Scandic Pelagic går forrest for at garantere bæredygtig landing af sild

Foto: Scandic Pelagic / Csaba Labancz .

Scandic Pelagic går forrest for at garantere bæredygtig landing af sild

19. august 2021 - kl. 10:33 - af

Scandic Pelagic har for nylig installeret en ny flowvægt. Med denne type vægt er det ikke muligt at manipulere vejeresultater uden, at det efterlader spor.

Denne nye type forseglede flowvægt er leveret fra det islandske vægtfirma Marel. (Se udførlig beskrivelse af flowvægten)*

Endvidere har Scandic Pelagic installeret kameraer, der overvåger hele flowet af losningen – lige fra det lossende fartøj frem til vægten.

For at bestemme eventuelle bifangster følges den nationale prøvetagningsplan, der sikrer registrering af bifangster ud fra statistiske metoder. Vægten opereres af det autoriserede og uafhængige tredjeparts overvågningsfirma Skawinspection. Inden en ny landing påbegyndes, kontrollerer Skawinspection altid, at alle forseglinger i vægten er ubrudte.

Skawinspection foretager også kontrol og bestemmelse af bifangster. Dette monitoreres ligeledes med overvågningskameraer.

Den nationale fiskerikontrol har en skjult ”live adgang” til alle kameraer, og kan dermed kontrollere hvert trin i losningen af sild. Dette foregår, uden Scandic Pelagic ved hvornår.

Desuden gemmes alle optagelser i tre dage i tilfælde af, at der vil være behov for at se tilbage i tiden.

Fiskeri og tildeling af fiskekvoter forvaltes ud fra bæredygtighedsprincipper med fokus på optimering af fiskebestandene.

Med disse frivillige overvågningstiltag af alle landinger, er det vores mål at dokumentere, at enhver fanget sild bliver fuldt registreret, så ét fanget kilo også er ét registreret kilo – og at enhver bifangst registreres og rapporteres.

De offentlige kontrolmyndigheder har begrænsede ressourcer til rådighed – og politisk har der hidtil været mest fokus på kontrol af selve fiskeriet. Uden fuld gennemsigtighed og minutiøs kontrol med landing af fisk – opnår man dog ikke den mest bæredygtige udnyttelse af fiskebestandene.

Vi kalder vores måde at håndtere landinger på – den fuldt bæredygtige måde.

Vi håber, at vi med dette tiltag kan være med til at overbevise alle parter om vigtigheden af at registrere
og overvåge al landing af fisk – med det formål at sikre optimal bæredygtighed i fiskeriet.

Hvis vores kollegaer i den pelagiske branche ikke allerede har implementeret dette åbenhedsprincip, opfordrer vi dem hermed til at gøre det.

* Producentens beskrivelse af flowvægten: https://marel.com/media/rprijurz/marel-flowscale.pdf

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Scandic Pelagic går forrest for at garantere bæredygtig landing af sild' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger