Læserbrev: Folkeparken

Fra Nord, Kirkegården. Foto: Michael Finn Jørgensen.

Læserbrev: Folkeparken

19. august 2021 - kl. 8:40 - af

Skolemarken har været til diskussion i mange år og givtige borgermøder har været holdt med stor ide rigdom og ønsker fra borgerne i byen.

Nu ligger der et projekt klart af den dygtige og berømte kunster Jeppe Hein, der har lagt til offentlig skue på Kappelborg.

Men når man taler med den menige skagbo, er der ikke mange der har besøgt eller hørt om projektet.
Tror det skyldes at projektet ikke er lokalt forankret i skagboerne og fra min side, som medskaber af Guldmajssøen, har det været et must.
Denne forankring har jeg ytret flere gange og blev også inviteret ind i projektet, grundet mit virke i og kendskab til natur.
Jeg valgte det fra, da jeg er skagbo og det har været mit og andres gode folks ønske, at for at få skagboerne med på ejerskab, skulle alle lag i byen inkluderes i processen og opførelsen, fra de helt små børn, til de ældre.
At dette projekt kunne blive starten på en ny tid, netop i en tid hvor udfordringerne kræver fællesskab.
Skagen Byting skulle være tovholder og gribe chancen til at få skagboerne interesseret i demokrati, som alle ved har haft svære vilkår i mange år.

Nu har en lokal kunster udarbejdet et projekt, FOLKEPARKEN, som han har arbejdet på i 2 år, der er smukt og lokalt og afspejler både naturen, men også konstateringen, at vi har et stærkt lokalsamfund med mange foreninger, stærkt erhvervsliv, der netop med dette projekt, kunne blive starten på et samspil mellem borgere, foreninger og erhvervslivet.

Som skrevet er projektet smukt i dens udformning, men det smukkeste er tankerne bag. At trække skagboerne sammen og skabe nye relationer, da det er der vores udvikling kan og bør ske.

Vi har prøvet at få det fremvist for Borgmester og Viseborgmesteren, før Økonomiudvalgsmødet her i dag d. 18 holder møde, men forgæves.
Forståeligt at de ønsker der snart skal ske noget og det er jo valgår, men det er bare så vigtigt at man anerkender at de gode ting, de gode originale historier, ikke kan fremskyndes, de kommer når tid er.

Det der før har holdt borgere i alle lag fra at deltage i demokratiske fora, tror jeg, er følelsen af at mange ting bestemmes af en lille skare i byen.
Sådan har det desværre også været denne gang, hvor det udadtil har set ud som en åben process, men i tilspidsningen af beslutningen, har været en lukket og hvor der er brugt finurlige tricks for at få ens vilje igennem.
Så vigtigt og dyrt projekt burde måske desuden havde været lagt ud som en konkurrence, specielt med de millioner det står til at koste.

Skagen Byting er efter generalforsamlingen igår, stadig en realitet og jeg og andre, som medlem af bestyrelsen, vil kæmpe for at inddrage skagboerne og gøre processerne mere transparente, samt forsøge at skabe de gode relationer, for derved at høste noget af det “guld”, folket ligger inde med og det er ikke så lidt.

Jeg tror og håber på at løbet ikke er kørt.

Tak

Michael Finn Jørgensen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Folkeparken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger