Gør dog noget, Forsvar

Gør dog noget, Forsvar

2. maj 2024 - kl. 14:20 - af

Vi skal have noget ud af de mange penge, der skal investeres i forsvaret.

Ja det skal vi! Og vi gør noget. Men virksomheder, foreninger m.fl.  kan også bidrage i de forskellige faser for at trække investeringer hertil Men bestemt også når der forhåbentligt kommer flere mennesker og opgaver i halen på forsvarsforlig. 

“Krudten” – ammunitionsfabrikken i Elling – åbner igen. Så tjek ved den. Flere spørger, hvor mange arbejdspladser, der kommer? Det ved vi ikke. Det er op til staten og forsvaret. Men forhåbentligt en del og forhåbentlig en del opgaver til virksomheder som afledt gevinst af, at “Krudten” skal åbne. 

Så er der udsigten til flere værnepligtige. 

Flådestation Frederikshavn er hjemsted for søværnets værnepligtige. Her er der i dag plads og faciliteter til at opjustere antallet af værnepligtige fra aktuelt 275 til ca. 450. Vi har lyttet os til, at med begrænsede investeringer i fx indkvarterings- og undervisningsfaciliteter kan antallet på sigt opjusteres til omtrent 750 værnepligtige om året. Det er også værd at bemærke, at ved Flådestation Frederikshavn har man typisk fastansat 40 pct. af værnepligtige, når de har aftjent deres værnepligt. Det er relevant at fremhæve i en situation, hvor Forsvaret bløder ansatte, og antallet af militære opgaver til søs ser ud til at stige. 

Hvad kan vi gøre?

Vi kan byde forsvaret velkommen – som vi altid gør!

Vi kan tage godt imod som område ved at fortælle om job og karrieremuligheder for de, der kan se en fremtid her både job- og bosætningsmæssigt.

Der kan også være afledte jobs, hvor det handler om for virksomheder at byde sig til.

Og så kan vi som område gøre noget for at være attraktive. F.eks. blev det nævnt på et møde om White Hawkes ishockeys fremtid, at de kan invitere værnepligtige. På samme måde kan andre foreninger, virksomheder, kulturinstitutioner, restauranter osv. række ud for at vise, hvad der er af muligheder her. 

Vi (kommunen, kommunerne i regionen, politikere, virksomheder) kan arbejde for at vise, at nogle af forsvarsinvesteringer bør falde her. Dernæst skal vi alle lægge os i selen for at tage godt i mod, når vi kender det mere konkrete omfang af investeringer i forsvaret, så vi sikrer, at investeringerne har en afledt og længerevarende effekt for vores område.

Med venlig hilsen

Birgit S. Hansen 

Borgmester

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gør dog noget, Forsvar' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger