Johan skal til TjenerBattle på Mors

Johan skal til TjenerBattle på Mors

28. september 2022 - kl. 9:34 - af

Top-tjenere dyster til TjenerBattle 2022 på Mors.

Der er meget at gl√¶de sig til, n√•r √•rets √ėsters- & Muslingepremiere finder sted i weekenden 14.-16. oktober p√• Havnen i Nyk√łbing Mors. Udover det officielle DM i √ėstersgastronomi, DM i √ėsters√•bning og DM i Champagnesabling, s√¶tter nogle af landets absolut skarpeste tjenere hinanden st√¶vne til TjenerBattle 2022.

Her skal otte n√łje udvalgte tjenere dyste om, hvem der kan levere den bedste service til de g√¶ster, der har k√łbt en billet til at nyde nogle af de retter, nogle af landets bedste kokke serverer for dommerne til DM i √ėstersgastronomi s√łndag den 16. oktober.

– det er to konkurrencer, der k√łrer uafh√¶ngigt af hinanden og s√• dog, fort√¶ller Arne Tang-Petersen, der sammen med Kim Thygesen og Karina Gran Kannegaard holder styr p√• konkurrencens mange aspekter.

Stærkt deltagerfelt fra hele landet

Det er et um√•deligt st√¶rkt deltagerfelt, der kommer i konkurrence til √ėMP TjenerBattle 2022.

– Den regerende nordiske mester for tjenere, Kristine Slott-Olsen, fra Michelin-restauranten Formel B i K√łbenhavn kommer og det samme g√łr Johan Brodersen, Ruths Hotel i Skagen, der netop har vundet ‚ÄĚ√Örets Betjening‚ÄĚ k√•ret af de danske madanmeldere ved konkurrencen ‚ÄĚ√Örets Ret‚ÄĚ 2022, fort√¶ller Arne Tang-Petersen.

Johan Brodersen er i √łvrigt opvokset p√• Mors, og er dermed p√• hjemmebane. Han bliver dog ikke eneste lokale isl√¶t. Andreas Kobs Laursen stammer fra R√łdding i Salling.

– hans tjenertalent har blandt andet givet ham guld ved DM i Skills i 2020. I dag sl√•r han sine folder i Vejle, hvor det er kunderne i Michelin-restauranten LYST i Vejle, der nyder godt af Andreas‚Äô enorme viden om vin og gode service. Lidt l√¶ngere imod syd hvor vi finder Jill V√Ķlcker, der har v√¶ret i tjenerfaget i mere end 20 √•r. Hun stod i l√¶re p√• Munkebjerg Hotel, hvor hun havde sin gang i n√¶sten ti √•r. I dag er hun restaurantchef p√• Sdr Bjert Kro ved Kolding, fort√¶ller Arne Tang-Petersen.

Deltagerfeltet rummer herudover endnu to nordjyder nemlig Michael R√łnne S√łrensen, der er udl√¶rt kok i 2014 og derefter udl√¶rt tjener i 2016 og har arbejdet som restaurantchef blandt andet p√• Vendia Gourmet i Hj√łrring, HIMMERLAND og i dag er Restaurantchef p√• Restaurant Dejav√ļ i Aalborg.

Per Poulsen Tougaard har fra starten v√¶ret utrolig ambiti√łs i forhold til tjenerkarrieren. M√•let er at komme helt til tops blandt de danske tjenere, og han har sammen med flere unge blandt andre kokketalenter, g√•et efter guldet og vundet det ved DM, Skills, Nordjysk Mesterskab og Young Chefs. Per er i dag en del af Tjenerlandsholdet, og sl√•r sine folder p√• Comwell Rebild Bakker.

De sidste to deltagere er hentet ude fra landet.

– Henrik Lindegaard Petersen er uddannet tjener og arbejder som tjenerfagl√¶rer og restaurantchef i Hotel- & Restaurantskolens elevdrevne restaurant i Valby, samt er tjener p√• den h√łjt roste Restaurant B-Spis i N√¶stved. ¬†Henrik har hentet sin enorme erfaring fra arbejdet p√• flere Michelin-restauranter, fort√¶ller Arne Tang-Petersen.

Feltets sidste deltager, fuldender det otte mand store felt, men en vanvittig historie. Yaser Alnatour flygtede i 2016 til Danmark fra Syrien. Blot to m√•neder efter sin ankomst til Danmark ‚Äď startede han i et praktikforl√łb p√• Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia.

– ret hurtigt startede han p√• den to-√•rige integrationsgrunduddannelse (IGU), der hj√¶lper flygtninge med at blive en del af det danske arbejdsmarked ‚Äď og med at f√• startet p√• en erhvervsrettet uddannelse. Det blev tjeneruddannelsen, der vandt Yasers hjerte, og den afsluttede han sidste √•r. Yaser fik efter sin svendepr√łve et legat indstiftet af 3F efter indstilling fra hans tjenerfagl√¶rere p√• HANSENBERG, fort√¶ller Arne Tang-Petersen.

Han ser frem til kamp om placeringerne ved √ėMP TjenerBattle 2022, hvor flere ting er i spil.

Omfattende regelsæt og store krav

Det handler ikke alene om at give gæsterne en god service.

– tjenerne skal klare alt fra bordd√¶kning, kreere en ny champagnecocktail til lejligheden, finde det perfekte mad- og vinmatch ud fra den hovedret samt dessert, den tildelte kok fra DM i √ėstersgastronomi laver. Herudover skal tjenerne ogs√• f√¶rdigg√łre forretten ved bordet, fort√¶ller Arne Tang-Petersen.

Men selvf√łlgelig skal servicen og v√¶rtskabet v√¶re i orden p√•peger han.

– tjenerne bed√łmmes p√• en lang, lang r√¶kke parametre, hvor den gode service er noget af det. Men de √łvrige ting med velkomstdrink, bordd√¶kning, det generelle v√¶rtskab, den faglige kunnen p√• alle niveauer og s√• videre, spiller ogs√• ind. Vi har et relativt omfattende regels√¶t, vi f√łlger, fort√¶ller Arne Tang-Petersen.

Publikum og deltagere fra hele landet

Det er f√łrste gang, der afvikles en TjenerBattle i forbindelse med √ėsters- & Muslingepremieren. Det arrangeres af Kokkeforeningen Danmark og Foreningen Danmarks Skaldyrshovedstad, der har Borgmester Hans Ejner Bertelsen som formand.

Han gl√¶der sig over at samarbejdet l√łbende udbygges med Kokkeforeningen Danmark og nu ogs√• med en TjenerBattle.

– vi gl√¶der os virkeligt til at opleve tjenere og kokke fra √łverste hylde v√¶re med til at give g√¶sterne nogle unikke smagsoplevelser fra Limfjordens skattekammer. ¬†Vi ser derfor frem til at byde deltagere og g√¶ster fra hele landet velkommen p√• Mors i Danmarks Skaldyrshovedstad, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

Deltagere i √ėMP TjenerBattle 2022:

Johan Brodersen, Ruths Hotel, Årets Betjening 2022 kåret af Danske Madanmeldere

Kristine Slott-Olsen, Formel B i K√łbenhavn, regerende nordisk mester 2022.

Yaser Alnatour, Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia

Andreas Kobs Laursen, Restaurant LYST i Vejle

Per Poulsen Tougaard, Comwell Rebild Bakker

Michael R√łnne S√łrensen, Restaurant Dejav√Ļ

 

Jill V√Ķlcker, Sdr. Bjert Kro¬†

 

Henrik Lindegaard Petersen, B-Spis i Næstved

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Johan skal til TjenerBattle på Mors' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
                comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
                comment_type,comment_author_url,
                SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
                FROM wp_comments
                LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
                WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
                post_password = ''
                ORDER BY comment_date_gmt DESC
                LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER