Trods højsæson for sygdom…..

Trods højsæson for sygdom…..

27. januar 2024 - kl. 8:13 - af

….. Kun hver fjerde dansker køber vigtig forsikring.

Færre end hver fjerde dansker der rejser denne vinter har købt en afbestillingsforsikring til deres rejse, men det er desværre ikke uden risiko for, at det bliver en dyr fornøjelse, advarer Gouda Rejseforsikring.

Efter årets første uger er gået, har mange danskere øjnene rettet mod årets første ferie, når vinterferien inden længe står for døren. Men desværre bliver rigtig mange ferier hvert år påvirket af sygdom og andre ulykker, der gør at ferien må aflyses, og her står rigtig mange danskere med et stort problem.  

En ny undersøgelse lavet af Kantar Public har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige viser at færre end hver fjerde dansker har købt en afbestillingsforsikring til deres rejse denne vinter, og selvom forsikringen er en ekstraudgift på rejsen, så kan den være mange tusinde kroner værd. Og især i vintermånederne.  

Tal fra Gouda Rejseforsikring viser nemlig, at afbestillingsforsikringen bliver brugt dobbelt så hyppigt af kunderne i februar måned sammenlignet med sommerferiens højsæson i juli måned. Det er der dog en rigtig god grund til, lyder det fra fagchef hos Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen.  

“Vintermånederne er jo desværre kendt for at være præget af sygdom og infektioner, og vi ser hver vinter, at folk der skal på vinterferie bliver så syge, at de må aflyse deres rejse. Det er her afbestillingsforsikringen kommer i spil, for med en lægeerklæring i hånden, så kan man få refunderet sin rejse.”  

Og det giver rigtig god mening at gardere sig mod en misset ferie, forklarer Louise Hertzum Andersen, for det er ikke billige ferier, danskerne tager på i vinterferien, hvor både skiferier og rejser til østens varmere temperaturer er i høj kurs.  

“Det er med afbestillingsforsikringen som det er med rejseforsikringen, man er rigtig glad for den, når man får brug for den, og vi kan konstatere, at det er dyre ferier danskerne tager på i højsæsonen omkring vinterferien, og derfor er det altså også mange penge, man risikerer at miste, hvis man eksempelvis bliver syg, må aflyse sin ferie og ikke har en afbestillingsforsikring,” siger Louise Hertzum Andersen.  

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.044 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af © Kantar Public for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring i november 2023.    

Har du købt en afbestillingsforsikring til din rejse? 

Ja 

23% 

Nej 

68% 

Ved ikke 

9% 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Trods højsæson for sygdom.....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger