Restaurationsforskriften: Skagen Festivalens fremtid er på spil

Restaurationsforskriften: Skagen Festivalens fremtid er på spil

18. marts 2024 - kl. 10:20 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Venstre i Skagen:

Restaurationskulturen i Skagen står over for en udfordring, hvor behovet for miljøbeskyttelse skal afvejes mod bevarelse af den livlige atmosfære i byen. Samtidig er Skagen Festivalens fremtid på spil. Festivalen tiltrækker tusindvis af gæster hvert år med sin unikke musikalske atmosfære, men dens fremtid er truet af en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, der pålægger kommunen at vurdere restaurationsforskriften ud fra miljøvurderingsreglerne.

Venstre i Skagen er dybt bekymret for konsekvenserne af en eventuel annullering af restaurationsforskriften. Dette ville medføre, at restauratørerne skulle håndteres efter miljøbeskyttelsesloven under festivalen, hvilket ikke kun ville begrænse restauranterne unødigt, men også true den særlige atmosfære, som Skagen Festivalen er kendt for.

Restaurationsforskrifterne blev implementeret som et forsøg på at håndtere støjproblemer, der opstod under udendørs musikarrangementer i Skagen. Før indførelsen af disse forskrifter havde kommunen svært ved at håndtere klager over støj, og der var retssager, hvor kommunen tabte på grund af udfordringer med at måle og håndtere baggrundsstøj.

Derfor støtter Venstre i Skagen forslaget om at suspendere muligheden for at søge dispensation til 10 arrangementer i restaurationsforskriften, indtil der foreligger en VVM-redegørelse. Dette vil give tid til at undersøge de potentielle miljømæssige konsekvenser, samtidig med at man undgår at sætte festivalens fremtid på spil. Festivalen er presset nok i forvejen.

Desuden opfordrer Venstre i Skagen kommunen til løbende at evaluere og opdatere restaurationsforskriften for at sikre, at den afspejler den nyeste forskning, bedste praksis og samfundsbehov. Dette vil sikre, at reguleringen er effektiv og retfærdig for alle involverede parter, samtidig med at den unikke atmosfære og tiltrækningskraft, som Skagen Festivalen bidrager med, bevares intakt.

Venstre i Skagen går ind for en fornuftig og afbalanceret tilgang, hvor miljøbeskyttelse og restaurationskultur går hånd i hånd og sikrer en bæredygtig fremtid for Skagen og dens kulturelle begivenheder.

8 kommentarer til “Restaurationsforskriften: Skagen Festivalens fremtid er på spil” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Restaurationsforskriften: Skagen Festivalens fremtid er på spil”

 • Poul Jakobsen

  Så er der nyt fra den store Børnehave i Frederikshavn, som kan læses på Kanal Frederikshavn

  Restaurationsforskriften fortsætter uændret i Skagen i 2024. Det blev vedtaget på aftenens byrådsmøde i Frederikshavn Kommune. Spørgsmålet om livemusik i Skagen splittede igen Socialdemokratiet, hvor Martin Kelkelund – i lighed med tidligere – stemte imod at køre videre med de nuværende regler. Det samme gjorde Erik Kyed Trolle, som har forladt Socialdemokratiet og nu er løsgænger. Byrådets 27 øvrige medlemmer stemte alle for, at restaurationerne skal have mulighed for at søge op til 10 dispensationer.

  Begravelsen af musikken er blevet udsat

  MVH

  Poul

 • Poul Jakobsen

  Kære Johan Hansen

  Vi elsker høj musik fra morgenstunden her ude ved Skoven, hvor fuglene synger i kor hele sommeren og vi fodrer om vinteren, som tak for fuglesangen.

  Når jeg så har nydt min morgenmad i Orangeriet, sætter jeg mig ind på kontoret i min Stressless og nyder “Sail along Silvery Moon” med Billy Vaughn ” på tvet for fuld tryk. Derefter finder et Smart TV selv de store koncerter fra tyskland på German Music Channel.
  Så er dagen i gang og vi nyder høj musik hver eneste dag.

  Prøv det i stedet for alle de sure opstød

  Musik gør en glad hver eneste dag.

  Ja vi bor mondænt her ude ved Skoven, og det er vi glade for, i stedet for udsigten til nogle industri bygninger på havnen.

  Op med humøret Johan. Det er ikke så ringe enda

  MVH

  Poul

 • Det er klart at Poul Jacobsen ikke har noget i mod høj musik i centrum han bor jo også i det lidt mere billigere del af byen.

 • Henrik Simonsen

  Tillader mig at kopiere mit indlæg fra Facebook, igen for at sikre at vi IKKE opfattes som værende enig med M.Bandholm & Co – idet vi og alle vores naboer+venner tværtimod bakker 100% op om byens restauranter:

  Som bosiddende “midt i smørhullet” (cirka 100 meter i luftlinie til Havnevej), må jeg være godt kvalificeret til at kommentere på denne helt absurde situation. En sag rejst af en tilflytter, som burde have fintænkt før valg af lokation til sit otium og samtidig blive vaccineret med sund fornuft.

  Men hans årelange forkvaklede mission for at få ret (læs vendetta) har nu desværre resulteret i: der misbruges offentlige ressourcer på bureaukrati, koster arbejdspladser for mange, ødelægger levebrødet for andre og genererer færre skatter og afgifter mv. til ulempe for alle.

  Sidst men ikke mindst pulveriseres Skagens velkendte nerve, puls og dna. Husk lige på byens historie helt tilbage til omkring år 1900 med den berømte kunsterkoloni, som allerede dengang festede og hyldede det gode liv.

  Det moderne Skagen anno 2024 fremstår iøvrigt meget flot generelt betragtet. Man bør være taknemmelig for, at en lille købstad i UdkantsDanmark, kan rumme og tilbyde ALT året rundt uanset ønsker og behov – lige fra et varieret kulturliv til indkøb og alt der imellem + ud over.

  Der opretholdes en høj vedligeholdelses-standard over alt, samtidig med at der udvises respekt for den unikke historie og arkitektur. Hertil kommer udviklingen og det imponerende og blomstrende erhvervsliv på havnen.

  Kort sagt …. så kan jeg simpelthen ikke få øje på den “Cirkus”, som førnævnte Hr.NejHat kværulerende påstår byen er forandret til⁉️

  Vi har ALDRIG været generet af lyd og kan faktisk sjældent høre noget overhovedet uanset anledning eller årstid. Men hvis vinden en sommerdag skulle føre lidt musik ind i vores have, ville det blot være en hyggelig bonus, for ellers havde vi jo ikke valgt at bo i centrum.

  Hvis vi søger ultimativ fred, idyl og ro – så er vi ekstrem priviligerede ved at være omringet af fantastisk varieret og smuk natur – så der cykler vi bare ud på 5 minutter.

  Moralen er: tænd for musikken, som spreder liv og glæde. Så kan alle som er “På Toppen” ….bare for en stund måske glemme de uhyggelige og alvorlige hændelser ude i Verden, som i det store perspektiv rent faktisk kan true vores høje og trygge livskvalitet‼️

 • Poul Jakobsen

  Nu har vi diskussionen igen hvad er højest Rundetårn eller et tordenskrald.

  Jesper Heegaard forstå det nu

  Hvis man fjerner musikken ved Bodilles kro, havnevej og havnen er der havnescenen og Skagen hallen tilbage, som de sørgelige rester, og så er festen slut en gang for alle

  MVH

  Poul

 • Venstre skulle nok havde brugt meget længere tid på læse teksten igennem før der blev trykket på ”SEND” – Skagen Festivalen tages i overskriften såvel ned i teksten som gidsel til fordel for restauratørerne.

  Cicat: ” Samtidig er Skagen Festivalens fremtid på spil. Festivalen tiltrækker tusindvis af gæster hvert år med sin unikke musikalske atmosfære, men dens fremtid er truet af en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, der pålægger kommunen at vurdere restaurationsforskriften ud fra miljøvurderingsreglerne.”

  Det kunne være rart, at Venstre sætter sig ind i fakta og dermed være viden om at Skagen Festivalen er et Kulturarrangement og har intet med restaurationsforskriften at gøre – husk på at når man udtaler sig skal fakta være korrekte og ikke baseret på hvad nogen tror, føler og mener.
  Man bliver dybt bekymret for hvor ofte det sker at Venstre, øvrige politiske partier og andre ikke sætter sig ind i sagerne, med mindre der en skjult dagsorden.

  Festivalen har intet med restaurationsforskriften eller afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet at gøre – så er det sat på plads.

  Stor tak til formanden for Skagen Festivalen, Jeppe Heegaard for at sætte tingende på den rette hylde og dermed god festival.

 • Erik Fabricius Andersen

  Kære Jesper,

  det er heller ikke det vi skriver.

  Det vi peger på er, at udendørs musik i byen er en vigtig del af atmosfæren omkring Skagen Festivalen, og den del risikerer vi forvinder eller reduceres kraftigt uden restaurationsforskrifterne.

 • Jesper Hegaard

  Tak for indlæg fra Venstre i Skagen.
  Jeg vil dog gerne rette en misforståelse.
  Skagen Festival er et kulturarrangement og ikke en del af restaurationsforskriften.
  Vi har fra Frederikshavn Kommune, Center for Teknik & Miljø, at “der ikke er behov for tilladelse til aktiviteter fra Skagen Festival hvad angår musik fra scenerne.”

  Jesper Hegaard, formand Skagen Festival

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Restaurationsforskriften: Skagen Festivalens fremtid er på spil' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger