Krydstogtsucces kræver flere guider

Krydstogtsucces kræver flere guider

22. november 2023 - kl. 11:08 - af

Skagen er blevet en mere og mere populær krydstogtdestination. Antallet af anløb er de senere år steget markant og dermed salget af ture til de internationale gæster, der gerne vil ud at se og opleve Skagen og områdets herligheder. Den øgede efterspørgsel på ture betyder, at der skal bruges rigtig mange især engelsk og tysktalende guider.

I sæson 2023 anløb 61 krydstogtskibe med i alt 147.833 gæster således Skagen Havn. En stigning i antallet af gæster i forhold til 2022 (81.361) på 45 procent. 25.500 krydstogtgæster var på udflugter igennem sæsonen. Dermed blev det på alle måder den største krydstogtsæson i Skagen.

Sæson 2024 ser allerede nu ud til at ligge på niveau med 2023, så derfor arrangerer Cruise Skagen og Toppen af Danmark et GUIDEKURSUS med start i januar 2024. Her søger vi kursister, der kan tale engelsk og/eller tysk, er gode formidlere og i det hele taget har lyst til at vise og fortælle om Skagen og det nordlige Vendsyssel.

Vores guider er selv de bedste ambassadører for jobbet og guiderne Claus og Anne Mette fortæller derfor her lidt om hvad guidejobbet betyder for dem:

Claus, Guide udtaler; ”At være guide er ikke et job. Det er en livsstil, en hobby og en glæde hver eneste gang jeg skal afsted. Selv efter ti sæsoner, så har jeg stadig sommerfugle i maven, hver gang jeg cykler ned til krydstogtkajen.

Nogle vil måske være lidt bekymrede over at skulle stå over for en gruppe fremmede mennesker og ”være på”, men helt fra starten er der god rådgivning og hjælp at hente, både fra kursusledere og fra guidekolleger- man er ikke alene.”

Anne Mette, Guide, udtaler; ”Jeg synes det har været fantastisk at lære Skagens historie at kende på guidekurset, og nu formidle den viden videre til gæsterne, der kommer og besøger vores smukke område. Oplevelserne i naturen fylder mig med glæde og det er en særlig fornøjelse at se gæsternes reaktion, når de kommer ud på Grenen. Uanset om der er blikstille eller om himmel og hav står i ét.”  

Skulle du have lyst til at blive guide og indgå i vores team af dygtige freelanceguider, så læs mere om kurset på www.toppenafdanmark.dk/guidekursus eller henvend dig til Cruise Skagen på info@cruiseskagen.dk eller på tlf. 21443991, afslutter cruise manager Anne Sofie Rønne Jensen.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Krydstogtsucces kræver flere guider' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger