Kære Skagboer – jeres by er udfordret!

Privatfoto.

Kære Skagboer – jeres by er udfordret!

31. august 2023 - kl. 7:50 - af

Hvad vil I med Skagen, – hvad vil vi med Skagen? – Det er et spørgsmål der er vigtigt at stille, i dag mere end nogensinde før.

Jeg er ikke Skagbo. Måske deltidsskagbo – selvom jeg aldrig har været vild med den betegnelse. Jeg begyndte at komme i Skagen i 2007, siden udviklede det sig, jeg tog initiativ til Verdensballetten, julekoncerterne i kirken kom til, så nytårskoncerterne på Kappelborg, og nu også Aftensang ved Vippefyret. Jeg sidder i Bamsemuseets bestyrelse, er aktiv i det arbejde der udgår herfra, og sammen med min kæreste har jeg et hus i Skagen og opholder mig i byen 3-4 måneder om året, har en store omgangskreds og et stor lokalt netværk i byen, og så har Frederikshavn Kommune udnævnt mig til Skagen-Ambassadør. Jeg har stor veneration for byen og dens borgere, Skagen har en stor plads i mit hjerte, men jeg kan desværre ikke kalde mig Skagbo som jer.

Alligevel tillader jeg mig at komme med dette opråb til jer der bor i byen. For Skagen er udfordret. Det handler om kommunen, det handler om turismen, det handler om byens kultur.

Skagen, kultur – natur

Det der gør Skagen til Skagen er, at man her lever sit liv på et fundament af natur og kultur. Heroppe er vi omgivet af noget af det smukkeste, og stærkeste natur vi kan tænke os. De to have, plantagerne, heden, og også Skagen som i sig selv er en meget grøn by. Kulturen er historisk – men også i konstant udvikling. Malerne og forfatterne som satte sit præg på byen – og stadig gør det, men også arkitekturen som er unik skabt af nogle af de mest fremtræden danske arkitekter – bl.a. Plesner, Bindesbøl og Hack-Kampmann. Det fundament og den historie forpligter. Det betyder ikke vi skal ikke sidde med hænderne i skødet og tænke på verden af i går, – slet ikke. Skagen er en levende by i konstant udvikling. Heldigvis. Men netop fordi historien og fundamentet forpligter må udviklingen ikke løbe løbsk, blot fordi man aner ussel mammon forude.

Kommunesammenlægningen har ikke kun været af det gode for Skagen. En arbejderby og en kulturby skulle finde fælles fodslag, det har til tider slået gnister, og gør det stadig. Et byråd hvor 5 ud af 29 medlemmer er Skagboer, har ikke altid forståelse eller fornemmelse for Skagens særlige situation.

Kjeldsens motormuseum

Lige nu er Skagen mere udfordret end nogensinde. Det handler bl.a. om det store byggeri på havnen med opførelse af Kjeldsens motormuseum. Er kommunen klædt godt nok på til at tillade så stort et byggeri på den mest centrale kaj i en af Danmarks mest ikoniske havne? Eller er man blot forblændet af en mand med milliarder på kontoen, og som ønsker at bruge mange af pengene i Skagen? Selvfølgelig skal man velkomme at en person vil bruge mange penge i Skagen, måske endda skabe nye arbejdspladser, og også skabe noget som bliver til glæde for mange mennesker. Men Skagen har tradition for ikke bare at klappe hælene i og sige tak. Her har man altid tænkt nyt ind i den givende ramme, i respekt for historien og fundamentet. Er den tradition ved at gå fløjten? Burde man ikke kræve af et nybyggeri på så centralt et sted går i dialog med de omkringliggende bygninger? Er det ok at rejse et monument som er på højde med Rundetårn i København? Er det ok at byggeriet åbner op for detailhandel og liberale erhverv, og måske skader handelen på gågaden i Skagen? Det er nu spørgsmålene skal stilles, for når byggeriet står færdigt, er det for sent.

Krydstogtturismen

En anden stor udfordring i Skagen lige nu, er den voksende krydstogtsturisme. I år er der iflg. Skagen Havn 61 anløb af krydstogtskibe i Skagen. De største af disse skibe har over 8000 mennesker ombord – altså næsten samme antal som der er indbyggere i Skagen. Man håber på at der kommer flere krydstogtskibe til i de næste år, nogle taler sågar om en fordobling af antallet. Kan Skagen rumme dette hvis det bliver en realitet? Vi hører om de mange penge Skagen tjener på skibene og deres gæster, men hvem tjener reelt pengene – udover havnen, busselskaberne og guiderne? Skagen Havn er teknisk set dygtige til at håndtere de mange anløb. Mange danske havne er misundelige på hvad man kan i Skagen, og også rederierne taler varmt om samarbejdet med Skagen. Men i dette ligger også udfordringen at man ikke drukner i sin egen succes. Det er en balancegang der nemt kan tippe.

Skagen er – og har altid været, en vigtig turistby. Det skal den absolut også blive ved med at være. En stor del af byens økonomi bygger på indtægter fra turisme. Derfor er det også vigtigt at de turister der kommer til Skagen, får en god oplevelse. At der er plads og overskud til at velkomme dem på en god og ordentlig måde, og at de mærker det værtskab som Skagen er så berømt for.

Turistbureau i Aalborg

Apropos turisme, så blev Skagen udfordret da Frederikshavn Kommune valgte at fratage kommunens turistforening det årlige tilskud på næsten 6 millioner kr. og i stedet give det til Destination Nord med base på toppen af Nordkraft midt i Aalborg, – 105 km fra Skagen. Igen havde kommunen ingen fornemmelse for Skagen. Når det handler om turisme tæller man succesen i overnatninger ikke i indbyggertal. Her er Skagen langt den største spiller i det fællesskab som Frederikshavn Kommune valgte at indgå med Aalborg- , Brønderslev- , og Læsø Kommuner, – og lave en såkaldt Østkystturisme. Skagen havde måske været bedre stille med et samarbejde omkring en Vestkystturisme. Skagen har mere tilfælles med Løkken, Lønstrup, og Blokhus, end byerne på østkysten. Heldigvis forstod turistforeningen i Skagen, at navigere i dette, og stadig skabe en solid forretning til glæde for byen. Men det var bestemt ikke kommunens skyld.

Ingen støtte til Sankt Hans

Sidste tiltag fra kommunens side er, at man fremover ikke støtter Sankt Hans Festen på Sønderstrand. Gennem årene har Turistforeningen stået for bålet og den underholdning der er ved arrangementet, og kommunen har støttet med 20.000 kr. Denne støtte spares væk fra 2024. Begrundelsen er – udover sparehensyn, at ingen andre Sankt Hansbål i kommunen får støtte. Et svar der igen vidner om den manglende fornemmelse for Skagen. For der er ingen Sankt Hansbål der er som det i Skagen, ikke bare i Frederikshavn Kommune men i hele Danmark. Det samler 6-7000 mennesker hvert år, ja i 2022 over 10.000 mennesker. Det er det mest omtalte Sankt Hansbål i Danmark. Historisk og med national betydning. Gengivet af Krøyer på et af hans mest berømte malerier, og en kæmpe ambassadør for Skagen. Kommunen siger de ikke har råd til at støtte – jeg forstår ikke de har råd til at lade være.

Der er mange andre udfordringer at tage fat på i Skagen, – besparelser både på de sociale og de kulturelle budgetter, manglen på tilflyttere – ikke mindst unge, et nyt segment af husejere hvor det alene mandler om udlejning, parkeringsafgifter, havvindmøller tæt på stranden, og andre udfordringer. Men her er Skagen ikke anderledes stillet end så mange andre kommuner i landet hvor der også skal spares, hvor man også skriger efter nye tilflyttere, og hvor man også oplever store ændringer i befolkningssegmentet. Disse udfordringer er man fælles om, – men ok det gør ikke udfordringerne nemmere.

Skagen må ikke ende som leverpostej
Den kamp der skal tages for Skagens og Skagboernes skyld, handler om at kæmpe for det der gør Skagen til Skagen. Så byen ikke mister sit særegen, så byen ikke ender som leverpostej uden den særlige Skagens ”ånd”, og blot bliver en by som mange andre. Fundamentet er stadig intakt, selvom muren visse steder er begyndt at revne. Det kan redes. Måske man skulle begynde og se på hvem der rent faktisk taler Skagens sag, i byrådet, i den offentlige debat, og i medierne, og som ikke bare bruger tomme ord, men rent faktisk mener det der siges.

Dette opråb i kærlighed til Skagen og til jer Skagboer. I håb om at I vil stoppe op, tænke over den by I lever i. Er den som I føler den skal være? Er udviklingen som I føler den skal være? Er Skagen stadig det Skagen som gør det til jeres by? Giv det en tanke – og ager hvis du føler det nødvendigt.

Tak for din opmærksomhed.
Jens-Christian Wandt

34 kommentarer til “Kære Skagboer – jeres by er udfordret!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

34 kommentarer til “Kære Skagboer – jeres by er udfordret!”

  • Som tilflytter i 1975 føler man sig næsten som Skawbo, selv om jeg ikke er det. Der sker mange gode ting i Skagen, som en Skawboer oplyser, men region Nordjylland har vi ikke været heldige med, uanset om formanden var fra S og nu er fra V. Det burde borge for noget borgerligt, men selv en hr. Duedahl kan åbenbart ikke trylle, så går man da bare til angreb på gigtsygehuset i Skagen, det skete også under den tidligere S formand. Dengang fjernede man en del af stedet, pengene skulle bruges sydpå, nu vil man helt fjerne gigtsygehuset i Skagen, der kan man altid spare/ fjerne, selv om stedet besøges fra alle egne af dk, har overskud i modsætning til så meget andet, men “lille Skagen” kan man altid tryne, Mads bor her jo ikke selv. At den “radigale” Duedahl ikke skammer sig!

  • Vi har nu nedenstående svar fra Kommunen.

    Alle parkeringsafgifter i Skagen går direkte i den bundløse kommunekasse i Frederikshavn.

    Peter Sørensen og Kurt Kirkedal er jo reelt kun statister i Frederikshavner revyen

    Alt vore affald køres også til Frederikshavn, så frederikshavnerne får billig varme

    Kære Poul

    Som du kan se af tidligere tilsendte (vedhæftet som bilag igen) indgår de som en del af driftsbudgettet, det betyder. at de indtægter der kommer via betalingsparkering indgår som en del af den samlede driftsøkonomi, der er i Center for Ejendomme, Park og Vej. et er derfor ikke muligt at udspecificere det ydereligere.

    Du kan se regnskabet for tidligere år via linket her: https://www.frederikshavn.dk/politik/kommunens-okonomi/

  • Tove Marquardsen

    Tak Pernille MARRYAT
    Gode synspunkter/tanker du fremfører. Jeg bor ikke i Skagen, men i Lønstrup.

  • @ Hanne Ankerstjerne Aavang

    “Det mange indvender mod byggeriet kritiserer netop ikke grundindholdet – motorerne – men selve byggeriets udformning, som vi ikke synes klæder placeringen.”

    Vi tager den lige en gang til med cigarkassen nede ved Skagen Museum.

    Hennings byggeri ved havnen er flot og visionært.

    Tag en tur til Kuala Lumpur i Malaysia og se på Patronas Twintovers.

    Der er også en gangbro.

    Nu er projektet godkendt af Byrådet.

    Glæd dig nu til at byggeriet bliver færdigt

    MVH

    Poul

  • Hanne Ankerstjerne Aavang

    Kære Preben Rasmussen.

    Jeg og – vover jeg at påstå – mange andre skawboer er enige med dig i, at motormuseet er et kæmpeplus for Skagen. Det er en fuldstændig forrygende idé.
    Stor tak til Henning Kjeldsen for at få og for at have økonomisk mulighed for at forære os denne fantastiske tilføjelse af en juvel til vores i forvejen uvurderlige og fornemme juvelsamling af fantastiske oplevelser i dejlige Skagen, Frederikshavns Kommunes Perle.

    Det mange indvender mod byggeriet kritiserer netop ikke grundindholdet – motorerne – men selve byggeriets udformning, som vi ikke synes klæder placeringen.

    Vi går altså for en gangs skyld efter bolden, ikke manden.

    Mvh. Hanne A. Aa.

  • Preben Rasmussen

    Jeg har været i Skagen 2 gange indenfor det seneste halve år. Med overnatning. Ikke for at drikke rose og feste eller flashe en leaset milliondyr bil. Nej, for at besøge Maskinrummet. Opleve hudnært den teknologi og industrihistorie der har bragt Danmark ( og fiskeriet ) langt. Har også besøgt kunstmuseet. Men Maskinrummet genererer en anden type gæster til Skagen end dem der måske umiddelbart søger derop. Med Maskinrummet har og får Skagen en ny helårsattraktion. Når museet og Maskinrummet forhåbentlig arbejder sammen, opstår der en ny dynamik på museumsområdet. Til glæde og gavn for Skagen.

  • Bjarne Hilmersson

    Et indlæg der burde få alle SKAWBOER op af stolen. En øjenåbner der bør give debat. Man kan spørge hvorfor flytter Skawboerne fra Skagen. Svaret ligger i dette indlæg..Også.

  • Jeg har noteret mig et meget fornuftigt indlæg fra Susanne Venø, men det er jo overturisme, som er hovedproblemet i dag i Skagen

    “Toppen af Danmark og Destinationsselskabet har indledt et samarbejde for at fremme turismen heroppe – Godt og tak for det.”

    Løsningen er det tyske ord, som hedder Kurtax

    Alle overnattende gæster på hotellerne betaler 10,00 kr. pr nat.

    Alle krydstogtgæster betaler 10,00 kr. pr person. Pengene opkræves via havneafgiften.

    Pengene går ind på Skagen kontoen hos kommunen og bruges til forskønnelse af Skagen/Grenen.

    Forslaget kan vedtages af Byrådet inden årets udgang.

    Jeg ved ikke om du vil bringe forslaget til Frederikshavn Susanne

    MVH

    Poul

  • kjeld ove rokholm, Norreled 2, 1

    Der skal vare plads to alle, rige, fattige, unge, aldre, ellers bliver det til et rigmandsparadis, med dybe lommer, hoje husprises, hoje hoslejer, dyre hoteller, dyre restauranter. og Det var aldrig en skagen vores kunstnere i dag og i gar, onskede, Skagen , multikultural, sta pa egen hand, vak fra ethvert konkurencemiljo af andre lokale attraktioner. Vi mangler billige lejemal for unge mennesker, billige steder at bo og ikke vare et point, hvor bare dem med penge kan komme og bo, fordi, nar for store penge kommer, bliver det til gradighed, spekulanter, og Skagen omdannes til en slags Mega McDonalds, med priser bare som en overklasse kan betale.

  • Pernille Marryat

    Tak Jens-Christian Wandt, godt og sobert. Mange emner, men lige nu tænker jeg på turismen, er det tivoli med larm m.m, som dette træf med knallerter. Et infernalsk spektakel, hvis man, som jeg, desværre bor på en trafikeret vej, hvor alle disse støj glade mennesker skal kører på, frem og tilbage i et væk. De kører uden at tænke på andre end dem selv. Mine nye ørepropper kan ikke holde støjen ude. Støj er meget skadeligt for helbredet. Hvorfor skal vi plages? Hvd med at lave træf for elcykler? måske også bedre for klimaet? Er det virkeligt i Skagens ånd, (hvis en sådan stadig findes.)

  • Jan Oscar Oldenburg

    Kære Jens, gode og velvalgte ord. Håber at Skagen, som helhed tager disse gode råd til sig. De allerbedste hilsner
    Jan Oscar Oldenburg

    P.S. Håber ballet saisonen er vel overstået.

  • Peter Bühlmann Jensen

    Sobert, tankevækkende og velskrevet indlæg. Vi skal passe på Skagen og forny med omtanke

  • Jette Rasmussen

    Til Susanne Venø:
    Så rigtigt det du skriver. Du fremhæver nogle af de positive tiltag i vores by og sådan har vi Skawboer altid været, set mulighederne frem for begrænsninger og har stået sammen omkring nye tiltag.

    Til andre skribenter til dette indlæg:
    Deltids skagbo, det kan man ikke være, enten er du Skawbo eller tilflytter, idet man skal være født i Skagen Sogn for at være Skawbo.
    Al det skriveri om at vi skal værne om vores kulturarv mm, ja det skal vi, men det bliver Kjeldsens nye byggeri også en del af. Her finder du bl.a. alt om Skagens tidlligere, meget vigtige eksistensgrundlag, det byen er bygget op omkring, vores fiskerihavn.
    Skagen havn er idag Danmarks største fiskerihavn, med dertil hørende virksomheder på havnen, samt Karstensens Skiftværft, som den største indtægtskilde, efterfølgende af turismen, som er med til at holde liv i vores dejlig varierende forretningsliv.
    Så helt galt står det ikke til.
    Jorden drejer rundt og vi følger med og skulle da nødigt forblive et fortidsfund.
    Hilsen fra en Skawbo

  • Michael Finn Jørgensen

    Tak for et skarpt analyseret indlæg, skrevet med stor kærlighed, som er den røde tråd for de fleste, der skriver om vores dejlige, vilde plet, her længst mod Nord.

    Visionerne for Skagen er desværre tilsandede. I Skagen Byting må vi desværre give Jens-Christian Wandt ret.

    Kommunen spiller hasard med Skagen, kommunens pryd og guld. De over to millioner turister årligt er ikke en tilfældighed.

    Men fremover kan vi ikke tage turister og Skagens herlighedsværdi for givet. For Skagens autenticitet er udfordret. Og hvem gider besøge og bo i en by, som er udvandet og ligner alle de andre turistbyer. En by, hvor visionerne er blæst væk.

    Vi må desværre konstatere, at Skagen langt hen ad vejen er frakoblet Frederikshavn Kommune. Skagen Byting ønsker en sammenkobling.

    I stedet er Skagen tilkoblet en løbsk udvikling. Det er en udvikling præget af tilfældigheder. Sådan bliver det ofte, når udviklingen af en by er overladt til markedskræfternes frie spil.

    I Skagen Byting har vi ikke noget imod at folk med formue, som kommer for at sætte deres præg på byen med boliger, investeringer, etc. Skagen har altid tiltrukket folk med dybe lommer. Men vi har noget imod, at indtoget af store investeringer sker planløst.

    Skagen Byting sætter en ære i at være skawboernes stemme. Det konstaterede vi med al tydelighed tidligere i år, hvor hundredvis af skawboer deltog i vores tre events om Skagens udvikling. Vi kæmper for vores, alles, Skagen.

    Bedste hilsener
    Konstitueret formand Skagen Byting
    Michael Finn Jørgensen

  • Tak for et sobert og fremsynet indlæg til debatten om Skagen i nutid og fremtid. Vil inderlig ønske at det bliver læst og hørt ikke bare blandt byens borgere, men også i det politiske system. TAK

  • Et godt og rigtigt indlæg 👍 Håber det læses af politikkerne med eftertanke …

  • Hanne Simonsen

    Som årligt tilbagevendende turist med timesharelejlighed på Højengran ærgrer det mig RIGTIG meget at sommerbussen er taget af “programmet”, det er jo ikke ALLE der har en bil og bussen var så venlig at stoppe ved alle seværdighederne, som man jo med stor glæde genser årligt (i mit tilfælde), teletaxa er kompliceret. På Mallorca kører en lignende bus rundt og rundt og samler folk op ved seværdighederne og det er super 😊😊, så hvis nogen gider at genindføre bussen er vi mange der bliver glade

  • 200% opbakning til Jens-Christian.

  • Tilbage til virkeligheden

    Byrådet vedtog nedenstående på byrådsmødet d. 30 august i Frederikshavn

    Administrationens indstillingen kom til afstemning.
    For stemte: 20
    Birgit S. Hansen (A), Maria Gade Dort (A), Peter E. Nielsen (A), Karsten Thomsen (A),
    Erik Kyed Trolle (A), John Karlsson (A) Tina Kruckow (A), Almina Nikontovic (A), Gitte
    Kiilerich (A), Brian Kjær (A), Anders Christiansen (A), Ole Rørbæk Jensen (A), Susanne
    Venø (A), June Menne (A), Kasper Bagnkop (A), Karl Falden (A), Christina Lykke Eriksen
    (F), Thomas Hjort (DF), John Lamp Henriksen (C), Peter Laigaard (C)
    Imod stemte 1.
    Peter Sørensen (V)
    Undlod af stemme: 7
    Mette Hardam (V), Lone Haugaard (V), Jens Borup (V), Jan Bjeldbak (V), Thomas
    Jørgensen (V), Jens Nygaard (D), Martin Tøtrup Kelkelund (A)

    Peter Sørensen (V) stemte imod da, dagsorden er mangelfuld og ikke i
    overensstemmelse med lokalplanen.

    Henning Kjeldsen har fået sine byggeplaner godkendt og det skal vi være glade for.

    Peter Sørensens byggestop blev kun et komma i sagen, som kun Peter Sørensen kunne stemme for i byrådsalen jvf ovenstående

    MVH

    Poul

  • Kirsten Eskesen

    Meget flot indlæg fra Jens Christian Wandt!
    Ærgerligt at den helt specielle Skagen atmosfære, som var engang for ikke så længe siden, nu er trampet ned af alt, alt for mange krydstogtsturister! Er det virkelig pengene værd at alt det disse turister kommer for at se og opleve, slet ikke findes mere?

  • Lars-Christian Thorvil

    Godt skriv af J.C Wandt!

    Som sagt er dette en diskussion, der har stået på længe, med mange meninger og holdninger.

    At situationen i Skagen er blevet som den er anno 2023, er jo ikke opstået på kort tid men er et produkt af en række politiske beslutninger igennem mange år.
    Derfor kunne det være interessant at kigge tilbage og se hvor den “uheldige” udvikling begyndte og hvordan den har bevirket vi er der hvor vi er i dag.

    Lars-Christian Thorvil

    Formand for Beboerforeningen for Skagen Centrum

  • National cykelrute Nr. 1 går fra Skagen til grænsen. På vej ud af byen, frem til Hulsig, kommer man både gennem plantagen og over heden helt uden kontakt med motoriseret trafik. Jeg har kørt turen fra Skagen til Hulsig og retur dagligt i 3 uger. Det er stærkt vanedannende, og jeg har ikke været alene på disse ture. Der er i 100-vis af andre cyklister, der nyder den smukke tur på den asfalterede sti. Der kommer også en del til fods eller på rulleskøjter. Det er en “juvel” for byen og kommunen, som slet ikke kan vurderes højt nok. Er der mon nogen sinde lavet en trafiktælling på denne sti?
    Resultatet vil overbevise byrådet om værdien. 😀🚴‍♀️

  • Ivan Rasmussen

    Det kunne nok ikke være skrevet bedre.

  • Karin Nordmann

    Kære Peter Sørensen.
    Din kommentar til Jens-Christians Wandt`s indlæg om at vi skal bevare og kæmpe for Skagens identitet må jo indebære, at du og Venstre fremover vil være modstandere af Birgits party turisme, med stangstive turister og den tilhørende støj.

    Man kan jo ikke , som du ved, blæse og have mel i munden på samme tid.

    En anden ting der undrer mig, er din kommentar om “ubehagelige udtalelser og person -angreb” – det er da nyt, du har jo bestemt ikke holdt dig tilbage.

    Det med person -angreb, hvad mener du med det? Hvis ikke man skriver til- og om en person, hvem så?
    Kunstig intelligens måske.
    Nogen skal jo tage ansvaret.

  • Ida Høncke Keldorff

    Også fra undertegnede en stor tak til Jens Christian Wandt for det rammende og sobre indlæg, der bør give stof til eftertanke. Jeg har gæstet Skagen i mere end 70 år – heraf 47 år som sommerhusejer – og kan på denne baggrund kun give Jens-Christian evig ret i hans tanker.
    Venlig hilsen Ida Høncke Keldorff

  • Skagen og alt det gode.

    Når der tegnes et alsidigt billede, er det sjældent det helt rigtige.

    Forleden blev her bragt et indlæg om, at Skagen er udfordret.
    Ja det er Skagen på nogle punkter, og det er da vigtigt at være opmærksom på og arbejde med, men for at skabe balance, vil jeg gerne bringe på bane, hvad der går godt:

    En fond gjorde, at borgere på vores ældrecentre oplevede verdensballetten i sommer – Godt og tak for det.

    Havnen er leder på et EU projekt og fremviser i øvrigt gode resultater – Godt og tak for det.

    Værftet har ordrer i bogen og mange ansatte – Godt og tak for det.

    En stor lakseproduktionsvirksomhed bygger og udvikler i Skagen og med nye arbejdspladser og flere kroner på kommunens bankbog – Godt og tak for det.

    Skagen kultur- og fritidscenter arbejder med et stort projekt og arrangerer også lige et stort knallertstævne, hvor der kommer mange mennesker til, som skal overnatte og spise – Godt og tak for det.

    Toppen af Danmark og Destinationsselskabet har indledt et samarbejde for at fremme turismen heroppe – Godt og tak for det.

    Maskinrummet (motormuseum) er på vej og med nye arbejdspladser og flere kroner på kommunens bankbog – Godt og tak for det.

    Der er faktisk flere gode historier. Jeg kan også nævne butikker, restauranter, virksomheder og foreninger, der bidrager – Godt og tak for det. Dog er det er ikke altid nemt, da der ofte skal argumenteres for ideer og tiltag, men der kommer sjældent nye ideer på tegnebrættet fra de som er utilfredse med tingene.

    Som indfødt skagbo, social- og sundhedsassistent i plejen i Skagen og som byrådsmedlem bliver jeg ved med at tro på og kæmpe for, at Skagen fortsat kan en hel masse, hvis vi vil, og det er vi nogle, som gerne vil.

    Susanne Venø.

  • hanne d, heilmann

    rigtig fint formuleret af hr. Chr. Wandt, tusind. og ligeledes tak til Peter Sørensen der havde mod til at få standset sagen om det gigant store påtænkte byggeri på første parket, uden hensyn til vores kulturarv. Nej vores kultur bliver sparet ihjel , arkitekturen er totalt skredet og naturen slides og undergår et såkaldt totalt Paradime skift og vores Skagen er på en glidebane og på vej til at blive tivoliseret , skrækkeligt at være vidne til dette.

  • Bent Hardervig

    Det er en tilbagevendende diskussion, du der genåbner, Jens-Christian – og den er af værdi.
    De tidligere diskussioner har affødt bemærkninger, der siger, at Skagen må være i takt med tiden – især overfor argumentet, at turismen må være i takt med Skagen.
    En mening, der let kan få en til at fremstå som kustode i et museum af finurligheder.
    På basis af min kærlighed til Skagen er jeg ret så kommerciel – jeg kommer oprindelig fra reklamebranchen og der taler man om – og respekterer – PRODUKTETS PROFIL. Undskyld, at jeg ved denne lejlighed benævner Skagen som et “produkt”, men det er altafgørende, at produktet bevarer sin profil – man kan næsten kalde det design – og ikke retter ind på række med de andre karseklippede.
    Derfor skal Skagen-begrebet udvikles og ikke afvikles. De skuldertrækkende er repræsentanter for “Den Dovne Flid”. Og dybt naivt. Kommercielt set.
    Bent Hardervig

  • Tusind tak for et godt og velunderbygget skriv fra Jens – Christian Wandt.
    En flot indlæg fra en af kommunens ambassadører, som har Skagen i sit hjerte.
    Og ja, vi skal værne om vores natur og særegne placering, den er ganske unik.
    Bedste hilsner Dorte Tofting

  • Ja og festivalen dår heller ikk mere støtte fra 2024, så det så der filmen knækker, da Tordenskjold’s dagene og palmestranden stadig får støtte. Ja skagen gider de ikk bruge penge på, nej nu må hun komme med hvad af penge der bliver brugt på de ting i Frhavn, og hvis ikk må dem over på borgen sku tvinge hende til ligge de tal frem.

  • Tusind tak til Jens-Christian Wandt for så fint at formulere det, som (alle) vi andre mener og bekymrer os om.
    Det kan pt kun gå for langsomt, hvis byen skal bevare sit særpræg.
    Er selv født og opvokset i Skagen, og gennem mange år såkaldt deltids-skawbo.

  • Peter+Sørensen

    Kære Jens Christian
    Tak for din diplomatiske måde at udtrykke noget af det vi alle bør tænke over en ekstra gang, men som så ofte forplumres af mere eller mindre ubehagelige udtalelser og personlige angreb.
    Peter Sørensen

  • Hvad med om vi holder stor møde,
    Men jeg kan godt se borgmesteren
    Tænker kun på frederikshavn
    Jeg kontakter hende i vinteren
    Hvor vi havde alt det sne,
    I frederikshavn var alt rydet
    Så blev jeg sur den forskel behandling
    Så sagde hun min mand er akut ambulance føre
    Så det kan ikke passe,
    Så sagde jeg kontakter tv nord
    Talte med hende kl 9 kl 12 kørte traktor
    Fra kommunen ind, vi skal have vendt
    Hun har også os Hun tænker kun sæby frederikshavn
    Så kan fortælle mere
    Men slut herfra med venlig hilsen a christensen

  • Mogens Bandholm

    En spontan tak til Jens-Christian Wandt for indlægget her, om et Skagen som er ved at forsvinde.

    Skagen er blevet tivoliseret af den overturisme vi har, og som domineres af party turister, der ikke kommer til Skagen for alt det Jens-Cristian nævner i sit indlæg. De kommer kun (med borgmesterens og byrådets
    velvilje) for at feste. Det kan de, som det nævnes i indlægget gøre i alle andre byer.

    Kommune sammenlægningen mellem Frederikshavn og Skagen var et tvangsægteskab.

    Det er ikke bæredygtigt. Hverken kommunens turisme politik – eller tvangsægteskabet.

    Venlig hilsen
    Mogens Bandholm

    fhv. formand for Beboerforeningen for SDagen Centrum.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kære Skagboer – jeres by er udfordret!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER