Kom afsted på uddannelse Рdu fortryder det ikke

Sisse og Dora: Det er de f√¶rreste, der ved, at industrioperat√łruddannelsen kan f√• dig ud af ledighed.

Kom afsted på uddannelse Рdu fortryder det ikke

6. december 2023 - kl. 7:43 - af

Ole, Heidi, Sisse og Dora er glade for deres titel som industrioperat√łrer. De fik den efter 12 ugers uddannelse. Nu opfordrer de andre til at g√łre det samme.

Af Helle M√łller Riis

Er du over 25 år?

Og har du to års erfaring fra en produktionsvirksomhed?
S√• kan du p√• bare 12 uger f√• en uddannelse som industrioperat√łr.

Det har Ole Andersen, Heidi Nielsen, Sisse Jensen og Dora Mica gjort. De arbejder p√• L√¶s√ł Fiskeindustri, og de har ikke fortrudt at de hoppede p√• skoleb√¶nken:

– Jeg havde lyst til at udfordre mig selv, og det virkede som en god udfordring. Vi kom i en rigtig god klasse med gode l√¶rere, og vi havde et godt sammenhold. M√•ske is√¶r fordi vi var j√¶vnaldrende. Matematikken var lidt udfordrende for mig, men jeg fik den ekstra hj√¶lp, der var n√łdvendig, og jeg fik mit svendebrev, siger 51-√•rige Heidi og Ole p√• 50 supplerer:

  • Jeg er s√• glad for, at jeg tog uddannelsen. Jeg kunne godt have taget tre m√•neder mere. Jeg n√łd det virkelig. For mig er det vigtigt at f√• en uddannelse. Den g√łr dig mere attraktiv overfor andre arbejdsgivere.Jeg har en opfordring til alle andre: Se at komme afsted.

Heidi tilf√łjer: Du f√•r en masse venner og hj√¶lp. Der er ikke noget at v√¶re bange for.

En investering i dig selv

Et √•r efter at Heidi og Ole havde v√¶ret afsted, sendte L√¶s√ł Fiskeindustri to nye p√• uddannelse. Den ene var 30-√•rige Dora Mica fra Rum√¶nien. Selv om Ole og Heidi havde beroliget hende, var hun alligevel nerv√łs:

  • I starten var jeg skr√¶mt. Det hele var p√• dansk, men jeg fik masser af hj√¶lp og gav derfor ikke op. Det er jeg glad for i dag. Jeg var p√• sprogskole, da jeg kom til Danmark, men det her er min f√łrste rigtige uddannelse. Jeg er glad for at f√• papir p√• det, jeg kan. Jeg har sagt til rigtig mange andre, at det var en en rigtig god oplevelse.

En af dem, som Dora m√łdte p√• uddannelsen, var 56-√•rige Sisse Jensen.

– For mig personligt var uddannelsen et springbr√¶t til at komme videre fra arbejdsl√łshed. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle i skole igen, men jeg blev faktisk ret grebet af det. Det var ikke skole – som man kender det fra sin folkeskole – men i stedet sp√¶ndende projekter. Det undrer mig faktisk, at jeg var den eneste, der tog uddannelsen som arbejdsl√łs. Jeg opfordrer alle til at g√łre det samme. Det er en god investering i dig selv.

Win-win situation

Sisse, der inden sin arbejdsl√łshed arbejdede hos Rolltech i Hj√łrring, kom, da svendebrevene skulle overr√¶kkes, til at sidde ved siden af Morten S√łrensen, der er produktionschef hos L√¶s√ł Fiskeindustri. De to faldt i snak, og det gav et godt udbytte for begge parter:

– Jeg m√łdte¬† Sisse, fordi jeg var taget ned for at gratulere de ansatte, vi havde sendt afsted. Jeg fandt ud af, at hun var uden arbejde. Jeg tilb√łd hende et job – og 14 dage senere var hun igang hos os.

Morten S√łrensen sidder i det lokale uddannelsesudvalg for Industri Operat√łruddannelsen hos EUC Nord som repr√¶sentant for Dansk Industri og kender den derfor indg√•ende:

– Det er er en god uddannelse, fordi den kommer omkring produktion, planl√¶gning, √łkonomi, lean, fejlfinding p√• maskinerne, v√¶rkt√łjer, gr√łn omstilling og robotteknologi. Den giver kort sagt et godt indblik i produktionshverdagen, siger Morten og forts√¶tter:

– Uddannelsen er en god mulighed, is√¶r hvis man er oppe i alderen, for at f√• papir p√• det man kan og blive attraktiv for flere arbejdsgivere. Som arbejdsgivere f√•r du stort set alt betalt, hvis du sender ansatte afsted p√• industrioperat√łr-uddannelsen. Kompetencefondene giver et stort tilskud, s√• det er win-win for alle parter.

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

Er du over 25 år

Har du to års erfaring fra en produktionsvirksomhed?

S√• tag uddannelsen som industrioperat√łr p√• bare 12 uger.

EUC Nord i Frederikshavn tilbyder uddannelsen.

Kontakt 3F Frederikshavn eller EUC Nord, hvis du vil h√łre mere

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kom afsted på uddannelse - du fortryder det ikke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger