Kommunens krisestab træffer beslutninger ved stigende smittetryk

Kommunens krisestab træffer beslutninger ved stigende smittetryk

29. december 2021 - kl. 8:11 - af

Frederikshavn Kommune oplever i lighed med landets øvrige kommuner et stigende smittetryk omkring Covid19.

På landsplan er der iværksat en række tiltag, der skal medvirke til at reducere smitten. Kommunen oplever nu et stigende sygefravær, og dette i kombination med en generel rekrutteringsudfordring inden for ældre- og socialområdet og dagtilbudsområdet gør, at driften er mindre robust.

Byrådet har behandlet et forslag om, at kommunens krisestab træffer beslutninger ved stigende smittetryk – indtil videre frem til den 15. januar.

Af dagsordenspunktet herom til årets sidste byrådsmøde hed det bl.a.: ”Medarbejdere og ledere leverer en vigtig og ihærdig indsats for at få vagtplaner til at nå sammen. Dette til trods kan vi i de kommende uger komme i en situation, hvor det ikke er muligt at levere det politiske fastsatte serviceniveau eller ydelser, der følger af lovgivning. Der kan med andre ord være behov for at lave prioriteringer, således at de mest nødvendige opgaver løses i forhold til borgerne.”

Driftsområderne inden for kommunen har lavet beredskabsplaner med afsæt i den bemanding, der er til rådighed på en given dag og hvilke opgaver, der kan løses. Såfremt der sker ændringer i den hjælp, borgere normalt modtager, vil det blive fulgt op med konkret information til borgerne om, hvori ændringen består, og hvor langt tid ændringen forventes at vare.

”Erfaringsmæssigt ved vi, at situationen meget hurtigt kan ændres som følge af et eller flere smitteudbrud. Der er behov for hurtigt at kunne træffe de nødvendige beslutninger om, hvordan driften afvikles. Derfor anbefales det, at krisestaben bemyndiges til at træffe beslutning om iværksættelse af nødberedskaber inden for kommunens velfærdsområder med virkning frem til den 15. januar 2022.”

Byrådet har godkendt dette.

Krisestaben består af borgmesteren, den kommunale direktion samt en kommunikationsmedarbejder.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunens krisestab træffer beslutninger ved stigende smittetryk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger