Nye tal: Så meget er antallet af elbiler steget i Frederikshavn Kommune

Nye tal: Så meget er antallet af elbiler steget i Frederikshavn Kommune

23. februar 2024 - kl. 6:22 - af

I 2023 er salget af elbiler for alvor kommet op i gear. Mere end hver tredje solgte bil på landsplan det seneste år var en elbil. Samme udvikling gør sig også gældende i Frederikshavn Kommune, hvor antallet af elbiler buldrer derudaf med en stigning på hele 76 procent sammenlignet med 2022.  

Rekordmange danskere har valgt at udskifte benzin- eller dieselbilen med en elbil. Faktisk viser tal fra Danmarks Statistik, at der nu kører mere end 200.000 elbiler på de danske veje, og at antallet af solgte elbiler på landsplan udgør en tredjedel af alle bilsalg, hvilket er en stigning på hele 103 procent sammenlignet med året før. Behovet for god rådgivning om finansiering af den nye bil er ikke blevet mindre.

I Frederikshavn Kommune vinder elbilerne også frem. I 2023 er der registreret 462 nye elbiler i kommunen, hvilket er en stigning på 76 procent sammenlignet med 2022. Ifølge Nordjyske Bank, der spiller en aktiv rolle i finansieringen af de mange nye elbiler, er der flere forhold, man skal huske:

Det er tydeligt at se, at elbilen er blevet det foretrukne valg for mange borgere i Frederikshavn Kommune, når de skal investere i en ny bil. Det ser vi også i banken. Der er stadig mange ting, man skal tænke igennem, inden man skifter til en elbil, for det er et indviklet regnestykke, siger Susanne Holst, der er bankens afdelingsdirektør i Skagen, og fortsætter:

Det handler ikke kun om rækkevidde, og hvad man betaler per kørt kilometer i forhold til en benzin- eller dieselbil. Det handler i lige så høj grad om finansieringen. Vores rådgivere vil meget gerne tages med på råd, for man skal huske at se på den samlede økonomi. Måske kan der frigøres nogle midler i stedet for at optage et billån. Bankrådgiveren kan hjælpe med at give det store overblik, inden beslutningen træffes. 

I Nordjyske Bank oplever man i det hele taget en stigende interesse fra kunder, der gerne vil træffe mere bæredygtige beslutninger i deres økonomi. Det gælder både energirenovering af boliger og muligheden for at vælge klimavenlige investeringer i pensionsordningen. I dag er det blevet en helt naturlig del af rådgivningen, når økonomien får et servicetjek.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye tal: Så meget er antallet af elbiler steget i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger