Transportministeren gæstede Ålbæk

Niels B Christensen, Allan Kastor, Rikke Gandrup og Birgit Hansen.

Transportministeren gæstede Ålbæk

25. oktober 2021 - kl. 20:32 - af

Det gjorde indtryk på transportminister, Benny Engelbrecht, da han i dag,mandag,  mødtes med både borgere og erhvervsliv i det nordligste Danmark. De præsenterede ham for tanker omkring den sammenhængskraft, der skal få kommunen og Danmark til at hænge sammen, når det kommer til vejnettet.

Regeringens lovede 2+1-vej mellem Ålbæk og Skagen kommer som en kærkommen håndsrækning for både virksomheder og turisme-erhvervet i området, da både varetransport, medarbejdere, der skal til og fra arbejde og i visse perioder turister skaber stor trængsel på strækningen. Der er et stærkt ønske om, at man kan indvie den lovede 2+1 vej op til turistsæsonen 2023:

“Ministeren fortalte,  at anlægsloven vedtages i foråret 2022. Dernæst kan der blive tale om ekspropriation af nogle jordlodder. Den slags tager også tid. Noget af den særlige natur, der findes i området, skal vendes, således at habitater passes på.

Med baggrund i ovennævnte var det ikke muligt at få en præcis dato for, hvornår der konkret startes på udvidelsen af vejen. Håbet er at udvidelsen af vejen mellem Ålbæk og Skagen kan blive påbegyndt allerede i 2022, og der er sat penge af til støjdæmpning.

Men faktum er, at den kommer.

“For andre er det måske bare 11 kilometer vej. For os er det udrykningskøretøjer, der kan komme hurtigt frem, det er daglig pendling, der bliver nemmere, og det er ikke mindst erhvervslivet, der får bedre muligheder, nu hvor trængsel på vejen ikke længere skal være en hindring for hverken turister eller fisketransporter”, siger borgmester, Birgit S. Hansen.

Formand for erhvervsforeningen  i Skagen Allan Kastor, hoteldirektør Rikke Gandrup, Color Hotel og erhvervsdirektør Niels B. Christensen fortalte om værdien af 2+1 vejen fra Ålbæk til Skagen for erhvervet og turismen. Det handler om forsyningssikkerhed.

Allan Kastor: ” Vejen er vigtig for hele erhvervslivet i Skagen, så det sikres at det bliver nemmere for virksomheder, på bl.a havnen, at få forsyninger både ind og ud af byen,

Niels Bay Christensen fortsætter: Skagen er Danmarks største fiskerihavn, og det er vigtigt at både fisk der forarbejdet, og fisk der skal til Skagen for at blive forarbejdet kan komme hurtigere frem.

Rikke Gandrup påpeger vigtigheden af at turister kan komme hurtigere frem til Skagen. “Og så må vi heller ikke glemme de mange medarbejdere der hver dag pendler ind til Skagen for at komme på job ” slutter Rikke Gandrup.

Inden Benny Engelbrecht kom til Ålbæk havde han været i Elling hvor ministeren besigtigede digerne og hullet under statsvejen. Tre borgere, der var berørt af oversvømmelsen i 2014 viste ministeren billeder af skaderne og efterlyste, at staten løser deres del af opgaven – nemlig at dimensionere hullet under statsvejen, så vandet kan komme væk. Ministeren lyttede og tog ingeniørrapporten med sig.

4 kommentarer til “Transportministeren gæstede Ålbæk” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Transportministeren gæstede Ålbæk”

  • Kurt Kirkedal Jensen

    Jens jeg ved at du og mange andre med dig har gjort en stor indsats for at få tålelige forhold på vores fælles vej. Tak for det, men det er vist normal procedure at en borgmester deltager i sådanne seancer. Jeg ved ikke hvor mange folketingsmedlemmer Birgit har drøftet denne sag med, ligesom jeg ikke ved hvor mange møder desangående hun har deltaget i.
    Så jeg nøjes lige så stille at glæde mig over det endelig ser ud til at lykkedes.

  • Det kan godt være det er en telfældighed Kurt men der er hvis ingen af de fire på det billede der har snakket med 35 Folketingsmedlem + eller været med til 50 møder+ de sidste 6 år som jeg har arbejdet for at få den vej lavet færdig både med cykelsti og støjskærme men tillykke til de mange bruger der kommer til at kan komme mere sikkert frem og tilbage mellem Ålbæk og Skagen når den står færdig

  • Kurt Kirkedal Jensen

    Kim det har intet med valgflæsk at gøre. Folketingets partier har tidligere på året indgået en aftale om investering i infrastruktur. Her er vejen med.

  • Selvom jeg er for en ny infrastruktur ml. Aalbæk og Skagen. Er dette møde TIMET OG tilrettelagt som en stor gang VALGFLÆSK FRA Socialdemokraternes side. Med det i mente, så HUSK lige på en anden socialdemokrat Ulla Astmann også når der sættes krydser, tirsdag den 16. november 2021.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Transportministeren gæstede Ålbæk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger