Hallo mand – Skal du ikk’ med?

Jane Christensen, aktivitetsleder opfordrer mænd til at komme forbi og se, hvad aktivitetscentret kan tilbyde.

Hallo mand – Skal du ikk’ med?

28. marts 2024 - kl. 9:10 - af

Skagen Aktivitetscenter tilbyder som noget nyt mænd på efterløn og pension, at komme med på virksomhedsbesøg, hvor man kan få indblik i dagligdagen, historien og udviklingen på virksomheden.

Skagen Aktivitetscenter har i dette forår et særligt fokus at nå ud til mænd på efterløn og pension dels med en række nye tilbud, der er målrette mænd og dels ved at give nogle af husets allerede eksisterende tilbud mere fokus, så mændene forhåbentlig får bedre øje på dem.

  • Vi ved, at det ofte er en stor personlig udfordring for mænd at komme i gang efter livsforandrende begivenheder. Det kan f.eks. være, når de går på pension, et alvorligt sygdomsforløb eller hvis ægtefællen dør, fortæller Jane Christensen, aktivitetsleder for Skagen Aktivitetscenter om baggrunden.

Skagen Aktivitetscenter sender en stor opfordring til mændene, om at kigge forbi og høre om de mange tilbud i huset hver eneste uge. Ja, faktisk opfordrer de til, at vi alle er opmærksomme på om f.eks. naboen eller en tidligere kollega skal have et lille skub. Det har alle gavn af – og ikke mindst mændene, som kan have brug for at få en invitation en ekstra gang eller to. Alle har brug for netværk, noget at rive i og noget der stimulerer ’de små grå’.

Et kærligt skub for at komme i gang

Ole på 76 år er en af de nye mænd i Skagen Aktivitetscenter. Ole gik på efterløn som 62-årig og har haft et aktivt seniorliv bl.a. i svømmeklubben. På et tidspunkt bliver Oles kone alvorlig syg og for at passe bedst muligt på hende havde parret ikke megen social kontakt under corona-pandamien. For halvanden år siden dør Oles kone og efter en flytning skal Ole til at finde ud af, hvad han skal stille op med sig selv, som han selv udtrykker det.

Ole fortæller, at han hele tiden har vist, at han på et tidspunkt skulle i gang igen, men han er ikke sikker på, at det var blevet nu, hvis ikke han var blevet skubbet til – og opfordret til at komme ind og se træværkstedet i Skagen Aktivitetscenter. Ole indrømmer, at det også krævede et par invitationer før han sagde ’ja’.

Noget at være fælles om

I træværkstedet mødes en gruppe af mænd tirsdag formiddag for at lave bl.a. fuglehuse og figurer i træ, der bliver solgt og overskuddet går til aktiviteter for efterlønner og pensionister i Skagen Aktivitetscenter.

Ole siger med et smil, at der godt nok bliver snakket mere end der bliver arbejdet i træværkstedet, men han kan godt lide, at have noget imellem hænderne og at der er noget at være fælles om.

Jane Christensen genkender, at mange mænd som Ole gerne vil mødes om ’noget’. Hun kalder det, at ’mødes skulder ved skulder’, derfor prøver Skagen Aktivitetscenter at have en bred vifte af tilbud for både mænd og kvinder

  • Når vi laver særlige aktiviteter for mænd, så er det ikke fordi mændene ikke vil være sammen med kvinder, men faktisk for at give plads til mændene. Kvinderne er typisk lige det hurtigere ude, og så kan vi risikere, at alle pladser er taget, forklarer Jane Christensen.

Et andet nyt tiltag i Skagen Aktivitetscenter er et madhold for mænd. Herudover mødes Herre-gruppen i samtaler om det, der sker både lokalt og ude i verdenen. Men mændene er selvfølgelig også velkommen til husets øvrige tilbud som bl.a. er gå- og cykelture, foredrag, bankospil, fællesspisninger og til at gøre brug af aktivitetscentrets café.

Nyt tiltag: Herreture med virksomhedsbesøg

Skagen Aktivitetscenter planlægger et virksomhedsbesøg ca hver anden måned. Første gang bliver d. 9. april med besøg på Skagen redningsstation, hvor stationsleder Michael Pedersen tager deltagerne med på en rundvisning og fortæller om redningsstationens historie og dagligdag. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig til Skagen Aktivitetscenter.

Aktivitetscentre i Frederikshavn Kommune

Skagen Aktivitetscenter er ét af Frederikshavn Kommunes otte aktivitetscentre, som efterlønnere og pensionister kan gøre brug af.  Hvis du vil vide mere om Skagen Aktivitetscenter kan du kigge ind i på Skagavej 132 A, ringe på 3091 5827eller besøge aktivitetscentret på Facebook: Skagen Aktivitetscenter.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hallo mand – Skal du ikk’ med?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger