Ca. 50 personer mødte op til bosætningsmøde

Ca. 50 personer mødte op til bosætningsmøde

4. marts 2024 - kl. 8:54 - af

Skagen Venstreforening afholdt torsdag den 29. februar 2024 generalforsamling med god deltagelse.

Det åbne møde om Bosætning i Skagen tiltrak cirka 50 gæster. Der var bred enighed om, at der er et presserende behov for flere almennyttige boliger i Skagen, og Venstre vil fortsætte arbejdet med at få dem etableret på Skolemarken til gavn for dem, der arbejder i byen.

Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig med Erik Fabricius Andersen som fortsættende formand, Torben Larsen som fortsættende næstformand og kasserer, samt Bruno Juel Pedersen som nyvalgt sekretær, efter at have fungeret som suppleant i en periode. Jens Borup blev valgt som ny suppleant.

8 kommentarer til “Ca. 50 personer mødte op til bosætningsmøde” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Ca. 50 personer mødte op til bosætningsmøde”

 • Karin Nordmann er det ikke sådan, at boligreguleringsloven gælder for hele landet på trods af, at stavnsbåndet er ophævet for længst? Som jeg læser den, har kommunen da nogle sanktionsmuligheder, såfremt man ikke overholder den med folkeregisteradresse.

 • Poul Jakobsen

  Vi har nu en diskussion igen hvor spørgsmålet reelt er.

  Hvad er højest Rundetårn eller et et tordenskrald.

  Bopælspligt har intet med stavnsbåndet at gøre.

  “Som udgangspunkt er der bopælspligt i alle boliger, “der hidtil har været benyttet helt eller delvis til helårsbeboelse”, herunder boliger på landejendomme, uanset hvor små de er.”

  Vi har nu 5000 tomme boliger i Frederikshavn kommune, da borgere i den fødedygtige alder er fraflyttet kommunen.

  Byrådet er reelt kun statister i en dødsspiral, som Skagen Byting troede de kunne vende med endeløs snak og ingen handling.

  MVH

  Poul

 • Karin Nordmann

  Jette Rasmussen@
  Stavnsbåndet er mig bekendt ophævet i Danmark. Derfor kan man ikke tvinge folk til at bo i deres huse.

 • Jette Rasmussen

  Måske man skulle tage Bopælspligten med i de mange overvejelser omkring, at skaffe boliger i Skagen. Der er alt for mange boligspekulanter, som køber huse/ bygninger op, renoverer og så lejer ud kun til turister.
  Dette kunne begrænses af bopælspligt i dele eller hele Skagen, så man her får boligpriserne på et niveau, som de unge mennesker kan betale.
  Det hjælper ikke kun at bygge almen boliger, hvis vi skal tiltrække unge familier mm til vores by.
  Som det er nu sælges mange boliger til ældre som gerne vil have deres optium i Skagen. Det skal der også være plads til, men så flytter de sælgende ældre i almen byggeri, så er man lige vidt i forhold til til ovenstående, da her ikke er bopælspligt. Bare en tanke.

 • En gang var der 6 blokke i det der hed svinget i gamle dage nu er der kun 3 blokke og en stor mark foran, kunne det ikke være en ide at bruge den. Nede i midtbyen er da for skørt hvor skulle de så parkere alle har jo bil i dag.
  Vi mangler parkering i midtbyen, lyt nu til Thomas Mose og gør havnen endnu mere attraktiv og bilerne væk derfra.

 • Jane Bengtsen

  Jamen, det kan da også være, I kan få Vejdirektoratet til at lave fartdæmpende chikaner på Christian d. X’s Vej, lave støjværn langs den og dirigere den tunge trafik en anden vej – men jeg tvivler stærkt på det!
  Det kunne være pynteligt med noget byggeri med haver og træer på området; men dårligt gennemtænkt at ville placere børn op ad den vej.

 • Erik F. Andersen

  Kære Jane Bengtsen,

  der var rigtig mange mening om hvor disse almennyttige boliger skulle placeres.

  Venstre arbejder dog videre med deres forslag om at det bør være på Skolemarken.

  Håbet er at disse mennesker efter nogle år får lyst til at købe et hus i Skagen.

  Mvh
  Erik F. Andersen

 • Jane Bengtsen

  Var der slet ikke nogen, som tænkte: Almennyttige boliger lige op ad den mest trafikerede vej i byen? Vejen, hvor bl.a. den tunge trafik til havnen kører. Med mindre man laver en vej gennem kirkegården, er det svært at finde andre færdselsveje. Desuden skråt over for bryghuset og tæt på alle andre spillesteder i byen, som i forvejen får kritik for at forstyrre fastboende. Uanset om man arbejder på havnen, inden for turisterhvervet eller fx er sosu-hjælper, så er det jo efterhånden sådan, at nogen skal sove om dagen og andre om natten p.g.a. skiftende arbejdstider.
  Jeg har svært ved at forestille mig, at det er drømmestedet for børnefamilier og andre, der leder efter bolig heroppe – og I har ret i, at det er mange. Ungdomsboliger måske, unge mennesker kan jo stort set sove overalt :).
  Jeg tror altså, I er nødt til at kigge andre steder hen. Børnefamilier vægter sædvanligvis netop trafiksikkerhed højt.
  Måske skulle man prøve at få nogle af de arealer, der er udlagt til industri i Nordbyen lavet om til beboelsesgrunde. De ligger jo lige op ad cykelstier og med mulighed for at lave til- og frakørsler fra mere trafiksikre småveje.
  Drømmescenariet var selvfølgelig, at kasernegrunden og de andre områder der, kunne blive bebygget til gavn for fastboende – og KUN fastboende; men det kommer nok ikke til at ske.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ca. 50 personer mødte op til bosætningsmøde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger