Nyt tutortiltag på Handelsgymnasiet

Nyt tutortiltag på Handelsgymnasiet

10. oktober 2021 - kl. 9:29 - af

Ungdomsuddannelserne er godt i gang med skoleåret. Og på Frederikshavn Handelsskole er det vigtigt, at alle finder sig godt til rette både socialt og fagligt, da dét at have det godt er forudsætningen for at lære godt.

Igennem årerne har skolen indført flere tiltag, der støtter eleverne i uddannelsen. Skolen har eksempelvis et mentorkorps, gode vejledningsmuligheder og generel gode støttemuligheder. Men i år har skolen også nedsat et tutorkorps, som består af erfarne elever på HHX. Og faktisk er det en elev, som i starten af skoleåret kom på idéen. Bodil Krogh som går i 2.g og som er skolens nuværende elevråds forperson fik idéen. Og når nogen viser initiativ til at skabe mere nærvær og ligeværd, så er skolen hurtigt til at give idéen liv.

De første 5 uger i 1.g på HHX går eleverne på det såkaldte grundforløb. I løbet af de 5 uger skal de vælge studieretningen. I uge 45 bliver eleverne herefter inddelt i nye klasse ud fra den studieretning, som de har valgt. Hver ny 1.g-klasse får derfor tilknyttet et tutorhold, som består af ca. tre tutorer, der skal hjælpe de nye elever med at falde til og lære de nye kammerater at kende.

”Det er en måde, hvorpå vi styrker fællesskabet i de nye klasser, danner en tryg ramme og knytter stærke bånd mellem handelsgymnasiets årgange. Jeg glæder mig til at komme rigtigt i gang med tutorkorpset” udtaler Jakúp Sloth Jacobsen som er lektor og koordinator af projektet.

Tutorkorpset består af frivillige elever fra 3.g. De er derfor erfarne HHX’er, som kan hjælpe de nye elever med nogle af de spørgsmål, som de måske også selv har siddet med.  

Andreas Sommer, som er en del af tutorkorpset, er stolt over at være med i projektet: ”Fællesskabet er et af de vigtigste faktorer for en god skolegang. Jeg ser derfor tutorkorpset som en fantastisk mulighed for at styrke fællesskabet og sikre en god start i første års klasserne. Et gymnasium er meget anderledes fra en folkeskole og man kender måske slet ikke nogen i ens klasse. Det er derfor også en god måde at få bygget en hurtigere viden op om dét at være elev på Frederikshavn Handelsskole helt generelt.

Vi i tutorkorpset glæder os til at starte som tutorer i uge 45, og vi er stolte over at være med til at sikre en god start for de nye elever.”

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt tutortiltag på Handelsgymnasiet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger