Kom til et spændende foredrag med jordomsejler Christian Liebergreen

Privatfoto.

Kom til et spændende foredrag med jordomsejler Christian Liebergreen

13. januar 2024 - kl. 10:40 - af

Christian Liebergreen fortæller om sin jordomsejling non-stop, som han foretog fra Skagen Havn. Som han sagde, jeg skal kun “dreje fire gange”, ved Grenen, Kap Det Gode Håb, Kap Horn og så Grenen, så er jeg hjemme.

Turen førte ham gennem de største, mest øde og blæsende steder i verden, i 3 måneder så han hverken land eller andre skibe.

Christian var ni måneder om denne utrolige tur, hvor han helt alene og uden at gå i land, kom i den eksklusive klub på ca. 200 mennesker i verden, som har gennemført en jordomsejling non-stop. Når man taler om store bedrifter har ca. 15.000 besteget Mont Everest, dette blot til sammenligning.

Christian fortæller hvordan det føles – og tackles – når man ikke ser et andet menneske, og oceanerne er ens forhave og baghave i 260 døgn. Foredraget handler blandt andet om troen på sig selv, hvordan man kommer jorden rundt uden at være sponsoreret, og ikke mindst bevare forstanden i ensformigheden, til trods for at ikke to bølger er ens ude på havene.

Christians sejllads blev dog afbrudt, da han kun var ca. en uges sejllads fra Skagen Havn, hvor han i dårligt vejr brækkede masten i den Engelske Kanal. Jordsomsejlingen er godkendt idet han har krydset sin egen linje.

Skagen Sejlklub kvitterede Christians bedrift med at udnævne ham til æresmedlem af sejlklubben.

Et foredrag med stor spænding, og et bevis på at man kan meget mere end man tror, og en sejlbåd kan bruges til mere end tur/kapsejlads.

Christian er uddannet navigatør på Skagen Skipperskole og har rejst tværs over Canada alene som 17 årig, cyklet New Zealand rundt, tilbragt 26 måneder i Nordøstgrønland med Slædepatruljen Sirius og sejlet alene ‘jorden rundt non-stop’.

De senere år har Christian rejst med familien Beha Erichsen til de arktiske egne, med udsendelsen “Den sidste breddegrad”.

Foredraget er gratis, varer lidt over et par timer med pause, hvor Sejlklubben er vært for en øl/vand.

Da der er begrænset pladser, er der tilmelding til foredraget til: Thomas Mose, mobil 28342754, senest den 17.01.2024

Brovandeskolen, Nedre Mosevej 100, Skagen
Torsdag den 18. januar, 2024. kl 19.00

Med venlig hilsen
Skagen Sejlklub

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kom til et spændende foredrag med jordomsejler Christian Liebergreen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger