Generalforsamling i Kræftens Bekæmpelse i Frederikshavn kommune

Generalforsamling i Kræftens Bekæmpelse i Frederikshavn kommune

14. marts 2024 - kl. 6:09 - af

Kræftens Bekæmpelses lokalforening med formand Fie Mølholt kunne torsdag aften byde velkommen til foredrag og efterfølgende generalforsamling i Frivillighuset i Frederikshavn.

Aftenen blev indledt af læge og ph.d.-studerende Anne Jakobsen, Århus. Anne er født og opvokset i Sæby, men er qua sin lægegerning og interesse for kræft gået i gang med et 3-årigt Nordisk forskningsprojekt i analkræft på Skejby sygehus.

Så hvordan er en forskers hverdag, var udgangspunktet. Hun fortalte dels om de betingelser hun skal opfylde som forsker. Det er en uddannelse, hvor hun skal skrive artikler til fagblade, undervise, forske i selve kræftdelen, skrive en afhandling og forsvare den. Det kræver økonomiske midler 2,6 millioner kr., som hun til dels får fra Kræftens Bekæmpelse, men også andre fondsmidler, midler hun selv skal søge om.

Målet er at gøre behandlingen bedre med færre bivirkninger for disse patienter, som er igennem en meget hård behandling, der giver store problemer og efterfølgende mange senfølger. Det er heldigvis også en kræftform, der har gode helbredelsesmuligheder.

Hun indsamler dna materiale i blodprøver og via analyse her, kan man vurdere den enkeltes vej igennem behandlingen og justere den. I 5 år er patienterne med i projektet og man håber på, at ”fange” de patienter, som evt. er i risiko for tilbagefald med en blodprøve, den er hurtigere og mere sikker end en scanning.

Anne Jakobsen sluttede af med at pointere, at det er patientens ve og vel før forskningen, men hun er privilegeret af at patienterne gerne vil deltage. Hun ser ind i fremtiden, hvor hendes forskning forhåbentligt giver nye perspektiver for fremtidig behandling, at den enkelte patient får en behandling, der passer perfekt.

Aftenen fortsatte herefter med generalforsamling ledet af regionskonsulent i Kræftens Bekæmpelse Lise Aslak.

Formand Fie Mølholt kunne berette om en lokalforening, der ser ind i en fremtid, hvor der vil blive fokus på hvordan vi frivillige agerer ift. Sundhedssektoren. Hvad kan og vil patientforeningerne stille op til?

I dag består lokalforeningen af en velfungerende bestyrelse og heldigvis også flere frivillige hjælpere. Det kan være svært at skaffe nok frivillige, men vi er privilegerede i vores lokalforening. Dog mangler der i år indsamlere til landsindsamlingen og frivillige til Stafet for Livet.

Fie Mølholt kunne fortælle om et år med mange aktiviteter. Vi startede med et foredrag ”knogler og kræft” med læger fra Ålborg sygehus i et samarbejde med osteoporoseforeningen. En god aften med mange deltagere.

Landsindsamlingen den 16. april løb af stablen i Skagen, Frederikshavn og Sæby som hovedbyerne. Der kunne sendes i alt 352.133 kr. til Kb. Havn. Vi kunne mobilisere 218 indsamlere i hele kommunen, der tog opgaven på sig med stor optimisme og gå på mod.

Repræsentantskabsmøde i Kolding 6 & 7 maj. Her deltog vi med to deltagere. Temaet var sammenhængskraft på tværs af civilsamfund og sundhedssektor.

  1. maj tog naturvejleder Bo Storm os med på tur til Vesterskov. 100 deltagere fik en dejlig aften og vi fik god hjælp af frivillige fra Sæby til servering af kaffe og kage.

22-26 maj kørte solkampagnen af stablen. Vi afleverede ”solmateriale” til børnehaverne, som selv planlagde dagene. I år blev det børnehaverne i Frederikshavn, der fik besøg. Næste år går turen til Sæby.

  1. juni inviterede vi alle brugere og de frivillige hjælpere fra vores 2 cafeer i hhv. Sæby og Frederikshavns rehabilitering på udflugt.

Turen gik med bus til kræftrådgivningen i Ålborg, hvor vi fik rundvisning og information om mulighederne for rådgivning til kræftpatienter og pårørende. Herefter kørte vi til Tylstrup kro, hvor middagsmaden blev indtaget. Dagen sluttede på ”Kornets hus” ved Hjørring, hvor vi fik en levende fortælling om kornets historie og ikke mindst hjemmebagt kage. En dejlig dag med hyggeligt samvær og solskin hele vejen.

  1. juni deltog vi i Skagen til børnefestival. 200 børn kom forbi vores stand og lavede solarmbånd og fik solcreme på med gode råd om den farlige sol.

Stafet for livet løb af stablen 26. og 27. august. Mange ildsjæle knoklede disse dage og vi havde som vanligt en stand. Temaet for dagene var ”senfølger”.  Vi er så taknemlige for den indsats der bliver gjort disse dage, det er medvirkende til, at vi modtager 10 % af overskuddet. I år modtog vi 42.955 kr.

På Lyserød lørdag den 7. oktober satte vi fokus på brystkræft både med en ”dogwalk” og på selve lørdagen, hvor vi havde pavillon opstillet på torvet med lotteri, salg af mad og drikke. Fiskedam, ansigtsmaling og hestevognstur for børnene gjorde stor lykke. Handelsstandsforeningen hjalp os med pressedækningen. I år stillede Uggerhøj en bil til rådighed, et lod 100 kr. og så kunne man vinde bilen i en uge. Vi kunne sende 9.688 kr. videre til KB. Havn og trods regn og blæst, så blev det en hyggelig dag.

Året sluttede med foredrag af Hans Pilgård på Hotel The Reef. En personlig fortælling om hans kræftforløb, som tog os alle med ind i de ned- og opture han havde oplevet. Han var yderst givende og 175 deltager fra hele Nordjylland fik en magisk aften.

Derudover har lokalforeningen året igennem haft succesfulde QUIGONG/MINDFULLNESS hold med Gitte Gustavsson som underviser. Her kommer kræftpatienter og tidligere kræftpatienter. Cafeer holdes ifm. træning for kræftpatienter i rehabiliteringsforløb i Frederikshavn og Sæby.s sundhedshuse. Her yder frivillige hjælpere en stor indsats for netop disse patienter. I Skagen er der fortsat cafe for brugerne, men ikke i regi af Kræftens Bekæmpelse.

Vi har derudover arbejdet politisk i Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse, regionsudvalg, formandsmøder i regionen og med børn som pårørende i vores kommune, så alle har været flittige på hver deres måde.

Formanden rettede til sidst en stor tak til bestyrelsen, alle de frivillige og alle jer,  der støtter op om foreningens arbejde for kræftpatienter og deres pårørende, det gør en forskel!

Aftenen sluttede med valg til bestyrelsen. Den er efterfølgende konstitueret sig på følgende måde. Formand Fie Mølholt Frederikshavn, næstformand Elin Jakobsen Frederikshavn, kasserer Finn Hjortholm, Frederikshavn, sekretær Lene Nielsen Sæby, medlem Lene Holmberg, Ravnshøj, medlem Charlotte Frost, Frederikshavn, Jens Erik Sørensen, Skagen. Suppleant Monica Christiansen, Strandby.

Der har været stor aktivitet og alle har været flittige på hver deres måde.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Generalforsamling i Kræftens Bekæmpelse i Frederikshavn kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger