Ny inspiration til nordjyske outdoor-oplevelser, kultur og events

Ny inspiration til nordjyske outdoor-oplevelser, kultur og events

1. oktober 2021 - kl. 14:02 - af

Nu åbner et nyt, spændende forløb for nordjyder, der arbejder med events eller outdoor- og kulturoplevelser. En række workshops skal sætte gang i udviklingen af nye oplevelser, og alle i Destination NORDs område er velkomne til at deltage.

Længe har event- og kulturområdet været præget af nedlukninger og restriktioner, og det har også betydet, at udvikling og innovation på området har været droslet markant ned.

– Normalt er det jo et område, der syder og bobler af energi og idéer, men det har ikke givet mening de seneste halvandet år at forsøge sig med nye events og oplevelser. Nu er samfundet åbnet op igen, og derfor skal der sparkes gang i udviklingen af nye oplevelser og events, som kan tiltrække gæster fra hele Danmark og fra vores nabolande, siger Business Development Manager Anne-Grethe Kramme fra turisme-organisationen Destination NORD.

Hun håber især, at der vil komme samarbejder ud af projektet, hvor fx kommuner og erhvervsliv finder sammen og i fællesskab får ting til at ske.

Det er netop Destination NORD, som gennem et nyt projekt vil inspirere fx iværksættere, etablerede virksomheder, kommunale eventfolk, foreninger og lokale ildsjæle, bl.a. gennem et gratis workshop-forløb. Workshop-rækken er åben for virksomheder og andre interesserede fra Aalborg, Brønderslev, Læsø og Frederikshavn kommuner.

Stærke oplevelser skal trække turister til

Formålet er at skabe stærke, bæredygtige og attraktive oplevelser krydret med særlige signaturoplevelser af international standard, der appellerer til forskellige målgrupper på forskellige tidspunkter af året.

Det kan fx være med udgangspunkt i naturens mange herligheder, der udvikles, markedsføres og iscenesættes for både lokale og for tilrejsende gæster. Det skal være nemt og inspirerende at gå på opdagelse i den nordjyske natur, og kombineret med digitale redskaber skal det styrke den internationale konkurrencedygtighed i fremtidens kamp om turisterne.

Facilitator for workshop-rækken er Nordic Destination, som er eksperter i udvikling af forretningsplaner inden for turismeområdet:

Nordjylland rummer store potentialer for kulturelle oplevelser. Ligeledes er destinationens naturrigdomme med til at sikre unikke oplevelser inden for natur og outdoor-området. I den forbindelse håber vi at kunne skabe synergier på tværs af de fire medvirkende kommuner. Der skal skabes nye events og festivaler og fremdyrkes nye aktører, så områdets oplevelsesøkonomi styres i en bæredygtig og fremtidssikret retning. Gennem samarbejde og samskabelse skal turismeaktørerne styrke deres forretningsmodeller med nye tiltag og tilbud til områdets gæster, forklarer projektleder Kaare Meldgaard fra Nordic Destination om ambitionerne.

Den første workshop finder sted den 28. oktober 2021. 

Fakta om projektet:

  • Projektet hedder Vækst med oplevelser og løber til den 31. juli 2022. Det er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
  • Udover workshops indeholder projektet også en række andre aktiviteter og undersøgelser.
  • Workshop-rækken vil fysisk finde sted rundt omkring i de fire medvirkende kommuner Aalborg, Brønderslev, Læsø og Frederikshavn.
  • Er man interesseret i at deltage i workshop-rækken, kan man kontakte Anne-Grethe Kramme hos Destination NORD på tlf. 25 20 04 61 eller agkr@destination-nord.dk.

Om Destination Nord:

Destination NORD er sammen med de øvrige 18 destinationsselskaber i Danmark sat i verden for at arbejde professionelt med turismefremme og dermed skabe omsætning og jobs inden for turisme- og oplevelsesøkonomien. Destination Nord er destinationsselskabet for Frederikshavn, Læsø, Brønderslev og Aalborg Kommuner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny inspiration til nordjyske outdoor-oplevelser, kultur og events' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger