Masser af regn på vej til danskerne – sådan kan du begrænse skaderne

Masser af regn på vej til danskerne – sådan kan du begrænse skaderne

6. februar 2024 - kl. 9:18 - af

– sådan kan du begrænse skaderne.

Lige kan mange enten opleve masser af vedvarende regn eller sne og slud. Uanset om man bliver ramt af det ene eller det andet vejrlig, er det godt at forebygge og dermed begrænse skaderne. LB Forsikring kommer her med en række gode råd til at undgå vandskader.

Er du husejer, har du fritidshus eller måske et tilhørende kælderrum til lejligheden, så læs med her og få nogle gode råd til, hvad du kan gøre inden og efter kraftig regn for at begrænse skaderne.

”Vi ved af erfaring, at man selv kan forebygge og begrænse skaderne, når det kommer til regn og store vandmængder. Derfor er det en god ide at forberede sig på den massive regn, vi har fået varslinger om,” siger Anne Mette Kirkegaard, Vicedirektør Skade og Jura, LB Forsikring, der er Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab.

Meteorologerne advarer om massiv og vedvarende regn i dele af landet fra mandag eftermiddag og frem til tirsdag aften. Nogle steder kan der ifølge prognoserne komme op imod en måneds nedbør på et enkelt døgn, og det vil presse både afløb og kloakker.

”Vi har set mange vandskader i både 2023 og også her i 2024. Det kan virkelig være en ubehagelig oplevelse at få kælderen oversvømmet af vand eller at få masser af vand ind i ens bolig. Derfor er det en god ide at forhindre så mange skader som muligt,” siger Anne Mette Kirkegaard, der har disse gode råd:

Det bør du gøre, når der er varslet regn eller skybrud:

 • Luk alle vinduer – især ovenlysvinduer
 • Forbered din kælder eller dit kælderrum. Løft så mange ting som muligt væk fra kældergulvet
 • Opbevar de ting, der ikke tåler vand, på hylder, reoler eller i plastbeholdere – det kan du med fordel gøre hele året
 • Fjern løse tæpper
 • Rens dine tagrender, tagnedløb, nedløbsbrønde og udendørs afløbsriste for blade og evt. affald. Tjek lysskakter, og få dem renset
 • Lav en aftale med naboen. Er du ikke hjemme under et skybrud, kan du med fordel lave en aftale med et familiemedlem eller en bekendt i nabolaget om at se efter dit hus eller dit fritidshus.

Er uheldet ude?

Har du fået skader på dit hus eller dit indbo efter skybrud, er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab. Samtidig er det vigtigt, at du gør, hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede er.

 • Brug handsker og gummistøvler, når du rører ved de våde ting
 • Fjern det indtrængende vand – er det kloakvand, der er trængt ind i dit hus, er det dog vigtigt, at du kontakter et skadeservicefirma, da arbejdet med kloakvand kan være sundhedsskadeligt
 • Flyt de ting, som er blevet våde
 • Fjern våde gulvtæpper og lignende
 • Sæt eventuelt en affugter i gang, så rummet/rummene bliver aftørret.

Hvad kan du gøre på længere sigt:

 • Tjek huset og fundamentet for revner. Har du revner og utætheder i fundamentet eller i ydervægge, er det vigtigt, at de løbende bliver repareret, så der ikke trænger vand ind i din bolig.
 • Montering af højvandslukke. Et højvandslukke lukker af for afløbet, hvis vandet i kloakken løber tilbage. Højvandslukke er en effektiv måde at undgå oversvømmelse på. Det skal monteres af en autoriseret kloakmester og løbende vedligeholdes.
 • Hold dine dræn og kloakker ved lige. Som husejer har du ansvaret for at holde dine kloakledninger ved lige. En autoriseret kloakmester kan hjælpe dig med at efterse dine installationer, og det anbefaler vi at gøre løbende, eller hvis du har mistanke om, at der skulle være problemer.

Skybrudssikring af selve grunden. Er du ved at skulle etablere terrasse eller en ny græsplæne, kan du med fordel tænke skybrudssikring ind. Sørg for ved etableringen, at arealet hælder væk fra huset, så vandet ikke løber direkte ind mod huset; men i stedet ledes bort fra huset.

Om LB Forsikring

LB Forsikring er Danmarks største medlemsejet forsikringsselskab, og består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA.

LB Forsikring har lige over 420.000 medlemmer fordelt i hele landet.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Masser af regn på vej til danskerne – sådan kan du begrænse skaderne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger