Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr – og de facts, der punkterer dem

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr – og de facts, der punkterer dem

26. februar 2024 - kl. 5:04 - af

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. Her får du danskernes Top5 over myter om sygeforsikringer til kæledyr – og de fakta, der punkterer dem.

Mange danskere synes, at det kan være svært at gennemskue relevansen, betingelserne eller økonomien i deres forsikringer. Og måske netop derfor florerer der et utal af myter, skæve påstande og skøre jokes om forsikringer. Men hvad er egentlig fup og hvad er fakta i forhold til sygeforsikringer til kæledyr? 
– Man påtager sig et stort ansvar, når man byder en lille hvalp eller killing velkommen i familien, og vi er så vant til, at når vi selv bliver syge, så er der et gratis system, der tager sig af os og tænker ikke over, at det samme ikke er tilfældet for dyr – og at det derfor kan koste mange penge, siger Tine Stabell, adm. direktør hos Agria Dyreforsikring.
– Man siger, at katten har ni liv, og mange katte har været næsten gratis at anskaffe. Men falder den ud af et vindue og brækker et ben, får den brug for dyrlægehjælp for at komme sig. Undersøgelser har tidligere vist, at mere end hver anden hunde- og katteejer har haft brug for dyrlæge, operation eller indlæggelse af deres kæledyr, fortsætter Tine Stabell. 

Årsager til manglende forsikring
En analyse udført i november 2023 af Extreme Insight for Agria Dyreforsikring undersøgte danskernes opfattelse af sygeforsikring til kæledyr. Undersøgelsen viste, at danskerne i stigende grad har forstået vigtigheden af at sygeforsikre deres firbenede familiemedlem, og at det kun er meget få (7%), der ikke har hørt om muligheden for at kæledyrs-sygeforsikring.
Blandt de 854 adspurgte danske hunde- og katteejere har 43% af katteejerne og 34% af hundeejerne ikke tegnet en sygeforsikring til deres kæledyr. Undersøgelsen viser, at ”økonomi” i overvejende grad er årsagen: 
28% af katteejerne og 26% af hundeejerne svarer, at de i stedet sparer op og betaler, hvis kæledyret får behov for dyrlægebehandling, mens hhv. 19% og 15% mener, at sygeforsikring til kat og hund koster for meget. Det hyppigste svar blandt af katteejerne (31%) er, at deres kat er rask og sjældent har brug for dyrlægehjælp. Blandt hundeejerne er det 24%, der har opgivet den årsag. 
Herunder får du danskernes Top5 myter om sygeforsikring til kæledyr – og de facts, der punkterer dem:

 1. “Jeg sparer op og betaler selv dyrlægen, hvis det bliver nødvendigt.”
  – Nogle dyreejere vælger at lægge en sum penge til side hver måned, men risikoen er, at du ikke får lagt penge nok til side, bruger dem til andet, eller at opsparingen alligevel ikke rækker, når uheldet er ude – f.eks. hvis hundehvalpen spiser en sok, der sætter sig fast i tarmen, eller katten skal opereres for urinsten. Eller hvis der opstår behandlingskrævende kroniske lidelser, efterhånden som dyret bliver ældre, siger Tine Stabell.
 2. “Mit kæledyr er sundt og har sjældent brug for at komme til dyrlæge.”
  – Alle dyr kan blive syge eller komme til skade, og undersøgelser har vist, at mere end hver anden dyreejer har fået brug for at tage sit dyr akut til dyrlæge, operation eller indlæggelse. En sundhedsforsikring dækker netop pludselig opstået sygdom og uheld, som per definition er uforudset.
 3. “Det er for dyrt at sygeforsikre sit kæledyr.”
  – En sygeforsikring koster typisk ikke mere om måneden end en takeaway-menu på en fastfood-restaurant eller et par pakker smør. Prisen er afhængig af dyrets alder, race, helbred samt hvilken dækning, du vælger: Forsikringstype, forsikringssum og selvrisiko.
 4. ”Jeg var ikke klar over, at det var muligt at sygeforsikre sit kæledyr.”
  – Antallet af sygeforsikringer til dyr har været støt stigende, siden Agria foretog de første målinger på markedet i 2011: Her var kun 20 procent af danske hunde sygeforsikret. I 2016 var det steget til 39 procent. Til sammenligning var kun 11 procent af de danske katte sygeforsikret i 2016, hvor det nu er tæt på 20%.
 5. ”Mit kæledyr er for gammelt til at blive sygeforsikret.”
  – Agria er det eneste forsikringsselskab, der forsikrer hunde og katte, uanset hvor gamle de er. Her ved man, at risko for dyrlægehjælp stiger i takt med alderen, og hvorfor skal ældre dyr ikke have lov til samme gode dyrlægebehandling som de unge? 

Om undersøgelsen
Undersøgelsen foretaget online via spørgeskemaer i november 2023 af analysevirksomheden Xtreme Insight på vegne af Agria Dyreforsikring blandt 854 hunde- og katteejere.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr – og de facts, der punkterer dem' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger