Kraftig vind – reduceret kørsel mellem Hjørring og Skagen

Foto: SkagenDrone.dk.

Kraftig vind – reduceret kørsel mellem Hjørring og Skagen

24. januar 2024 - kl. 9:52 - af

DMI varsler kraftig blæst onsdag eftermiddag og aften. Grundet Blæsten reduceres togdriften til timedrift mellem Hjørring, Frederikshavn & Skagen i eftermiddagstimerne.

Hold dig opdateret på Nordjyllandstrafikselskab.dk / Rejseplanen.dk

6 kommentarer til “Kraftig vind – reduceret kørsel mellem Hjørring og Skagen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Kraftig vind – reduceret kørsel mellem Hjørring og Skagen”

 • Michael Finn Jørgensen

  Førhen, som skrevet var det den gamle strækning blot, altså
  Skagen – Frederikshavn. Nu taler vi Skagen – Skørping, derved længere strækning hvor der tages andre, større forbehold, som jeg har forstået.
  Rigtigt som Peter S. skriver, at det er Regionens ansvar,
  efter en beslutning om denne længere strækning uden stop, forbindelse til Skørping, der har ændret betingelserne for togdrift i et større perspektiv, selvom vi blot ønsker stabil kørsel til og fra Frederikshavn.
  Så det bunder i en politisk beslutning.

 • Jeg har også et barn som går på HTX, og er helt enig med Sanne W Nielsen i hendes kommentar.
  De mange aflysninger betyder for os at man lige er oppe for at tjekke Rejseplanen en time før vækkeuret ringer, i det tilfælde af at der er aflysning, så skal der findes ud af hvem der lige tager turen til Frederikshavn, for at undgå fravær for barnet skyld. Samme situation når de skal den anden vej, og har en aftale i Skagen.
  Jeg kontaktede NT i november og spurgte hvorfor der ikke kunne komme en togbus ind?
  Svaret var at det krævede planlægning i langtid i forvejen og at man ikke bare lige kunne sådan noget fra dag til dag.
  Mit andet spørgsmål var så.: Hvad med de “børn” som er afhængig af toget for at komme til Frederikshavn, for så at tage bussen videre ud til den skole man går på for at kunne møde til tiden?
  Svar: De var ikke lige klar over at der var børn i Skagen som bruger toget på det tidspunkt af dagen. 😳
  Jeg har kørt flere gange både den ene og den anden vej til Frederikshavn, for at mit barn kan passe sit uddannelseforløb.

  3 år på den her måde er langtid, både for forældre og vores børn. Kan jeg godt forstå hvis mange “dropper” ud af uddannelseforløbet.

  Vi arbejder begge forældre her i byen, er glade for at bo her, men forstår desværre sagtens at mange familier vælger fraflytning pga. diverse udfordringer det er ved at bo i “Udkantsdanmark” med både tog/befordring og uddannelsesmuligheder.

 • Sanne W. Nielsen

  Hjemme hos os har vi en datter, der går på HTX, og derfor tager toget hver dag kl. 6.50. Utallige gange i løbet af de sidste 3 måneder er hendes afgang blevet aflyst. Ofte fremgår det ikke på hverken stationen eller på hjemmesiden, at toget ikke kører, det bliver bare fjernet fra skærmen, når afgangstiden er overskredet. Vi har flere gange kørt hende til Frederikshavn for, at hun kunne komme rettidigt i skole og ikke få fravær. Det der undrer os meget er, at afgangen kl. 6.50 med få passagerer ofte bliver aflyst, men afgangen kl. 7.20 med HHX og gymnasieelever kører. Hvis der er noget i vejen med tog eller skinner, kan det vel næppe være ordnet mellem disse 2 tidspunkter. Vores morgenrutine er desværre blevet, at det første vi gør er at gå ind på Nordjyllandstrafikselskab.dk og tjekke om tog og busser går rettidigt. I min tid på Handelsskolen engang i 90’ere kan jeg ikke mindes, at togene blev aflyst. I min læretid i Frh. var jeg den eneste elev, der trodsede et kæmpe snevejr og mødte op på job. De andre boede i Frh. og jeg tog med toget 🙂 Meget har ændret sig siden dengang, det er jeg med på, men det skulle vel gerne være til det bedre.

 • Jesper Hegaard

  Som flittig og yderst tilfreds og positiv bruger af NJBA må jeg undere mig over de sidste ugers aflysninger…
  Først var der aflysninger pga. sne, så jeg måtte tage bilen på job. Tidligere har jeg oplevet aflysning af tog pga. blæst, hvor der så i stedet var indsat togbus.
  I mine hjemmelavede teorier er en togstamme på skinner og omkring 80 tons (??) mere sikker end en bil på 1 ton på glat vej, og samme togstamme er nok også mindre vindfølsom for sidevind over Hulsig Hede end en togbus.
  Jeg undrer mig bare….
  Offentlig transport bør være det sidste, der aflyses, når vejrprofeterne raser.

 • Helle+Christensen

  Peter+Sørensen. Også denne tanke kom til mig i aftes, da jeg kort før kl. 17.50 stod sammen med 5 andre, der skulle videre. Lystavlen på perronen viste togafgang. Kun fordi en vaks kvinde tjekkede på sin mobil, blev vi klar over, at toget var aflyst. Jeg mistede en koncert i Frederikshavn, men det overlevede jeg, men en svensk herre fik vi sendt afsted i en taxa til færgelejet i Frh., så han kunne nå sin færge til Sverige. Mon han får den refunderet???

 • Peter+Sørensen

  Jeg rejste i det meste af 20 år med Skagensbanen, men husker kun få aflysninger pga. vejret, og aldrig på forhånd, pga. et varsel om hård vind.
  Nu er det ved at være “fast rutine” og bekvem måde for NJ at spare på at køre til “Udkantsdanmark”.
  Håber Regionen reagerer med den slags bekvemmeligheds aflysninger.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kraftig vind - reduceret kørsel mellem Hjørring og Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger