Skagen Havn og Stillstrom by Mærsk indgår partnerskab ….

Skagen Havn og Stillstrom by Mærsk indgår partnerskab ….

18. marts 2024 - kl. 18:31 - af

….. for at reducere CO2 og partikeludledning når skibe ligger for anker ud for Skagen.

Skagen Havn og Stillstrom, ejet af AP Møller Mærsk, har officielt underskrevet en hensigtserklæring for at undersøge muligheden for etableringen af offshore El- og ladeløsninger på ankerpladsen ud for Skagen Havn. Dette strategiske samarbejde sigter mod at imødekomme det presserende behov for at dekarbonisere den maritime sektor og mindske udslip i lokalområdet ved at udnytte innovativ teknologi og bæredygtig praksis.

Siden 2020 har Skagen ankerplads som en af de mest travle i Nordeuropa observeret mere end 3800 skibe ligge for anker ud for Skagen i mindst 6 timer ad gangen, hvilket svarer til en årlig gennemsnitlig CO2-udledning på 66.000 ton. Disse tal understreger det presserende behov for at implementere miljøansvarlige løsninger.

“Partnerskabet mellem Skagen Havn og Stillstrom repræsenterer et betydeligt skridt imod at dekarbonisere ankerpladsen og reducere den CO2 udledning vi ellers ser tæt på kysten og byen,” siger Willy Bent Hansen, administrerende direktør for Skagen Havn. “Vi søger altid efter måder at støtte en dekarbonisering af den maritime sektor.”

Kristian Borum Jørgensen, administrerende direktør i Stillstrom, tilføjer: “Vi glæder os over samarbejdet med Skagen Havn, som i særlig grad afspejler vores forpligtelse til at drive innovation med henblik på at gøre den maritime sektor mere bæredygtig. Ved at arbejde tæt sammen med Skagen Havn kan vi kollektivt adressere og undersøge muligheden for at minimere CO2 udledningen til gavn både for den maritime sektor og det lokale samfund.”

Igennem fælles undersøgelser med afsæt i innovative ladeteknologier til havs, er Skagen Havn og Stillstrom forpligtet til at fremme overgangen til en renere og mere effektiv maritim industri. Dette samarbejde understreger deres fælles vision om at skabe en grønnere og mere bæredygtig fremtid for havnen og det omkringliggende samfund.

Om Stillstrom by Maersk

Stillstrom, et forretningskoncept ejet af A.P. Møller Mærsk Group, er en førende global leverandør af offshore El- og ladekoncepter, designet til at eliminere offshore CO2 udledning på tværs af den maritime sektor.

Stillstroms teknologi, leverer ren energi til skibe i alle former og størrelser og fungerer som et offshore-ladepunkt til hybrid- og elektriske fartøjer, eller som ”grøn parkeringsplads” til de tusindvis af skibe, der dagligt ligger for anker udenfor verdens havne. 

Om Skagen Havn

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn i vækst, hvor erhvervsstrukturen er centreret omkring fem kerneforretningsområder: fiskeri, maritim service, gods og bunkring, krydstogt samt erhvervsarealer.

Skagen Havn er fokuseret på at udnytte den unikke placering ved et af de mest befærdede farvande for skibspassage og ønsker at understøtte en ansvarlig og bæredygtig omstilling i den maritime sektor. Grøn omstilling er et strategisk fokusområde for havnens ledelse, og elektrificering af havnen  og den medfølgende reduktion af CO2 og øvrige emissioner er igangsat, og vil blive udviklet yderligere.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Havn og Stillstrom by Mærsk indgår partnerskab ....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger