Makerspace Nord på Aalbæk Skoleafdeling

Makerspace Nord på Aalbæk Skoleafdeling

30. oktober 2021 - kl. 8:23 - af

På Aalbæk Skoleafdeling er vi næsten klar til at indvie vores Makerspace Nord.

Distrikt Nord har de seneste 3 år deltaget i Undervisningsministeriets forsøg omkring teknologiforståelse for at blive klogere på om teknologiforståelse skal være et selvstændigt fag i skolen eller om det skal integreres i hvert enkelt fag. Det er endnu ikke afgjort, men teknologien vinder større og større indpas i folkeskolen i alle fag og på alle årgange. Teknologien skal understøtte de undersøgende, kreative og legende tilgange til læring. Det bliver også nemmere for eleverne at koble teori og praksis sammen.

Vores makerspace er fyldt med digtalt udstyr, f.eks. 3D printere, folieskærere, Lego Mind Storm, MicroBits, green screens og små mikrofoner.

På skolen benyttes teknologierne allerede i flere klasser, f.eks. er 3D print et naturligt element i matematik i udskolingen, når der arbejdes med målestoksforhold. I Håndværk/Design er eksempelvis folieskæreren et godt redskab i designprocesser, og i sprogfagene benyttes små mikrofoner til indtaling af små mundtlige opgaver, som efterfølgende sendes til læreren for feedback. Udover at eleverne skal lære at benytte forskellige teknologier, er det mindst lige så vigtigt, de også lærer at forholde sig nysgerrigt og kritisk for at begå sig i en stigende digitaliseret verden.

Lærer Marianne Mortensen har bl.a. arbejdet med 3D print i matematikundervisningen i 8. årgang og hun fortæller: ”Det vigtigste element for at lære er motivationen, og den får helt klart et boost, når vi blander teknologierne ind i undervisningen. Jeg synes det er vigtigt, vi giver eleverne en mulighed for at forholde sig til den teknologiske verden som de omgiver sig med til dagligt, og give dem en mulighed for både at forstå og selvfølgelig kende teknologiernes anvendelsesmuligheder. Når elever og lærere får mulighed for at designe og udvikle ved brug af disse teknologier, får de får et større indblik i, hvad de kan bruge dem til, som en naturlig del af hverdagen. I dag er der ingen, der sætter spørgsmålstegn ved at printe et Word dokument, og på den måde synliggøre den viden de har arbejdet med. Jeg glæder mig til, vi inden for nær fremtid har elever som ligeså naturligt kan lave et 3D print, samt programmere små enheder til brug i dagligdagen.”

Afdelingsleder Lene Banke siger hun har store forventninger til de forskellige teknologier kan være med til at understøtte og udfordre elevernes læring, samt gøre læringen mere praksisnær. Endvidere fortæller hun der er stor interesse blandt eleverne for at få mulighed for at eksperimentere med teknologierne, og derfor er der oprettet 3 workshops efter skoletid nogle dage i december, hvor et hold elever fra udskolingen sammen med en lærer, kan komme og eksperimentere med de forskellige ting i lokalet.

Makerspace Nord kan benyttes af de 3 skoleafdelinger i Skoledistrikt Nord, og vi glæder os meget til det bliver lige så naturligt at gå i makerspace og løse en opgave, som det er at benytte vores øvrige faglokalers muligheder til understøttelse af elevernes læring.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Makerspace Nord på Aalbæk Skoleafdeling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger