Sådan får du et blomstrende drivhus

Sådan får du et blomstrende drivhus

16. januar 2023 - kl. 16:17 - af

Et drivhus er ikke kun velegnet til klassiske planter som tomater, agurker og vindruer. Du kan med fordel benytte dit drivhus til duftende og farverige blomster.

En blomstrende oase

Hvis du elsker duften af blomster og nyder at kunne plukke dine egne buketter, så brug dit drivhus til at dyrke en overflod af smukke blomster. Du kan enten gå all in og udelukkende have blomsterplanter i drivhuset, eller du kan tage mellemvejen og have plads til grøntsager eller frugtplanter også.

Et blomstrende drivhus tager sig godt ud og er en fornøjelse at opholde sig i. Et sådan frodigt sted i haven kan du benytte som en slags udestue eller uderum ved at møblere det med havemøbler og hyggeligt nips som lyskæder, flettede kurve og lanterner.

Et drivhus kan sagtens omdannes til en blomstrende oase. Det handler blot om at finde det rette drivhus, der passer netop til dig. Drivhuse kan være af mange størrelser og designs afhængigt af dine behov og præferencer.

Disse blomster er velegnede til drivhus

Drivhuset er et velegnet sted at dyrke blomster, da vækstbetingelserne er ideelle. Temperaturen er altid varmere derinde end på friland, og samtidig skærmer drivhuset for hård regn og kraftig blæst – to forhold, som de færreste blomster har godt af.

Uanset om du vælger et stort eller lille drivhus, kan du få plads til mange forskellige planter. Er du i tvivl om, hvilket drivhus du skal vælge, så find inspiration i denne guide.

Pelargonier vil være et smukt valg til at sætte i potter eller krukker. Blomsten trives godt i varme, og den findes i et hav af forskellige sorter. Det betyder, at du kan vælge mellem f.eks. pelargonier med små og store blomsterhoveder eller hængepelargonier.

Slyngplanter som klematis og trompetblomst vil gøre sig rigtig godt i drivhuset. De har en fantastisk evne til at kunne klatre op ad drivhusets sider og op under taget. Du kan hjælpe dem lidt på vej ved at opsætte et espalier eller lade dem klatre op ad siden på en reol.

Ønsker du et duftende drivhus, er duftgeranier altid et hit. De spreder en behagelig duft og er samtidig en fryd for øjet. Udvalget af duftende geranier er stort, og du vælger mellem alt fra rosengeranier til duften af appelsin eller mynte.

Pas på dine blomster om vinteren

Ikke alle blomsterplanter kan klare frost og kulde. Du bør derfor undersøge, hvordan du bedst hjælper dine forskellige blomstersorter gennem vinteren.

Nogle arter vil kunne overvintre i drivhuset, men kræver måske en hjælpende hånd. Det kan være i form af isolering eller tilført varme. Andre blomsterarter skal flyttes inden døre, så frosten ikke rammer dem. Har du knoldplanter som fresier og georginer, skal knoldene graves op om vinteren.

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sådan får du et blomstrende drivhus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger