Ældres rengøring reduceres fra hver anden til hver tredje uge

Ældres rengøring reduceres fra hver anden til hver tredje uge

12. august 2022 - kl. 8:23 - af

Social- og Sundhedsudvalgets budgetramme til drift udgør 1.402 mio. kr., og budgetrammen til anlæg udgør 0,4 mio. kr.

Udvalget skulle på dets møde forleden tage stilling til besparelser på ca. 11.8 mio. kr. Fra forvaltningens administrative afdelinger forelå en række forslag til besparelser. Af referatet fra mødet fremgår det, at udvalget har været delt med hensyn til, hvad der bør indgå i besparelser for de kommende år frem til 2026.

Socialdemokratiet (Ole Rørbæk, Brian Kjær og Tina Nymann) samt DF (Thomas Hjort) fremsatte forslag, som samlede flertal i udvalget. Dette forslag stod over for et ændringsforslag fra Venstre (Jan Bjeldbak og Mette Hardam). For ændringsforslaget stemte Venstres 2 medlemmer af udvalget. Imod stemte 4 (Ole Rørbæk, Brian Kjær, Tina Nymann og Thomas Hjort. S og DF’s forslag blev dermed vedtaget. Irene Hjortshøj (A) havde forfald til mødet.

Rengøring reduceres

S og DF ønsker således bl.a. at ændre rengøringen hos ældre fra nu hver anden uge til fremover kun hver tredje uge. Det kan i 2023 give en besparelse på 1,4 mio. kr., stigende til 5 mio. kr. om et par år.

Ligeledes reduceres beløbet til selvhjælp på ældreområdet med 1 mio. kr., ligesom der vil ske en reduktion af timer pr. borger på ældreområdet, hvilket også sparer 1 mio. kr.

Dagtilbud og støttecentre må sige farvel til 280 kr. årligt, og brugeråben tid i støttecentre reduceres med ½ mio. kr. Fontænehuset og Lilleskolen skæres med 15.000 kr. nu. Reduktionen stiger til 60 mio. kr. i 2026.

Sundhedscentre beskæres med 900.000 kr. årligt, og et rehabiliteringstilbud i Skagen beskæres med 250.000 kr. hvert år frem til 2026.

Et område, der betegnes ”direktørens område”, og som omfatter 2,1 mio. kr. årligt, hører ligeledes med til besparelserne.

Der afsættes godt 2 mio. kr. til en ny klippekortsordning, som skal erstatte de nuværende ordninger, og paragraf-18-midlerne reduceres, mens et forslag om årligt at spare 400.000 kr. på tøjvask og hjemmepleje ikke blev vedtaget.

Venstre havde bl.a. stillet forslag om, at ændring af rengøring og tøjvask ikke skulle godkendes, og der skulle afsættes 0,7 mio. kr. til ny klippekortsordning.

Flere budgettal

Link, hvor der kan læses mange flere budgettal

https://www.frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Social-%20og%20Sundhedsudvalget&date=Social-%20og%20Sundhedsudvalget%2F08-08-2022%2015.30%20-%2018.00&fileName=Social-%20og%20Sundhedsudvalget%2F08-08-2022%2015.30%20-%2018.00%2FReferat%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Udvalgsformandens kommentar

Avisen har kontaktet Social- og Sundhedsudvalgets formand, Ole Rørbæk Jensen (A) for en kommentar:

”For at sikre stabilitet i Frederikshavn Kommunes økonomi og likviditet er det besluttet, at alle udvalg skal spare 1 % på budget 2023. For Social – og Sundhedsudvalget er den udmeldte ramme 11,8 mill.kr.

Social- og Sundhedsudvalget har vedtaget besparelserne – svarende til den udmeldte ramme- med skiftende flertal.

Udvalget sender nu de vedtagne besparelser videre til budgetbehandlingerne i september og oktober til endelig afklaring. I budgetbehandlingsfasen er det muligt for partierne at stille ændringsforslag.”

Tekst: Per Rye

 

12 kommentarer til “Ældres rengøring reduceres fra hver anden til hver tredje uge” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

12 kommentarer til “Ældres rengøring reduceres fra hver anden til hver tredje uge”

 • Jeg kan se at rigtig mange oplever svigt I hjemmeplejen.
  Så alle som er seniorer og er medlem af et fagforbund ,har mulighed for at tilmelde sig et spændende møde , hvor Birgit Hansen ( Borgmester) og Hanne Andersen (formand for Ældrerådet) vil fortælle om visioner og fremtid i ældreplejen, her kan man stille spørgsmål, og måske blive klogere på den politiske del.
  Og de vil forhåbentlig lytte til og svare sagligt på de spørgsmål man som borger har.Her kan man måske lige hjælpe , ved at fortælle om de svigt der er, og hjælpe med bedre løsninger for kommende bruger.

  Mødet er desværre kun for medlemmer af et fagforbund og finder sted d.30 August20 22 kl .12.30 til 14.30 med senest tilmelding d.25 .desværre finder det sted i Frederikshavn.
  Men har man mulighed, så tilmeld jer, der er stadig pladser.
  Tilmeld spændende møde i Frederikshavn
  Jeg tror det bliver et godt møde. Vi må som seniorer virkelig gøre noget , vi er de næste som for brug for hjælp og hvem er bedre til at fortælle om de ønsker og forventninger, vi som borger har til fremtidens ældrepleje.

 • Marianne Bindslev

  På dette debat spor høres ikke meget optimisme. Selvfølgelig ikke, for den i forvejen skrabede hjemmehjælp skal nu yderligere beskæres.
  Er der i den politiske beslutning taget højde for perspektiverne for fremtiden med den truende nye model? Udvikling af astma og allergi sygdomme hos både hjælper og bruger, ophobning af skidt og møg… og selvfølgelig afmagt og ked-det -hed for alle parter.
  Som mangeårig modtager af forskellig hjælp under Serviceloven har jeg noteret, HVOR mange restriktioner der er ved hjælpen med hensyn til f.ex. rengøringsmidler, længde på støvsugerrør, kvalitet af klude, røgfrit område, løfte, hæve, sænke med mere.
  Og igen: hvor er fagforening, embedslæge, Ældrerådet, Pensionistforening, Handicapforeninger? Og selvfølgelig de fornuftige, der godt kan se, at det er årets mest panglede beslutning..drop den!

 • Finn Bloch-Larsen

  Er der nogen i byrådet der tør at fortælle hvor ofte der blive gjort rent på kommunens kontorer,og tilhørende toiletter.Hvem udfører rengøringen?

 • Jette kvistgaarden

  Håber sandelig de kommunale kontorer og skoler også bliver nedsat til hver 3 uge. Hvis så skal vi nok høre et ramaskrig.
  Hvor har jeg da ondt af de hjælper der skal udføre arbejdet. Det er dem der får skeld ud
  Vil da nødigt kun få mit toialet gjort rent hver 3 uge

 • Hvor er det trist at man igen sparer på rengøringen hos de gamle og syge. Som ældre glæder jeg mig bestemt ikke til at sidde i støv og snavs, jeg som altid har holdt mit hjem rent og præsentabelt, synes I som politikere virkelig at jeg som gammel skal ydmyges med at have et snavset hjem ved gæstebud. Kom nu i gang med at spare på administrationen, hvor mange ledere og mellemledere kunne ikke spares væk, se jer rundt. Glem alt om at med finansiere turismen i Aalborg, brug alle de skønne penge som ellers bruges på projekter,som i bund og grund ikke gavner særlig meget,ud over at de,der deltager har nogle hyggelige timer, jeres fokus rækker ikke meget længere end jeres skosnuder, bare I er populære og bliver inviteret til åbninger af dit og dat. Kom nu for alvor ind i kampen, vis hvad I kan, eller vær ærlige og sige ,vi er ikke dygtige nok.

 • Der er et ordsprog der siger, at EN mor kan passe 3 børn, men 3 børn kan ikke passe EN mor.

 • tak for det siger jeg bare, jeg sidder i kørestol, lammet i højre side, venstre brugelig arm er repareret med ny skulder her sidst, samt kapalttunnel symdrom, en nerve der sidder i klemme for 3 gang, kan næsten ingenting, manden har problemer med begge arme pga overevet gener, samt skuldre der er fornyet, med nedsat førelse, og så råbers der op over at folk ikke må sidde i for meget støv osv, går ud over lungerne, samt dem der ryger måske ikke får luftet nok ud. gu ved om jer der sidder og stemmer om det, vil være med til det selv, tror det næppe, vi har ikke alle råd til at betale os fra det. i burde virkelig skamme jer, tænk på de ældre, jeg er kun 62 år, men afhængig a andres hjælp.

 • Gik ellers ud fra der var mangel på sundhedspersonale, men nu skal der altså fyres nogle for at spare penge.
  Hvor mange hjemmehjælpere skal der fyres nu?

  Er det virkelig den eneste måde der kan spares ved at ramme de svage og som ikke selv kan gøre rent.
  Vor herre bevares, sikke en flok kommunalpolitikker vi har valgt ind.

 • De kunne passende tage P-afgift i Sæby og Frederikshavn.
  Og give til ældreområdet og måske lidt mindre palmer.
  Hvor der er vilje er der vej.

 • Endnu engang må jeg opfordre politikkerne til at revudere flytning af rengøring fra hver 2 uge til hver 3 uge.
  Vil i politikker virkelig selv arbejde på en arbejdsplads hvor der ikke bliver gjort rent I 3 uger ? det tror jeg næppe.
  I hjemmeplejen er der helt sikkert brug for mere rengøring , her er ikke rart at arbejde hvis det virkelig er det i politikker holder fast i.
  Hvor er det dog trist ,at det er den vej vi skal.
  Måske kunne vi flytte pengene fra alle ,som arbejder på offentlige kontorer, som har 2 ben og 2 arme og er over 18 år, se de kan gøre rent på kontorerne og få et dejligt arbejds klima og miljø lige som de vil have det.
  Vores gamle borgere har brugt arme og ben i et langt liv, de kan ikke mere, og ikke alle er svagt seende, hvor må det gøre ondt når de sidder der og ser hvordan hjemmet forfalder.
  Og glem alt om pårørende, de har ikke selv overskud til at hjælpe.Ofte er de langt op i 70erne.
  Hvem arbejdsdygtige kan få deres pårørende med for at gøre rent på lige deres arbejdsplads.
  Vi skal ikke byde plejepersonalet, en arbejdsplads, hvor der ikke er rent og dejligt at være.
  Det er i forvejen svært at få kvalificeret arbejdskraft i hjemmeplejen. Så endnu en gang tænk jer om.
  Håber virkelig i politikker vågner og laver en anden vurdering.
  God arbejdslyst og få det løst på en bedre måde.

 • Svineri de skære ned på de forkerte steder igen.

 • Birgit flyvholm

  Det kan da ikke blive mindre end det er nu. Min mor er 95 år …de damer der kommer der gør da intet……

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældres rengøring reduceres fra hver anden til hver tredje uge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER