pædagogiske arbejde. Trivsel kommer ikke af sig selv.

Et godt eksempel på at der skal arbejdes for trivsel er kulturmedarbejdere, der bygger bro mellem skole og hjem. Et godt pilotprojekt, der er vokset og blevet en succes. Den håndholdte indsats for vores børn i kommunen, som kulturmedarbejderne er blevet, gør en forskel for børnene i forhold til trivsel. Det vidner også om, at nogle af de allerbedste løsninger faktisk kommer fra dem, der ved noget om hvad der sker derude i felten. Samarbejdet er vejen frem!

Når vi kigger fremad – eksempelvis de næste 4 år – så er det sådanne initiativer vi vil have flere af. Indsatser for vores børn der virker, der understøtter trivsel, hvor vi kommunikerer og samarbejder om løsningerne. 

På skoleområdet afsættes 3,9 millioner kroner i 2021 og 2022 til kvalitetsløft. Med de midler vil vi støtte op med større mulighed for at være to voksne i undervisningen på skolerne. I det vedtagne budget er der desuden skabt plads til faglokaler og nye skolemøbler for 4 millioner kroner. Derudover er også afsat 3 millioner kroner til vores dagtilbud og skolernes udemiljø.

Ved den seneste kvalitetsrapport meldte de fire skoledistrikter selv ind med indsatser, som kan være med til at styrke vores børns læring. Det er blandt andet trivselsfremmende tiltag i form af etablering af trivselsgrupper, trivselssamtaler samt ture ud af huset og individuelle samtaler med elever i mistrivsel. Det skitserer en stor iver for at tage fat i og styrke trivslen på skolerne. Jeg er helt sikker på at det er vejen frem. Vi har visioner for skoleområdet men den største vision i mine øjne er at vores børn trives og har gnisten i øjnene.

Der er sket gode ting i de sidste 4 år på skoleområdet, der er spændende ting planlagt for de næste 4, og min klare opfodring er – Lad skoleområdet blive et fællesarbejde – på tværs af blokkene – det er vores børn og unge bedst tjent med.

Almina Nikontovic Byrådsmedlem A

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg: Trivslen skal højt på dagsorden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger